Skúsenosti s tehotenskou cukrovkou v druhom tehotenstve.

oknosmas
24. júl 2019

dobry den, zaujimalo by ma, ci ma niekto skusenost s tehu cukrovkou, respektive, ak ste ju mali v prvom tehu, mali sa ju automaticky aj v druhom tehu? zaujima ma, ci je moznost, ze teraz v druhom tehu cukrovku mat nebudem. citala som, ze je to uz velka pravdepodobnost a zrejme budem mat zvyseny cukor. zajtra ma cakaju testy, nuz by som chcela vediet, ci je daka sanca, ze nebudu ziadne komplikacie..dakujem

natuska87
24. júl 2019

@oknosmas Pri prvom tehu som cukrovku mala, ale pri druhom nie.../ 9 ročný rozdiel/...😉

miselar
24. júl 2019

@oknosmas ja som mala aj pri prvej a teraz mam aj pri druhej a tiež 9r rozdiel...

kejty13
24. júl 2019

ja som tiež zvedavá na testy na tehotenskú cukrovku, čakajú ma o týždeň

oknosmas
autor
24. júl 2019

no, my mame dvojrocny rozdiel...jedina vyraznejsia zmena je pohlavie dietata...tiez uz mam svoj vek, co je tiez rizikovy faktor...tak som naozaj zvedava, ale ako tak citam kade tade, tak je naozaj vysoka pravdepodobnost, ze sa to bude znova opakovat...dakujem vam dievcata za odpovede...

katchaxx
24. júl 2019

@oknosmas Ja som sa pytala diabetologicky ked ma vyradovala z evidenice na toto a ona mi povedala,ze vobec nemusim mat druhykrat 🙂 ze je to 50 na 50
drzim palce zajtra ;)

bagre
24. júl 2019

@oknosmas 2x áno, 2x bez cukrovky

oknosmas
autor
24. júl 2019

@katchaxx ach, kiezby...dakujem
@bagre znamena to, ze si bola 4x tehotna? cize stale sanca byt bez ...

rozovykon
24. júl 2019

dievca - ano, chapec - nie 5 r rozdiel

guizui
24. júl 2019

v oboch tehotenstvach som mala, rozdiel 17m, rôzne pohlavia. Ale kým v prvom som bola na inzuline, v druhom stačila diéta.

bagre
24. júl 2019

@oknosmas tehotná viackrát, ale deti mám doma 4 😉 u mňa to bolo tak, čo som bola veľmi šťastná - odpadlo chodenie k diabetologičke 🙂

natuska87
24. júl 2019

@oknosmas Nebojte sa...Ja som druhé mala tiež vo vyššiom veku...Obe tehu som odležala v nemocnici a dnes, už si na to ani nespomeniem...😉

oknosmas
autor
25. júl 2019

Takze testovanie za mnou, vysledky uvidimw mozno zajtra alebo az buduci tyzden...ale vzala som si so sebou glukomer, aby som mala prehlad, ako sa to vyvija...rano nalacno hodnota 4,7, hodinu po vypiti glukozy 7,3 a 2 hodiny po vypiti 6,8....tak snad aj ich merania zo zily budu dobre a tentokrat to bude bez cukrovky...

oknosmas
autor
26. júl 2019

takze mi dnes volala sestricka, ze mam zvyseny cukor podla ich noriem (7,3 po hodine od vypitia) a ze musim ist na diabetologiu 😕 ked som sa pytala, aka ma byt podla nich ta spravna norma, tak vraj 6,9...ach jaj...nuz opat ten isty kolotoc ako minule tehu...znova diabetologia, znova dalsie testy v utorok (asi uz budem grgat kockovy cukor) a znova cakat na ortiel...snad sa cukrovka nepotvrdi...vobec si neviem spomenut, aku hodnotu som mala v prvom tehu po tomto teste u gynekologa..

katchaxx
26. júl 2019

@oknosmas mne na gynde merali len glukomerom po 2h (co je samozrejme zle) a mala som 9,9
Na diabetologii uz ani nerobili ogtt ale iba ten klasicky, ze nalacno a 2h po jedle a to bolo OK vzdy, takze iba dieta (co som casom skusala aj porusit a vzdy to bolo OK)...po 2h do 7 je OK podla diabetologicky, tak si myslim,ze ty to budes mat v norme ;)

oknosmas
autor
27. júl 2019

@katchaxx dakujem za povzbudenie..uvidime v utorok...zial, u nas na diabetologii meraju len glukomerom...teda pred 2 rokmi ked som bola na testoch, merala mi len glukomerom, ziadne ze zo zily...tak som zvedava...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre