Ahojte,chcem sa opýtať,či ste náhodou nemali v tehotenstve pocit nekonečného smädu?Dva krát mi robili test na cukrovku a všetko bolo v poriadku...dnes sim si to odmerala..11 litrov vody za deň 🤔🤦už som zo seba zúfalá....
Zajtra mám volať Dr.. keď budem vedieť presné množstvo, koľko som vypila....ale že keď nie som opuchnutá a tlak mám v poriadku,že by to nemalo byť nebezpečné...no, to ešte nevedel,že za celý deň to je 11litrov🤦
určite ti porobí ešte nejaké vyšetrenia a hlavne kontrolovať pitie🙂tým že toľko piješ,zaťažuješ obličky a vylučujú sa ti nadmerne minerály ....
@tinky11 ahoj. Ja som bola v tehotenstve tiez staaaale smadna. Vypila som cez den 4 litre vody a v noci 2 litre. Cukrovku som tiez nemala, nohy a ruky mi opuchli az par tyzdnov pred porodom, ale to bol august a neskutocne horucavy. V den porodu som mala o 10kg menej (babatko malo 3100g) takze vela vody odislo s porodom. A odvtedy som mala problem vypit aj 2 litre za den 🙂 takze podla mna je v poriadku vela pit, ale tych 11 litrov je asi naozaj vela, to si neviem predstavit ako sa da 🙂
Ja som sice az taky extrem nebola ale v tehu a po porodr som davala cca 6l
Ja dám tak 2-3 litre za deň, ale mňa chytá smäd najmä v noci a potom behám na WC. Dr. mi na to povedal, že test na cukrovku mi spraví až neskôr a druhý Dr. (online poradňa) mi poradil, že si mám tie testy vypýtať skôr.
to je az moc. vsak ja mam problem vypit tie 2/3 litre za den a ked si predstavim, ze by som mala do seba dostat tych tvojich 11 tak to neviem ako by som dala
@tinky11 diabetes insipidus pravdepodobne. po porode sa to zvykne upravit, urcite povedzte lekarovi, ze pijete tak vela. je na to liecba, len netusim, ako v tehotenstve.
popytajte sa aj tu https://www.modrykonik.sk/group/6796/
Diabetes incipidus si myslím tiež.. Krásna to mala.. Dali jej také kvapky do nosa a upravilo sa to..
Bola som dnes u Dr...zobral mi krv na rôzne testy,tak uvidíme,čo sa bude diať.... mám si celý deň zapisovať,koľko som vypila a doniesť moč z celého dňa 🤦to bude sranda....
@tinky11 viem ze to nevypijes naraz, ale urcite si takym mnozstvom vody mozes viac uskodit ako pomoct. To bol prvy clanok na ktory som klikla. Optimálne mnozstvo tekutin v tehu je okolo 2,5l-3l za den. Pri nadmernom pití sa z tela vylučujú minerály a mozes si poskodit ladviny. Tiez som pila dost vela vody aj pred tym než som bola tehotna, ale dr ma vystrasila a od vtedy si davam pozor.
No zajtra idem po výsledky z krvi..a odovzdať moč..tak som zvedavá.Dr.mi povedal,že si to možno telo pýta...ale toto je veľa...Čitala som,že obličky dokážu spracovať max.liter tekutín za hodinu...tak sa snažím aspoň toho pridržať 🤦
@tinky11 popytajte sa v skupine https://www.modrykonik.sk/group/6796/
@tinky11 ahoj, mozem sa spytat, ako to dopadlo?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Štítna žľaza je ok?