Slabá psychika a tehotenstvo

10. feb 2024

Prajem pekný večer, chcela by som sa na vás obrátiť s prosbou o pomoc. Vytvorila som si v hlave psychický blok, ktorý prerastá do úzkosti. Som tehotná v 27.tt všetko je v poriadku, bábätko je zdravé, ja vďakabohu tiež, ale moja psychika je na tom veľmi zle od kedy som mala pár problémov a bála som sa, že sa mi niečo vážne stane. Nezvládam to už a vymyká sa mi to spod kontroly, začne mi tlak v hlave, točí sa mi hlava, príde mi na odpadnutie, mám zrýchlený pulz a strašný stres,nepomáha predýchať. Dnes to vyústilo do strašného smútku, som bez nálady a nedokážem si z hlavy vymazať strach z toho, aby mi nedajbože nezačali depresie. Všetko pramení z toho, že sa veľmi bojím nejakého psychického problému/depiek. Magnézium užívam 2x2 tbl denne. Neviete mi prosím niekto pomôcť a poradiť? Nikdy som takéto stavy nemala a samozrejme by som nerada užívala hneď nejaké lieky a už tobôž nie teraz v tehotenstve. Existuje spôsob ako sa zbaviť takejto úzkosti a strachu? Prešli ste si tým niekto? trvalo to dlho? Veľká vďaka.

autor
10. feb 2024

Budem aj rada za každé povzbudenie 🙏

flavia1
10. feb 2024

Ahoj, ja som si prezila tazke obdobie a ruzove okuliare sa rozbili... Nemam vazne problemy, ale odvtedy mavam sem tam ovela vacsi strach, co ked.. co ked... co ked... Pomaha mi zahnat tieto myslienky uplne niecim inym a povedat si, ze ked sa nieco stane, tak mi nezostane nic ine, iba to zvladnut🙂)) a presne tak to zvladnes aj ty. Pomaha mi vyplakat sa a tiez povedat to otvorene vsetko jiekomu, kto si ta bie vypocut. Drzim palce a vsetko bude dobre🙂

autor
10. feb 2024

@flavia1 obrovská vďaka za skúsenosť a povzbudenie ❤️🙏
Som rada, že si to zvládla a posúva ma to vpred, že to zvládnem aj ja… nebrala si žiadne lieky ani nič podobne predpokladám však? Tomu by som sa chcela najviac vyhnúť…už som to povedala takmer každému v okoli, keďže tiež je pre mňa najhoršie dusiť niečo v sebe…s mužom sa už posledné dni hádam o inom ani nebavím..každá debata s kýmkoľvek ktorú začnem, tak skončí pri mojich stavoch, keďže sa nedokážem na nič sústrediť len na to a ten strach, ktorý ma premkýna😔🙈 mala si aj také stavy až niekedy? Že si mala v tú chvíľu pocit, že to sama nezvládneš?

autor
10. feb 2024

@flavia1 inak teraz som zresetovala hlavu a zasa je ok a potom spätne nechápem, že ako som mohla mať taký stav a krútim nad tým hlavou..ja neviem či to sú v hlavnej úlohe hormóny alebo čo🙈🙈🙈

flavia1
10. feb 2024

Veru ano, ja som bola tak, ze som sa rano nechcela zobudit a to som bola tehotna:( bola som po rozvode, byvaly muz mi robil zle, zmena prostredia. Moj manzel terajsi mi velmi pomahal, ale... Nech si ma aj milion ľudí vypoculi, vzdy som s tym zostala sama. Ten pocit je hnusny, ale zároveň ti hovori, ze ta sila je len v tebe a ako to zvladnes je len na tebe. Prijmi to, ze zivot nie je idealny, kazdu chvilu prinasa problemy a komplikacie. Tak to je, inak to nebude. Ale to je ok, lebo tak to aj budes zvladat. Vzdy sa da nájsť riesenie. A vlastne, vzdy mi pomohol Boh. Ja nie som kostolna veriaca, vobec nechodim, ani neuznavam cirkev, ale ked uz mi bolo fakt na.... tak som ho poziadala o pomoc , lebo ja som uz nevladala a na druhy den mi bolo vzdy lepsie. Skus to, naozaj je to mile a pekne. Ale silu hľadaj aj v sebe.

leni2121
10. feb 2024

urcite by ti vedel pomoct terapeut. KBT terapia, existuju aj dychove cvicenia, ktore vedia okamzite zastavit taketo stavy. Napr.krabicove dychanie.
Skvele su meditacie a hlavne nepotlacat taketo pocity, kazdy pocit ako pride tak odznie ;))) a treba si sledovat myslienky, nehodnotit ich ... mindfulness

kitycat
10. feb 2024

S vo na zo otec dietata? On je prvy komu sa mas zverit, vychovavat a starst sa budete obaja

autor
10. feb 2024

@flavia1 ďakujem veľmi pekne..hovoríš mi z duše úplne🙏 mne je muž neuveriteľnou oporou, bez toho by som to isto nedala…ale presne ten stav ťa natoľko opantá, že ti nikto nevie v tej sekunde pomôcť..inak sme úplne identicky na tom, som veriaca rovnako ako ty…verím v Boha a veľmi mi pomáha, denne sa na ňho obraciam so žiadosťou o pomoc…veľmi ti ďakujem❤️

autor
10. feb 2024

@leni2121 ďakujem srdečne🙏 veľmi mi tu všetky pomáhate..pozriem sa na tie cvičenia, dnes som už zasa ok, snáď sa to už tak skoro nevráti🙄🙈 terapeuta som inak dnes oslovila, ale čakám na odpoveď..

autor
10. feb 2024

@kitycat vidieť, že ste si asi podobným neprešli…ako píšem vyššie, manžel mi je najväčšou oporou a bez neho by som nezvládala tieto stavy vôbec…je to ten najláskavejší človek, ktorý sa mi snaži všetkými spôsobmi pomôcť…v takejto chvíli však človek je naozaj na všetko sám v hlave…

barbora0308
10. feb 2024

Ja len tolko, ze je skvele, ze si sa rozhodla oslovit odbornika! Spravila si tak najlepsie pre seba aj pre svoje este nenarodene dietatko. Drzim velmi palce, aby si si zvysok tehotenstva uzila naplno a po porode rovnako uzila aj spolocne chvile s dietatkom! 🤗

dianka3
11. feb 2024

Bolo by vhod navštíviť psychológa, všetko je v hlave,jedine on ti poradí

andrea2323
11. feb 2024

Ahoj, veľmi s tebou súcitím a rozumiem, pretože mám rovnaký problém 😔 V minulosti som mala zdravotné a s tým súvisiace psychické problémy, v strachu o svoj zdravotný stav sa mi vyvinula úzkostná porucha. Tersz do 1920tt to bolo v poriadku, ale už sa opäť začínam cítiť zle a zatiaľ nepomáhajú žiadne klasické tipy a triky (meditácia, dýchanie, cvičenie).. príznaky mám ako ty, panické ataky s potením, trasom, bolesť hlavy, závrat, problémy so spánkom. Pôjdem ešte na všetky vyšetrenia, či to nie je krv, glykémia, anémia ale zatiaľ to tak nevyzeralo a obávam sa, že sa už liekom nevyhnem. Držím ti palce a myslím na teba, nie si v tom sama 🙏🏼

najulka
24. feb 2024

Napíš mi správu 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre