Som chorľavá a mám stres v tehotenstve. Poraďte

zuzka279
11. feb 2009

Ahojte tehulky. Píšem po prvý krát. Som cca v 11 - týždni tehotenstva.Keď som zistila že som tehotná, nebola som príliš nadšená. Nie preto, že by som po dieťatku netúžila / jedno už mám / ale brala som dosť liekov, keďže som bola chorá. Doktor všetky lieky spísal a prekonzultoval s neakou lekárkou. Po mesiaci mi povedal, že nie je dôvod na ukončenie tehotenstva keďže som tie lieky brala úplne na začiatku / asi 1-3 tt /.Vraj dieťatko sa vyvíja úplne normálne a keby niečo nebolo v poriadku, tak sa tak nevyvíja. Stále sa však nemôžem úplne choroby zbaviť. Ustavične ma pália priedušky alebo bolí hrdlo. Imunita nič moc ☹ Som z toho zúfalá. Ale to nie je všetko. Ako keby to nestačilo, som stále dosť vystresovaná. Ani sama neviem prečo som taká. Všetko mi vadí. Kričím pre nič za nič. Bojím sa aby to neako neuškodilo dieťatku. Prosím máte neakú skúsenosť? V prvom tehotenstve som bola myslím dosť kľudná.

lucinda251
11. feb 2009

ahoj zuzka:
ja som mala podobny problem /uz si pripadam jak blba, ze vsetko aj ja prezivam/, ja som v prvych tyzdnoch uzivala Novalgin, nez som zistila ze som tehu.
Doktorka povedala to iste, ako tebe..
Ja som mala cele tehotenstvo strasne stresove.. Prve tri mesiace som nerobila nic, len som spala a plakala.. Strane sa ma vsetko dotykalo, zo vsetkeho mi bolo do placu.. S muzom sme sa hadali dennodenne, myslela som ze moje babatko sa narodi strasne uplakane.
Ale Kubko je dobre dieta, a az sa cudujem, ze sa to vsetko co som prezila za 9 mesiacov na nom neodrazilo..
Hlavne, aj ked to nie je take jednoduche, pozitivne myslenie zabera.. Aj ked hormonom nerozkazes, ved sama vies, niekedy to chce hlavne klud a"nohy v teple" ako sa povie..
Prajem pevne zdravie, a hlavne pohodu.

zuzka279
autor
11. feb 2009

ahoj lucinda251. Som rada, že si napísala. Človeku dobre padne, že aj niekto druhý niečo také prežil - i keď to nie je nič príjemné ☹ Tým myslím tie stresy a tabletky. Ustavične si hovorím, už budem kľudná, nebudem sa nervačiť - ale nedá sa ☹ . Buď sa nervačím pri malej alebo sa pre hlúposti vadím s mužom. Dúfam, že mi to všetko dobre dopadne. Prajem Ti všetko dobré 🙂 Ahoj

lucinda251
11. feb 2009

zuzka, nie je zaco.. Ja som to prezivala, az som niekedy myslela ze to asi prichadzam o rozum, ale jednoducho som si nevedela pomoct..
Tak sa drz.. Drzim palceky, a daj vediet ako pokracujes.. 🙂

zuzka279
autor
11. feb 2009

Dám vedieť. Ďakujem za povzbudenie. Všetko dobré, pa 😉

lienka79
12. feb 2009

zuzka..drzim ti palce a skus sa spolahnut na usudok lekarov..ze lieky malemu neublizia...ved predsa asi vedia, co robia..
Ja som mala "STRESOVe: prve tehu, nakolko to uz bolo moje tretie tehotenstve, 2 neuspesne..takze takmer cele tehu som sa niecoho bala...
\ci je zdrave, kedy uz skonci 1.trimester..ked bolo po 12tt, kedy bude uz 26tt tak az do konca...Malys a narodil,zdravy,krasny...az na koliky prve 2 mesiace nam robi velku radost..
ako vravi lucinda..pomaha pozitivne myslenie....ak si uzivaj,maj vylozene nohy,spi..pokial je to mozne...a cakaj bna prve kokanie

zuzka279
autor
12. feb 2009

Ďakujem lienka. Človek sa aj snaží nestresovať ale niekedy to nejde. A najhoršie je, že keď ma niečo vystresuje, tak ma stresuje asi aj "nos medzi očami". Dnes som bola na odbery a dali mi knižku. Dúfam, že už to ma trošku skludní. Ahoj a ďakujem. Prajem všetko dobré. 🙂

sysysa
30. mar 2010

caute tehulky.Sice nemam ziadne dieta doma a tým ani skusenosť.Som v 29týždni a stresu mamna rozdavanie. Aj ked teraz zvladdam viac veci riešiť a mam pocit ze su lahke.kazdodenne si davam za priklad a dufam ze je to pravda ze stres nemusi vplývať na babo len zle. moja priatelka pol tehotenstva preplakala a aj po narodeni to nebolo u nej sladke a mala ako keby to vedela je do dnesneho dna ako anielik.

ewwusska
6. apr 2010

Ahojte holky. Já zjistila, že jsem poprvé těhotná v září maturitního ročníku. Písemné jsem zvládla v osmém měsíci, praktické v devátém a rodila 3 dny před ústníma, které jsem musela odložit na září. Pak jsem před nima přišla o mlíko ale odmaturovala s tříměsíčním prckem, kterej je do dneška hodnej jako andílek. Teď jsem těhotná podruhé a stresu teda hafo. Na začátku jsme kupovali domeček, vyřizovala jsem úvěr, pak svatba, a teď zase baráček prodáváme, protože jsme v krizi.
Když jsem byla v srpnu u kartářky, tak prý, že budu brzo těhu a abych se nestresovala, že mi bude hrozit předčasný porod🙂 Nějak tomu ale nevěřím. Poprvé jsem byla ve větším stresu a rodila týden po termínu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre