Som tehotná 2 - 3 týždne a mám silné menštruačné bolesti

monciika
10. jan 2024

Ahojte, prosím vás, nemám žiadne dieťa, takže žiadne skúsenosti ako postupovať, no zostala som tehotná. Asi 5 tehotenských testov som si spravila a všetky pozitívne. No ide o to, že mi menzes meškal skoro 2 týždne. Tak vtedy som zistila, že som tehotná. Dnes som si robila ClearBlue test a ukázalo 2-3 týždne že som tehotná. Dva dni už špinim a dnes mi prišiel riadne silný a bolestivý menzes v podbrušku. Mám zájsť ku doktorovi (akože na pohotovosť alebo ja neviem kde)? Alebo bude stačit v utorok ku môjmu gynekologovi. Skorej tam ísť neviem, ma dovolenku a ostatné dni nerobí. Ďakujem pekne za normálne odpovede.

floki1994
10. jan 2024

@monciika ak vam.dva tyzdne meskala ms tak nie ste tehotma 2-3 tyzdne ale viac..rata sa to od poslednej MS od zaciatku..test ukazuje 2-3 lebo hcg je u vysoke a viac ukazat test nevie...ste tak 6-7 tyzden tehu..uz ste mohli aj ku gyn pomaly...ked spinite treba ist na pohotovpst nech vas pozru ci nejde nahodou o mimomaternicove ked mate take bolesti...ak mate normalne menstuacne bolesti to sa moze roztahovat maternica...ale to spinenie no neviem...moze byt normalne ale aj nemusi...treba ist sa dat skontrolovat a mozno nasadia nieco na udrzanie plodu

biglovemom
10. jan 2024

Ked ti prisiel silny mesiac tak si potratila.
Po ms vybehni na kontrolu ci je vsetko ok

betulinka1
10. jan 2024

@monciika ja som mala menštruáciu dva mesiace ale nevedela som, ze som tehu. Neprisla mi az 3 menstruacia a bola som asi v 11tt. Ale radsej zbehni za dr., ze co a ako.

selena_luna
10. jan 2024

@monciika si tehotna asi v 5, alebo 6 az7 tt, teda rata sa to od poslednej menstruacie.
Bolesti su normalne. Pokial nekrvacas, je to ok. Neviem ci ti nejako mozu pomoct na pohotovosti, alebo tvoj dr. Je to teraz totiz vsetko velmi krehke, babatko musi byt silne a zdrave, aby sa udrzalo. Na pohotovosti ti mozu predpisat hormony na udrzanie, to moze aj tvoj dr v utorok.
Daj si zatial magnezium.

dadka1997
10. jan 2024

Cize ak ti prisiel velmi bolestivy menzes v podbrusku, tak asi to odišlo, co ma velmi mrzi, ale urcite by som sla na pohotovost drzim palce

mariska1989
10. jan 2024

@floki1994 ešte ukáže 3+ ten Digi test

mariska1989
10. jan 2024

Píšeš bolestivý menzes takže ti došla ms ktomu si si robil Digi test ktorý po dvoch týždňov meškania ukázal 2-3 . Tu si skôr myslím že prebieha potrat nakoľko si aj špinila . No šla by som na pohotovosť . Budu sa pýtať čo a ako aj kedy posledná ms . Vyšetria ťa zo spodu sondou ( ultrazvuk) oni povedia na pohotovosti najlepšie čo a ako .mphja si mať hematóm a mohol prasknúť ťažko povedať . Takže šup zober základné veci . Pyžamo, papuče , nabíjačku ,telefón , doklady a nejake hygienické veci ak by náhodou a smer pohotovosť . Daj vedieť ako si dopadla

ivik1990
10. jan 2024

@monciika ja som mala tiez velke bolesti bola som 5+ 5 posledny menzes bol 30.11. Tie bolesti sa nedali vydrzat tak som sla k lekarovi a zistili mi mimomernicove, uz mam po zakroku…nechcem vobec strasit ale radaej treba ist ak su tie bolesti velmi velke ale to uz musis posudit ty sama.

blondinka95
10. jan 2024

@monciika ja som takto bohužiaľ potratila. Tiež som bola ešte pred návštevou lekára a išla som na pohotovosť, nechali si ma tam ale nedopadlo to dobre. Neváhaj ak ti na tehotenstve záleží.

monciika
autor
10. jan 2024

Ahojte, ďakujem všetkým. Tak bol to podľa všetkého spontánny potrat, sám doktor povedal že veľmi krvacam.. zajtra ešte idem na vyšetrenie ak by náhodou niečo videl a ďalej sa uvidí. Som doma, nenechali si ma v nemocnici, ale že keby niečo mám prísť a nechajú si ma tam cez noc

monciika
autor
11. jan 2024

@selena_luna takže keď budem tehotná, je najlepšie ísť hneď na gyndu? A predpísať niečo na udržanie? .. Či len vtedy keď začnem špiniť tak okamžite ísť na gyndu?

mariska1989
11. jan 2024

@monciika prvom rade po ms si zájdi k svojmu dr na kontrolu či je všetko ok popros ho či by ti mohol predpísať duphaston na udržanie v ďalšom tehu . Je veľká pravdepodobnosť že ďalší mesiac môžeš byť raz dva tehotná . Ako sa hovorí po potrate je maternica ako poorana a vajíčko sa môže raz dva uhniezdiť . Držím palce . A hlavne keď budeš špiniť nečakaj doma ale šup na pohotovosť

selena_luna
11. jan 2024

@monciika prepac, ja som to.pochopila tak ze mas len krce, ze nekrvacas. Ak krvacas vzdy pohotovost.
Len teda treba zit s vedomim, ze nikto nema zazracny liek na zachranu dietata. Je to vsetko na prirode, da sa to podporit utrogestanom, dufastonom, ale co ma odist, odide a co ma ostat, ostane. Mnoho doktorov ani nepredpisuje hormony pokial nie je akcia srdiecka, lebo nemaju dovod snazit sa udrziavat poskodeny plod.
Sama som si tym presla, nechcem aby to vyznelo cynicky, len uz sa na to snazim.pozerat racionalne s rozumom.
Nabuduce, Spinenie moze byt, mozes telefonicky konzultovat s dr, ci ti povie aby si prisla. U mna bolo spinenie uhniezdovanie.

monciika
autor
11. jan 2024

@selena_luna nič sa nestalo, aj ja som to asi zle napísala. Ďakujem za radu 🙂 každopádne dnes asi idem na ten vyskrab ak bude treba, takže je po všetkom

selena_luna
11. jan 2024

@monciika drzim palce.

mariska1989
11. jan 2024

@monciika a prečo chceš ísť na vyškrak🙈 si krátky ty ja som potratila v 6+2 tt šla som len potom na kontrolu či je všetko čisté . Ak by nebolo potom sa ide na čistenie. Takže ty najskôr čakáš kým ti skončí ms potom k svojmu na kontrolu aby on pozrel že či je všetko ok az potom sa to rieši ak by náhodou ale zväčša si s tým maternica pomôže úplne sama . Vyškrak je dosť veľký zásah do maternice

monciika
autor
11. jan 2024

@mariska1989 lebo tak mi povedal doktor že ak bude treba robiť, ale výsledok ukázal že netreba

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre