Skúsenosti so spinálom

20. feb 2020

Baby ake máte skúsenosti so spinalom?sli by ste do toho zase?dali mi na vyber bud jedno alebo druhe.Pri prvom pôrode som mala celkovú tak premýšľam teraz o špinavé ale bojim sa :( najmä toho pocitu že nebudem vediet pohnut nohami.

kittykat22
20. feb 2020

Ja som mala spinal, a vobec mi nezabral. Museli mi dat celkovu 🙂 a super.

gir
20. feb 2020

Spinalku, nič som neprestala. Nohy si budeš cítiť, len máš pocit, že sú strpnuté. Ja som po cca dvoch hodinách hýbala prstami. Mala som 2 x SC a obe spinalku. Za mňa super 👌

albertka1980
20. feb 2020

Urcite spinal. Babatko vidis hned a nie si mimo. Ja som mala pri sekcii spinal a nohy som zacala citit asi po 3 hodinach. Celkovu som mala pri inich zakrokoch a teda ani na druhy den som sa nevedela poriadne spamatat a prespala som pomaly dva dni.

sade88
20. feb 2020

Tak za mna spinal nie....a ro preto ze som citila vsetko. Takze za mna celkova aj ked by som si vybrala aj tak spinal nebyt toho zazitku....
Zial ubkazdeho je to inak...

nice202
20. feb 2020

Mala som prvý spinal a dopadlo to zle. Neuveriteľné bolesti hlavy, nebola som schopná robiť nič, ani myslieť. Museli mi robiť do miesta vpichu krvnú zátku. Druhá už bola celková a bolo to fajn, oveľa lepšie. Žiadne problémy, hneď, keď som mohla som sa postavila a fungovala a na tretí deň domov.

zuzanabz24
20. feb 2020

Za mňa spinal, nie si tak dlho mimo, babo hneď vidíš, ja som teda nič necítila, ešte sme srandovali s doktorom, len ma strašne ale strašne bolela hlava, to jediné mi vadilo

autor
20. feb 2020

@zuzanabz24 o bolesti hlavy mi hovorila aj anesteziólogicka.Ale vraj sa nema človek namáhať s dvíhať hlavu

graft
20. feb 2020

Prve dve sekcie som mala celkovu anestezu a pri tretom spinal, neporovnatelne lepsie, rychlo som sa zotavila, o mesiac idem na stvrtu sc a volim tiez spinal;) nemala som ziadne bolesti hlavy a nic som necitila...nohy som mala necitlive2-3 hodky. drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek🙂

lion13
20. feb 2020

Mala som 2x spinal, hlava ma nebolela ani raz. Oba razy mi kázali pit coca colu alebo pepsi.

terezka1631
20. feb 2020

Mala som 2x spinal a obidva razy som poctivo lezala 24hodin nedvihala hlavu a aj napriek tomu ma neuveritelne bolela hlava nevedela som fungovat. Druhy x mi robili aj krvnu zatku co sa to uz nedalo vydrzat. Hlava mi isla prasknut a do toho som zvracala kade som chodila. Keby idem 3x na sc tak isto volim celkovu. Spinal je super ze som hned videla deti ale tie bolesti hlavy boli otrasneee

miska333
20. feb 2020

Mala som obidve a spinal bol lepšie. Lepšie som sa zotavila, bolesti prišli postupne a hlavne hneď som videla bábätko.
Ale základ hneď si dat Cocacolu po pôrode

kikidee
20. feb 2020

Ja som mala 1.x spinal a 2.x celkovu... a lepsie som znasala tu celkovu. Co tu baby pisu ze po 3h boli ok po spinale, ja som tak bola po celkovej. Nic ma nebolelo, rychlejsie som sa zotavila (nepripisujem to ale len druhu narkozy), kdezto po spinalnej som si ja nohy necitila min. 12h, hlava ma sice nebolela, ale ledva som sa po 24h postavila, ten pocit tych mrtvych noh bol hnusny a samotny cisarak tiez nebol moc prijemny, sice bolo super ze som hned videla malicku ale potom mi aj tak museli nieco pichnut lebo som sa tak rozklepala ze so mnou hadzalo na vsetky strany..

katka553
21. feb 2020

Ja som mala spinal,za mňa super.. Vidieť bábätko hneď po narodení bolo na nezaplatenie 😍 nemala som žiadne komplikácie, hlavou nesmieš 24hod hýbat.. Mna na to hneď upozornili..

emao
23. feb 2020

Celková anesteza škodí aj dieťaťu.. pri celkovej anesteze majú päť minút na to, aby sa dostali do brucha a vybrali dieťa, potom anesteza začína pôsobiť aj na dieta, môže mať problémy a dýchaním a podobne..
Čo sa týka bolesti hlavy pri spinaly, záleží od anesteziológa a ihly, napríklad, keď ju má hrubšiu..
Mala som tri sekcie, všetky spinal a zažila som si raz tieto bolesti hlavy, umierala som týždeň, pichali ma hrubšou ihlou a taktiež je pravda, že sa nemá hýbať s hlavou a celkovo, čo som ja hybala dosť.
Tretia sekcia, už bola tenka ihla, bolesti hlavy síce neboli, ala anesteza účinkovala strašne pomaly na začiatku to dosť bolelo jak ma začali rezat aj celý pôrod som všetko cítila, akurát bolesť sa už dala zniesť. No nelutujem, že som si vybrala radšej spinal, veď ide hlavne o dieťa.

ceve
19. okt 2020

Ahojte. Len sa chcem opýtať po spinalnej kedy vás dávali na nohy? Ja som išla minulý rok na cisársky neplánovane, takže keďže som s tým ani neratala vôbec ani som Nevedela o tom dokopy nič. Robili mi spinal. O 10 ma Brali na sálu o 11.20 skončili. Chvíľu ma nechali na chodbe ešte. Nohy som si cítila v pohode už keď ma vzali na izbu. Ale mňa na nohy prišli dať už okolo 19 večer. Ja som tiež myslela ze až po 12h sa môže ale ze mam sa Postavit a hotovo. Večer tam bola len sanitárna co nás pomohla na nohy. A ráno potom uz samy.
Tak by ma zaujímali vase Skúsenosti, že kedy vás dali hore keď hlavou nemali sme akože hýbať. Ďakujem, ahojte 💓

janulla1
20. okt 2020

Ja som mala prvú SC celkovú, ta strašná bolesť, keď som sa v noci prebrala nikde nikoho, malého som videla až ráno, druhý som mala spinal, ktorého som sa veľmi bála mam ťažkú skoliozu, doktorka ma presviedčala že je to lepšie, trafila mi ihlou na 4x, ale ten pocit, keď som hneď videla maličkého, po pôrode už som začínala hneď cítiť nohy, sestričky, že hneď ako začnem cítiť bolesti brucha mam zvoniť, po 12 hodinách ma postavili na nohy, nastastie žiadna bolesť hlavy (a ta ma kvôli chrbtici teda boli často) aj som sa oveľa skôr dala dokopy ako po celkovej, ale podľa môjho názoru všetko záleží od anesteziologa ako Vás napichne, bolo mi poradene, že keď sa bude pýtať na váhu mam si trosku pridať kg, lebo kamarátka cítila ku koncu už všetko, lebo jej dali slabú anestezu, drzim palce, z môjho hľadiska spinal a ináč doktori počas operácie srandovali a mala som super anesteziologicku ktorá sa so mnou celý čas rozpravala🙂

uzanka16
20. okt 2020

Ja som mala spinal a všetko v pohode, vedľa mňa pani ležala po celkovej a ako sa prebrala z celkovej v kuse vracala.

aneta129
10. jún 2021

@nice202 a kde ti robili tu krvnú zatku, mne budú musieť tiež asi lebo ma.... Nedokážem udržať hlavu na tele, proste hrozna bolesť iba ležať môžem, ked ležím všetko je ôk...

lucia0211
1. júl 2022

@emao ahoj viem že si už dávnejšie písala príspevok ale ako si mohla všetko cítiť,to s tým lekári nič nerobili 🙈😔 nepočkali kým ti to znecitlivie?? veď to je ako z nejakého hororu 😔🙈

beata_k
1. júl 2022

@lucia0211 Aj ja som pri prvej sekcii citila. Pri druhej mi na internom povedali, ze su ludia, ktorym to zabera neskor. Pri druhej sekcii som to uz mala v sprave a anesteziolog robil niekolko skusok, kym sa islo na vec. Tiez bol prekvapeny, ze mi este nezabralo.

lucia0211
1. júl 2022

@beata_k dobre ale lekári s tým nič nerobili,rezali ťa pri plnom vedomí 😔?? Veď to človek aj omdliet môže z tej bolesti ..

jakubrianka
1. júl 2022

@kittykat22, sade88 mi hovoril anesteziológ že je nejakých 5 % ľudí, kt. spinál nie úplne zaberie. Je to kvôli anatómii nervového systému tela ktorá je u tých 5 percent "rozvetvenejšia".

beata_k
1. júl 2022

@lucia0211 Ono to nie je taka silna bolest, ale nejaka tam je. Ano, dali mi rajsky plyn.

jakubrianka
1. júl 2022

áno preto sa po spinále nesmie sadať a dvíhať sa 12 h. aby sa predišlo bolestiam hlavy

emao
10. sep 2022

@lucia0211 ahoj, nestihla mi zabrať injekcia a chceli ma hneď aj uspať a ja hneď panika, lebo toho som sa bála, takže radšej som si tú chvíľu pretrpela a po chvíli začala injekcia účinkovať.. Ale bola to strašná bolesť..

vikincita
24. nov 2022

@gir prosím ťa a kde ti robili cisársky?

vikincita
24. nov 2022

@terezka1631 ahoj, a ako ti to všetko dopadlo? Aký bol spinal? A kde ti ho robili prosím ťa?

gir
25. nov 2022

@vikincita v Humennom

majki_ki
25. nov 2022

Ja som mala spinal v Ruzinove, o celkovej som ani neuvažovala. Bol bez komplikácií, paradoxne, ja som si prsty cítila aj počas operácie, takže ten efekt, že necítim si nohy neprišiel. Mne napríklad automaticky po pichnutie a istom čase skúšali či zabral, pýtala som sa dokonca na to niekoľkokrát anestéziológa či je všetko ok a nebudem nič cítiť. Takže naozaj záleží asi od prístupu tej ktorej nemocnice. Tiež som nemohla dvíhať hlavu, iné komplikácie som už potom nemala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre