Skúsenosti s vysokým tlakom v prvom trimestri

24. nov 2020

Ahojte, ako ste vy respektíve vaši lekári riešili vysoký tlak v prvom trimestri? Zaujímajú ma skúsenosti žien, ktoré pred tehotenstvom problémy s tlakom nemali. Som 9tt a skončila som v nemocnici s tlakom 185/107, mám pocit že mi exploduje hlava. O strese ani nehovorím. Ďakujem za každú reakciu k veci.

luulinkaa
24. nov 2020

Tak spravia ti zrejme holter a podla výsledkov nasadia dopegyt. V tehu tlak není sranda. Ja mávam tlak v poradni oveľa vyšší ako doma a to sa naň liečim už asi 6 rokov. Treba spraviť ten holter, aby boli výsledky co najrealnejsie a dodržiavať co ti odporucaju lekári. Veľa šťastia

luulinkaa
24. nov 2020

A hlavne sa nestresuj zbytočne aj z toho sa ti zvyšuje tlak

miadi
24. nov 2020

Fuha taky tlak som mala v den TP a vyvolali koli tomu porod aj ked pečemove testy boli ok. Snad ti to znižia liekmi a vse bude ok.Ja som mala vysoky tlak až posledny mesiac teho. Drz sa .

danielahamar
24. nov 2020

Strašne veľa tehu ma vysoký tlak, takže určite to treba sledovať. Bolesť hlavy môže byť aj migréna.

aknamorka22
24. nov 2020

Ahoj. Ja som mala na začiatku tehu vysoký tlak. Pred tehu som mala nízky. Išla som na interné kde mi predpisali dopegyt ale najskôr mi p. doktorka odporučila týždeň brať ráno a večer 1 tabletku magnezia (tablety od Galvex) a tri krát denne sledovať tlak. Mne to zabralo a až do konca tehu som brala magnezium. Dopegyt našťastie nebol potrebný 🙂 a vždy na poradni som mala tlak vysoký. Uzavreli sme to ako syndróm bieleho plášťa 🙂

simonecka008
24. nov 2020

Ja som mala v 25tt.. 190/90.. 3 dni lezalq v nemocnici.. ale u mna to bol strach z lekarov.. (syndrom bieleho plastu) pravidelne som si musela merat tlak doma.. mala sa nakoniec narodila v 40tt.. treba si davat pozor odychovat... nestresovat sa .. je to dost nebezpecne taky tlak .. ja som dostala tabletky dolpegyt..

simonecka008
24. nov 2020

@aknamorka22 aj u mna to tak bolo vzdy len u doktora vysoky ... a doma ukazkovy tlak... tiez som brala magnezium.. a mala som predpisany dolpegyt ale z neho mi bolo zle tak som ho neuzivala.. malu som donosila 🙃

aknamorka22
24. nov 2020

@simonecka008 tak sme to mali rovnako. Mne to dokonca zapisali do tehu knižky ako diagnózu a každý jeden doktor si zo mňa robil srandu, že prečo sa ho bojím a či sa má ísť prezliecť z bieleho plášťa :D

kiki68
24. nov 2020

Nasadia lieky, urcite tehu Aspirin. Ja som brala Thromboass do 36tt

simonecka008
24. nov 2020

@aknamorka22 to ano ja ked som isla svojmu doktorovi tak som si doniessla sboj tlak odmerany doma v klude.. a sa smial mal zakazane mi merat tlak 😄 som mu hovorila ze ho ani vytahovat nemusi .. 😄 hlavna vec ze sme tie nase deturence donosili az do konca 🙂 len sa doat bojim druheho twhu a tohto tlaku .. 🤷‍♀️ vy ste mali papier na to ? A aj Vam meral tlak pri kazdej poradni?

aknamorka22
25. nov 2020

@simonecka008 neustále mi merali tlak a ja sama doma som si ho musela každý deň ráno/večer merať a zapisovať a doniesť papier na každú poradňu. V tehotenskej knižke som mala zapísanú diagnózu syndróm bieleho plášťa.

zzzzza
10. nov 2024

Ako ste dopadli?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre