Slabé pohyby bábätka v 19. týždni

21. júl 2024

Ahojte dnes som bola na pohotovosti kvôli tomu, že som od včera necítila pohyby plus teda od štvrtku sa mi bábätko zdalo dosť lenivejsie. Som v 19 TT, druhé tehotenstvo a pohyby som už asi týždeň cítila naozaj pekne. Na sone bábätku srdiečko bilo (čo bola samozrejme obrovská úľava), ale nechcelo sa hýbať ani na sone, až keď do neho postuchala trošku pohybalo ručičkou, doktorka keď videla, aké je lenivé skonštatovala, že nevie, čím to môže byť, lebo, že srdiečko bije, veľkostne zodpovedá dosť plodovej vody, aj pupočník bol dobre prekrveny, ale predsa len povedala vec, ktorá má veľmi znepokojila a to, že teraz aj tak nikto nič nespraví s tým nič ak prestane byť srdiečko 😔 že stále sa to berie ako potrat. Potrebujem preto od Vás počuť skúsenosti, či ste mali aj vy taký problém, že Vaše detičky ostali lenivejsie ale bolo všetko v poriadku. Lebo po jej slovách mám strach ešte väčší ako keď som tam išla.

ella1234
21. júl 2024

Kúp si angelsound na počúvanie srdiečka - pre tvoj kľud na duši a nech nestresujes.
Ale ked v 19 tyzdni sú tie pohyby este fakt slabe, babo sa moze otočiť ešte ma celkom dosť priestoru, a záleží aj kde mas placentu kľudne môže byt pri nej natlačené a vtedy fakt je citit pohyby menej.
A ani nemuselo byt lenivejsie ved mohlo spat, práve sa zobudilo.
Ked chceš cítiť viac pohyby vzdy vyskusaj niečo sladke alebo sa poriadne napit studenej vody.
Ale samozrejme ked sa ti niečo nezdá vždy sa utekaj vysetrit.
Držím palce 🍀

autor
21. júl 2024

@ella1234 ja som práveže skúšala všetko aby sa zobudilo aj ho postuchat aj som si ľahla na chrbát dala si čokoládu studenú vodu studenú sprchu a nič. Nič nepomohlo na to ho zobudiť. Ja viem, že má ešte veľa miesta aj to, že tie pohyby ešte nemusia byť úplne silné, ale ja som ich ten týždeň cítila úplne krásne a pekne silneli a zrazu nič, takže som sa naozaj zľakla na to, že som skúšala všetko na zobudenie. A ako viem, že mohlo spať, lenže ona do neho tiež stuchala a nič len rúčkou pohlo a povedala, že je akési lenivé, že sa nehýbe a nevie prečo, či preto, že spí alebo že sa niečo deje 😔

majamat
21. júl 2024

asi ti nikto nezaruci, ze je vsetko ok, ale stale je sanca, ze sa naozaj nic nedeje.
ja som mavala take obdobia v tehu, ked sa dcera malo hybala.
dokonca ked som sla do nemocky na vyvolavacku, tka som prisla rano a cely den ma monitorovali, lebo sa absolutne nehybala. pasi aj prietoky mi robili 3x denne. za to druhy denspustila disko, opat 3x pasy a prietoky, lebo bola aktivna az privelmi. najskro mala nizky pulz, ked sa nehybala, potom vysoky.

miskamisiq
21. júl 2024

Ja som malého takého lenivého. Začala som ho cítiť až okolo 24 týždňa. Ale naozaj to bolo len sem tam. Keby som nemala brusko tak ani neviem že tam je. Aj som sa bála či je v poriadku, mohla som aj celú milku zjesť a len sa pomrvil a zase ticho. Večer keď som išla spať, tak sa vždy ohlásil.
Raz mi tiež pásy robili skoro hodinu, lebo ho ani nehlo. Všetko bolo v poriadku a malý je nekonečná strela. Asi si to vynahradza 🙂 držím palce, nech všetko dobre dopadne a len oddychuje 🙂

nataliia_11
21. júl 2024

No moj tiež ma niekedy take lenivejšie obdobie. Niekedy kope celý deň a poriadne, niekedy skoro vobec ho necítim. Keď som bola na sone v 20tt (teraz som 24tt) tak presne vtedy sa malo hýbal a som sa aj pytala doktorky že prečo, tak povedala že bol malý otočený tvarickou akokeby dovnútra a kvôli tomu som ho mohla oveľa menej cítiť. O 3-4 dni na to uz som cítila oveľa silnejšie pohyby a bola som aj na kontrole u svojho gynekológa a malý už bol úplne opačne otočený. Čiže kľudne to môže byt len naozaj tou polohou bábätka v brušku, keďže teraz este je maličké a ma tam veľa miesta, tak sa krúti a mení tie polohy dost často. A na tom usg možno naozaj len bolo zaspate a sa mu nechcelo hýbať sa.
Skôr by som sa bála vtedy ak vôbec nebudeš cítiť žiadne pohyby dlhšiu dobu, ale keď občas kopne aj keď len trosku tak podľa mňa je to ok.

blaazi
21. júl 2024

Moj syncek (druhe dietatko) sa velmi malo hybal cele tehotenstvo. Prve bolo zase velmi zive. Pri syncekovi som si potom vedome hovorila, ze mu doverujem, ze je v poriadku, kedze kazda kontrola bola ok. Niekedy sa nepohol cele hodiny. V noci napr. skoro vobec... je uplne v poriadku, len je taky pohodak.

jazula
21. júl 2024

Ja by som šla zajtra k svojmu dr určite. Bez ohľadu na termín plánovanej poradne.

A ja som mala placentu vpredu plus malá sa menej hýbala, skoro nič som necítila dlho… Bola som z toho na nervy, tak som počúvala klasickým stetoskopom (niekde som čítala, že angelsound môže prehriať plodovú vodu 🤷‍♀️). Keď som malú chcela prebrať, fungovalo svietenie baterkou na brucho a rezká hudba 😁. Sladké a podobné recepty vôbec, bez ofoktu.

autor
21. júl 2024

@blaazi áno aj mala sa dosť hýbala v brušku a keď sa narodila bola taká živšia, ale teraz on je naozaj taký kludnejsi ale zaujímavé, že keď som začala plakať nakoľko som počula tento z úst pani doktorky začal sa hýbať aj jej sa hneď pohybovala ťa sonda pekne to cítila aj ja aj to bolo vidieť na monitore a od vtedy sa skoro stále mrvi akoby vycítil ten môj strach a chce ukázať, že je v poriadku 🙏 tak verím, že to tak aj bude a naozaj možno keď sa narodí bude taký kludnejsi

autor
21. júl 2024

@jazula idem k svojmu doktorovi v utorok tak som zvedavá čo povie aj on. Ďakujem za radu tak nabudúce skúsim hudbu. Dnes pomohol plač a stres

jazula
21. júl 2024

Držím palce, nech je drobček v poriadku a ty už si užiješ pohodové tehotenstvo 🙏

dadka1997
22. júl 2024

V 19tt predsa ešte necítiš bohvie ake pohyby, niektore este vobec necitia.. hlavne nestresuj, skus sa zadovažit ten dopler na pocuvanie srdiečka, pokym srdiecko bije je dobre 💓💓💓

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre