Ahojte ženy. Potrebujem vaše pekné slová. Neviem čím to bude ale asi tým že som už dlho v nemocnici (2 mesiace) kvôli zadržiavaniu pôrodu. Brala som už viac antibiotík mala som magnézium a tieto klasické veci. Vidím veľa žien ako ich prepustia domov alebo ako si odrodia a zoberú tie malé poklady domov. Ctg záznamy krv aj sono keď mi spravia mi lekár povie že bábätko vyzerá byť v poriadku. Len neviem či je to už tým že som tu dlho alebo čím tým ďalej sa bojím že maličkej niečo bude 😔už možno veľa čítam alebo neviem možno zdebtaná z nemocnice. Je pravda že už mám dlhšie baktériu ktorej sa neviem zbaviť ale vždy je pod nejakými liekmi držaná a myslím si keby to má byť zlé by som mala akútny cisársky 😔 len proste už neviem čo mám čakať ako sa malá narodí. Chcela by som aby bola zdravá ako ostatné deti. 😔
Nestresuj sa vecami ktoré vôbec tak nie sú ak by si mala naozaj až taký vážny problém a že by bábätku niečo hrozilo určite by ťa lekári upozornili načo si dať pozor na čo sa pripraviť ako predísť určitým komplikáciám a tak ďalej je úplne normálne že si aj dlhšiu dobu v nemocnici pokiaľ by sa ti mohol spustiť pôrod a bábätko by muselo byť v inkubátore napríklad Moja mama bola polroka v nemocnici keď čakala moju sestru a takisto bola pol roka v nemocnici keď čakala mňa mala rizikové tehotenstvo takže si zober čo to musí byť pre ženu straviť naozaj polovicu svojho tehotenstva iba v nemocnici na lôžku a o nemocničnej strave... a ešte 2x .. Verím že je toho na teba veľa ale neboj sa všetko dobre dopadne asi lekári vedia prečo vás tam držia a je omnoho lepšie keď si pod dohľadom lekárov než aby si bola doma užívala si tehotenstvo a potom si vyčítala že si napríklad mohla byť radšej v nemocnici a veci by dopadli inak...kedy by si mala rodiť?
Neboj, ja som presvedčena, že Tvoje dieťatko je zdravé a krásne! Tieto všetky okolnosti, ktoré sa dejú okolo neho, ho vôbec neovplyvnia. Držím palce! 💚
Posielam ti povzbudenie a silu takto virtualne 🙂
Bud v pohode, mysli pozitivne, ved robis vsetko preto aby babo bolo zdrave a aby bolo vsetko v poriadku 🙂 a kazdym dnom si blizsie k stretnutiu s babom. Lekari hovoria, ze je to okej, pri kazdej kontrole je to vsetko fajn, tak z akeho dovodu sa stresujes? Robis vsetko co sa da a psychika je velmi silna - takze mysli pozitivne, nech ti poslu alebo donesu nejaku motivacnu literaturu, pripadne si najdi online, sila poztivneho myslenia a pod. to ta nakopne a povzbudi. Niekto povie, ze si pritahujes to na co myslis, alebo ze aku energiu vyzarujes, taka sa ti vracia. Takze sa nalad pozitivne, tes sa na babo a vsetko bude dobre 🙂
Neboj, všetko bude v poriadku...ja som kôli preeklampsii ležala počas korony mesiac a pol do akutneho cisára nakoniec..vtedy sme nemohli ani vyjsť na chodbu,žiadne návštevy,len na izbe vyrobenej zo skladu keďže nás nemali kam už dať...mysli na to malé a čo vse pekné vás čaká 🥰držím palce 😘
Ja som bola hospitalizovana a na tretí deň som plakala ze chcem ist domov, podpísala som reverz. Vedľa mňa ležala mamička, ktorá sa len zasmiala a povedala ,,ja som si po mesiaci zvykla" - bola tam tiež 2 mesiace. Na psychiku asoi nič ťažšie nie je ako ležať v nemocnici. Aj kamoška ležala 2 mesiace. Tiez bola chvíľami na dne.
Obidve majú nadherne zdrave deti, narodené v 38t.
Ber to tak, ze si pod dohľadom a nic zle sa nemôže stať.
