Slabšie pohyby bábätka v 24. týždni

21. apr 2022

Ahojte, od 20tt som cítila intenzívne pohyby bábätka. Boli dosť silné a časté… dnes som v 24 tt a pohyby sú viditeľne a citeľné čoraz menej… niekedy mám až obavy, že či je všetko ok, keď ho tak často necítim , niekedy aj keď ležím, musím ho pošťúchať, aby sa na požiadanie pohlo…je to normálne ? Spomenúť to v pondelok v poradni?

zanetakovacsova
21. apr 2022

Ja som to mala tiež tak a tiež okolo tých týždňov...a na sone malá pekne kopkala tak neviem ale tak niekedy bola taká že tancovala tancovala a potom oddychovala nie každý deň rovnako. Skôr by som povedala že patrila medzi tie lenivšie a dnes táto 8 mesačná slečna je úplne pohodová žena od malička bola zlatíčko plakala len keď bola hladná ináč si pri nej viem porobiť všetko zabaví sa sama. Rastie je úžasná❤️ ale ak sa ti samozrejme niečo nezdá nečakala by som na poradňu ale pre svoj pokoj.

ivetta1234
21. apr 2022

ja som v 27tt a teda moja je velmi aktivna...ale su dni ked o nej sotva viem 😀 napr. som si vsimla ze cez vikendy a ked som doma tak sa menej hybe ako ked som v praci, Kebyze sa vobec nehybe tak by som to urcite riesila ale ak sa obcas pohne a teda ocividne je v poriadku tak by som to asi moc neriesila...ale sak spomen v poradni a uvidis co ti povie lekarka

veronika3110
21. apr 2022

ja slabé pohyby cítim celé tehotenstvo… ku koncu, keď ma malo miesta už skoro vôbec, cítim skôr už len tvrdnutie brucha… dnes mám presne 41tt, a stále je tých pohybov malo ale aj napriek tomu je vserko úplne ok…
a napr. prvé pohyby som začala cítiť až od 22tt, ale keďže je ešte stále maličké, tak len naozaj veľmi slabé

kapanek1
21. apr 2022

Určite by som to spomenula na najbližšej poradni. Ale bábätko možno len spí, oddychuje. Pri prvom tehotenstve som sa stále bála či bude všetko ok, lebo malý sa tiež slabo hýbal v noci vôbec ale keď sa narodil tam mi to vynahradil až až. Zavinovať na vojaka som ho musela štyri mesiace aby sme sa všetci vyspali. 😂 Teraz mám aj štvormesačnú bábiku ktorá sa nonstop hýbala aj v noci a ju som mala v perinke sotva mesiac. 😂

any_soj
21. apr 2022

Takto... Ak to nič neznamená, nič sa nedeje. Ale teda mňa okomentovali traja doktori, že prečo som neprišla skôr. Ukážkové tehotenstvo, 38.tt, zrazu som necítila pohyby, tak som hneď šla, dcéra už bola mŕtva. Môj doktor hovorí, že som nemala šancu všimnúť si to. Ale v nemocnici prvá veta každého doktora bola taká a bolo mi z toho fakt dosť zle. Takže keby to, čo píšeš, bola teraz moja situácia - v tejto chvíli by som šla na pohotovosť. A možno by pozerali ako na blázna, ale vždy radšej ako počuť "prečo ste neprišli skôr".

lucia147852
21. apr 2022

Radšej ísť 3x zbytočne ako ľutovať. Ak to niečo je, v pondelok môže byt neskoro

autor
21. apr 2022

Ahojte , momentálne malinke citim kopkať , prišla som zo záhrady, kde som bola od obeda, tak sa pohojdalo a teraz divočí ❤️ Ale ďakujem za vaše skúsenosti, budem to aj napriek tomu naďalej sledovať

andula2020
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
22. apr 2022

Mne povedala jedna staršia sestricka v nemocnici, ze aspoň raz za 8 hod.by si mala cítiť nejaký ten pohyb. Ideálne je si to zapisovať aby si vedela sledovať, ako a kedy sa ti babo hybe. Ak mas pocit ze sa ti nehýbe, tak si dat sladké a lahnut si na ľavý bok. To by malo bábätko trosku "nastartovat". A samozrejme ked si nie ista, radšej na pasy prísť 10x skoro, ako 1x neskoro... ja som tak bola 4x 😊 z toho 3x som mala šťastie na tuto sestričku.

any_soj
24. apr 2022

@andula2020 no pravda mohla byť že bolo všetko ok, lebo nemal nedostatok kyslíka, kým teda nezačal pôrod, čiže nemusel sa tvoj lekár mýliť.

ilene22
24. apr 2022

ja som prve pohyby ucitila az ked som bola 22tt+3dni. tiez som mala z toho hrozny stres, nakolko vela zien citi pohyby ovela skor. okolo 21tt som si kupila angel sound, kvoli mojej psychickej pohode a cca 1x denne som si popocuvala srdiecko. o par tyzdnov od prvych pohybov, asi okolo 25tt sa ich intenzita dost vyrazne znizila. aj mna to riadne vyplasilo. nastastie u dr bolo vsetko ok, opat som si aj sama par krat skontrolovala akciu srdiecka. od 30tt uz citim vyrazne silne kopanceky, na bruchu mam az mexicke vlny, neviem sa vecer ulozit co babatko robi v brusku piruety.. niektore dni je az hyperaktivne. ale ak mas pochybnosti, urcite vyhladaj lekara. tiez som toho nazoru, ze radsej ist zbytocne ako neskoro.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre