tak neviem vkladať príspevky do diskusii neide mi to,
v pondelok som sem písala, že po sexe som troška krvácala a tak som odišla aj potom lekárovi a som potratila. je mi to lúto v pondelok idem ideš na kontrolu či zo mna všetko vyšlo a uvidíme čo bude ďalej.
Moja, je pochopitelné že jsi smutná a upřímně je mě to velmi líto.Už i ty máš v neby svého andíleka tak jako mnohé z nás, určitě to bolí ale věř že i na tebe ceka tvůj uzliček štěstí který ti tu veškerou bolest vynahradi.Držím pěsti
Veľmi držím palce, aby to čím skôr prebolelo!!
@19miri89 Ahoj, viem ako sa citis, ja to mam za sebou zial 3x. Je to hrozny pocit, ale ono to casom preboli. Dolezite teraz je, aby si bola po potrate v poriadku. Je to este cerstve, ale skus mysliet pozitivne. Casom sa ti urcite podari mat babatko, budem ti drzat palce! 🙂
Viem čo cítiš, ja som prežila to isté, a po troch mesiacoch som zase nosila pod srdcom bábo, dnes je z nej 6 ročná slečna a čakáme ďalšie, musíš sa s tým vyrovnať, ale to chvíľu potrvá ( je to ťažké) a uvidíš, že všetko bude za pár mesiacov v poriadku, držím palce, určite to zvládnete 🙂
nedavno som zazila to iste....kup si homeopatika Ignatia Amara, ja som k tomu bola velmi skepticka, ale velmi mi to pomohlo na psychiku...neboj, bude lepsie
Ďakujem baby, dneska som dostala injekciu zajtra idem zase a dúfam že sa zotavím raz dva, bolí to a v tom strese neviem an čo mi lekár hovoril,
@19miri89 ahoj, tak ako sa citis? je to lepsie (fyzicky)?
tak cítim sa všelijako, chodím ešte na injekcie tak myslieť sa na to nedá, a presne tak treba byť silná
@miruska11 ako citam ty si na tom rovnako ako ja, ani vo sne by ma nenapadlo ze v rovnaky cas niekto preziva rovaku bolest. a ako sa citis teraz? Ja mam trochu strach, lebo stale ma pobolieva brusko ako pred ms, dala som aj temu o tom sa tazko rozprava, ci niekto nevie pomoct, ci to tak ma byt, alebo nie...
tak ja sa v podstate cítim lepšie len neviem pre dýchať to že keď som ja potratila tak som dostala správu že v rodine bude ešte jedno bábo a malo sa v ten istý mesiac narodiť ako to moje tak to ma bolí, ale asi to malo byť takto teda určite, tá bolesť v brusko je normálna tak mi to hovoril aj lekár maternica sa roztiahla tak sa musí aj stiahnuť naspäť.
@tamarka9 citam ze tebe sa to stalo v sobotu.. aj mne :( ani mna by to nikdy nenapadlo..vies co po fyzickej stranke dobre.. trosku ma boli podbrusko kedze som mala kyretaz...este spinim.. po psych.stranke uplne zle.. snazim sa nato nemysliet ze to ide dalej.. asi to tak malo byt.. ale preco ja :( tak sme sa tesili na to malicke.. a najviac sa bojim ze to bola chyba doktora
@19miri89 malo to tak byť, ja som prišla o to prvé nečakane, nemala som žiadne problémy, iba na sone zbadali, že nebije srdiečko, na Valentína ma čistili a o rok sme si na Valentína priniesli malý batôštek domov, bol to neopísateľný pocit, dokonca manžel robil v Rakúsku a presne na tej istej ulici sa dozvedel aj tu zlú správu a potom mu zase volali, že má už na svete dcérku, doteraz na tým rozmýšľame ako je to možné, uvidíš, že časom bude všetko v poriadku, treba veriť a nevzdávať sa, bude ďalšie bábo a všetko už dopadne dobre, treba na to len čas 🙂 a mať v partnerovi veľkú oporu aby ťa aspoň z časti chápal, ja som ju našťastie mala.
@19miri89 je to strasne.. moja svagrina tiez caka male.. neviem bojim sa stretnut s nou.. neprajem jej nic zle.. ale tie myslienky ze mohla som byt natom tak isto ako ona.. chodit s malickym v brusku..a vsetky tie myslienky okolo :( bojim sa ako budem reagovat ked sa s nou stretnem :(
@19miri89 pomaly sa s tym vyrovnas, v 2006, ked mala dcerka cez rok,som sa dozvedela, ze som tehotna, tesili sme sa velmi ao to viac, ze to boli dvojcata, no na usg srdiecka este neboli, po dalsej navsteve u gyn. mi potvrdil, coho som sa obavala, zamlcany potrat, na ten datum 12.12. nikdy nezabudnem ako som bola na kyrete, nevedela som sa s tym zmierit. Nakoniec po case to pomaly prebolelo a o dalsie 3 mesiace som bola tehotna a narodil sa zdravy chlapcek, no vzdy si spomenieme, ake velke by uz deticky boli a ake by boli. Stat sa tak malo, musis to len prijat, aj ked je to tazke a nevycitat si to, ako som to robila ja- je pravda, ze pokym som znovu neotehotnela, detoxikovala som, mozno i to pomohlo.
Vela stastia.
@miruska11 hm, ja som nemala kyretaz, lekar nechcel, lebo som krvacala v celku v norme, takze to nechame vycistit same a potom sa pozrieme ci je to ok. Ja som sa velmi bala, lebo ma stale bolelo v podbrusku a tahalo a pichalo, tak som mala nervy, ze tam nieco ostalo ale dnes rano som sa zobudila a bolest prec, tak som stastna ako blcha, teraz len pockat na dalsiu ms a ide sa na to znova, ja sa nedam ani keby co bolo. Prajem nam vsetkym baby co sme prezili tuto otrasnu skusenost, nech je to rychlo za nami a tesime sa na buducnost s nasimi babtkami 😉
@tamarka9 ja som iba slabo spinila, tak mne zase povedal, ze hned na kyretaz pojdem..po kyretazi ma to trosku bolelo ale teraz uz dobre.. tak to ma tesi ze ta uz nic neboli.. mozem hned po prvej ms skusat zase? lebo citala som ze min.3 mesiace sa ma cakat :( a tak dlho by som cakat nechcela..
@19miri89 ja som si to prezila tiez, teraz este stale cakam na prvu ms od kyretaze, nie a nie prist ☹ A vcera som sa dozvedela, ze 2 moje ex-kolegyne cakaju babo, jedna ma termin v aprili, ako som mala mat aj ja...je to tazke. Tesim sa s nimi, ale zaroven myslim na to, preco to nam nevyslo...
@19miri89 ci uz bohuzial alebo nastiastie, nie si v tomto sama, je nas viacej nez som si predtym myslela...takmer polovica vsetkych tehotenstiev konci potratom, to je neskutocne cislo. je to len tyzden, co som si tym presla, a stale mi to pride cele ako zly sen...nie je ziaden zaruceny recept, ako sa s tym vysporiadat. co nas nezabije, to nas posilni...mna podrzal v tom najhorsom moj partner, bez neho by som padla asi az do depresii, mala som hrozne stavy. treba opat vstat a ist dalej, nic ine nepomoze, dat tomu cas, aby si bola na dalsi mimi hlavne psychicky pripravena. mozno nerozumne, ale nie sme superplodny par, takze mi pride zbytocne cakat 3 mesiace. predtym sme sa snazili rok, takze by bola velka nahoda, aby sa podarilo hned. ale po prvej normalnej MS ideme opat na to...ale kazda by mala brat na vedomie svoje pocity a aj ako sa fyicky citi
@hwiezdinka tym sa netrap, to nie je len vas problem, kazdy sa pyta preco prave my, ale statistika je neuprosna, na niekoho to musi "padnut"...zial :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@19miri89 Je mi luto. Ale hlavu hore. Bude to lepsie, uvidis..