Viem ze je to už naozaj dlho, ako som písala- ja by som to nezvládla, uz po 3 dňoch mi sibalo. Takže obdivujem ta a napíš co ti tam vadi najviac. Ako varia? Co spolubývajúce? Kedy ti bežia dní rýchlejšie a kedy pomalšie?
Môžeš sa aspoň prejst?
Urcite si tu s tebou viaceré rady popíšeme. Napríklad teraz, keď ta moja uz spi takmer 3,5h 🙏
Ešte chvíľu mam čas.
@sofiella no spolubývajúce sa striedajú preto je to ťažké. Návštevy môžem mať ale iba cez víkend vedia za mnou chodiť keďže som takmer 100 km od nás. Dni mi idú v podstate rovnako jedine keď prespím väčšinu dňa tak je to rýchlejšie 🙈 môžem chodiť von áno ale sama to je také smutné.
Zober si to z toho uhla pohľadu že tristvrtinu už máš za sebou už sa ti to kráti a takéto popísanie si ti padne len a len dobre skús možno nejaké filmy alebo videochaty s rodinou manželom a hneď sa ti to bude lepšie zvládať ochvilu už budete traja ani sa nenazdas a budeš na toto obdobie s úsmevom na tvári spomínať 💓
@malia18 ďakujem 🥰
Ak nemáš doma ďalšie deti, ber to ako dovolenku :D :D ja som tiež prve tehotenstvo prelezala tri týždne v nemocnici, potom tiež kludovy režim, veľa krát som si poplakala, ale zároveň som to brala, že by som si strašne vyčítala predcasny pôrod, len kôli tomu, že sa mi nechcelo ležať :o to zas nie je taká strašná požiadavka, za zdravé diéta ;) začni citat knihy alebo ine... Jedna baba háčkovala vedľa mňa 🙂 no dáš, už si skoro na koni ;) teda pri dvoch deťoch by som aj týždne v kuse prespala :D :D
Dneska má povzbudil trošku aj lekár 🙏že bábenko má dobré záznamy aj všetko. Tak snáď to tak naozaj bude 🙏❤️moje malé šikovné. Ale aj tak tam je ten strach 😔😔
Ale naozaj ste všetky úžasné ďakujem 🍀🙏❤️
Vsetko naznacuje, ze je babo v poriadku, tak sa tes 🙂 robis ty aj lekari to najlepsie co sa da, vysetrenia su v poriadku, blizi sa ti uz termin, takze vsetko super, potom sa uz veru nudit nebudes 🙂
Mozes napisat co strava, ake "fajnotky" varia, ci ti chuti, co bolo zatial top, co bolo hnusne :D na co mas chute... nech ti prejde cas 🙂
@nafka0483 ťažko sa tu vyjadruje k jedlu lebo to je horšie ako najhoršie 🙈🙈😀😀.. Chute mám už také že mňa chýba obyčajná praženica ktorú mi ráno pripravoval môj priateľ 😔a vlastne všetko mi chýba z domu aj solnička🙈🙈😀😀
Verim ti, ale kazdym dnom si uz blizsie k tomu byt doma a mat zdrave babo a potom ti priatel urcite vsetko vynahradi - az ti ta prazenica pojde krkom, hihi 🙂
Rozpravaj sa s babom ako s ana neho tesis, ako uz len niekolko dni/tyzdnov musite vydrzat. A niekedy trosku pomoze mysliet na to, ze vela ludi je na tom horsie, ze su tam aj zeny, co odidu bohuzial bez babatka, alebo co maju deticky chore, co vedia, ze tak skoro z nemocnice neodidu a pod. A ty vies ze ano, uz musis "len" vydrzat do porodu a zivot bude zas krasny 🙂
@nafka0483 ďakujem ❤️❤️❤️
Môžem úprimne? Podpísala by som reverz a išla domov a tak ležala. Malá je ok, aj týždne do pôrodu máš už dobré, aj keby sa teraz narodilo ....
@martul mňa musia sledovať kvôli zapalovym parametrom. Nemôžem odísť a keby aj chcem dieťa je pre mňa na prvom mieste nie to čo chcem ja.
Beries to velmi rozumne, vidno ze si zodpovedna a zalezi na zdravi babatko, cize na to mysli, to maj na pamati, ze robis to najlepsie co sa da 🙂 prajem nech ti to rychlo zbehne, nech dni ubiehaju, babo sa ma dobre a po porode nech ste hned fit a cim skor doma 🙂
Presne.. Neboj, tiez som takto lezala v nemocke ale iba cca mesiac, potom uz mi lekar vyvolal porod a isla som na to skor o Mesiac. Ty to uz mas za chvilu 😉
Som rada ze ma tam nechali, moj gynekollg neriesil nic, vsetko ok a ked som si isla porodnicu iba "dohodnut" a "pozriet", rovno ma hospitalizovali, tak bolo vsetko ok 🤦🏻♀️
Vydrz to este, nepoddavaj sa tomu, dobre to dopadne. Lezala som tak tiez, mnozstvo zien tak isto, videla som to na vlastne oci, prichody, odchody, revala som bezne, ked na mna padla kriza, hlavne ked uz s dietatkom odchadzali domov, uplne chapem Tvoje pocity, ked porodis bude uz dobre. Drzim palce, zvladla si uz 2 mesiace, je to pre dobro dietata, to uz do porodu das, uz to ubehne😉
Uprimne? Tolko priestoru sama pre seba, a ty ho zabijas celodennym spankom 😉 Rada hladam, a aj nachadzam, co vsetkom nieco pozitivne. Tiez som bola v podobnej situacii, len to trvalo o par tyzdnov kratsie. Denne by som sa presla po vonku (=nemocnicna zahrada/areal), dala kavu z bufetu (ano, o kvalite asi nemusi byt rec 😇), bud by som len tak vnimala okolie, alebo nejaky hodinovy podcast do sluchatiek. Na izbe by som vela citala, mne manzel nosil okrem knih aj casopisy, zamerane na Byvanie a zahradu, cas sa da vyuzit aj na vzdelavanie, je dostupnych aj vela online kurzov, pripadne oprasit staru ucebnicu cudzieho jazyka. Aj to hackovanie ci strikovanie ma nieco do seba, mozes malinkej skusit uhackovat capicku, manzel ti urcite rad prinesie material z galanterky 😉
A cez vikendy ked pride navsteva, poziadaj o povolenie opusitit areal, a chodte do centra, na dobry obed, kavu, prechadzku. Ak nemusis vyslovene lezat, co nemusis, mali by ti to schvalit.
Malinka bude v poriadku, a to aj vdaka tebe, ze tam si, ze nemas ziadne nemudre napady typu reverz a podobne, ze podstupujes celu liecbu a kontroly tak ako mas. Zodpovednejsie sa k tomu uz nemas viac ako postavit, uz len cakaj, kym pride spravny cas. Bude urcite v poriadku ❤️ len nezabijaj cas, najdi si aktivitu, ved je tolko moznosti co robit aj v nemocnici. Drzim palce
@nafka0483
@simca06022011
@andrea78
@marzuz89 ďakujem ženy ste naozaj úžasné naozaj sa cítim lepšie ďakujem moc si to vážim 🍀🍀❤️❤️❤️
Čítaj, lusti krížovky, oddychuj to už vydržíš...verím, že to musí byť zle.Babatko je pod dohľadom a bude zdravé nad iným ani nepremyslaj🙂
@luccija 🙏🍀❤️
Ja som pocula raz niekde taku myslienku, ze kazdy si odtrpi nejake obdobie v materstve...jedna nevie otehotniet, ina ma problem s tehotenstvom, ina s porodom, ina po narodeni, dalsia neskor...ak nie, tak sa to prejavi v puberte...ber to tak ze ty toto vybojujes a bude dobre, ze toto je to tvoje obdobie...ver ze bude vsetko fajn, drzim palce
Aj ja ti posielam veľa sily a pozitívnej energie !! Obdivujem ta fakt! Si bojovníčka nevzdavaj sa hlavu hore úsmev na tvar ber to tak ze to co iné nezvládnu psychicky ty das ľavou zadnou. Hlavne sa prosím usmej ! Teraz hneď pre mňa a pre ten zázrak co máš v brusku. ❤❤❤
Aj ja som ležala na infúzkach 2mes v nemocnici pri prvej dcérke... tiež mi hrozil predčasný...nakoniec som ešte prenášala 10dní po termíne a pôrod bol vyvolaný.Dcerka je tu a zdravá má 6rokov.Prosim nestresuj sa zbytočne 🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Chcela som Ti poslať srdiečko, ale ani som nevedela, že sa nedá, keď si anonym. Tak aspoň takto: 💙 Všetko bude v poriadku, neboj! 🙂