Ahojte, zistili mi,že moje bábätko je v zlej pozicii (zadockom. dolu),som v 34tt,navrhli mi otocenie,alebo naplánovať cisársky rez.Som prvorodicka a žijem v Španielsku. Chcela by som vedieť, ake máte skúsenosti vy,pretože ja sa neviem rozhodnúť a otocenia plodu sa bojím ☹
Volá sa to external cephalic version,ráno sa ide do nemocnice na krvné testy,potom monitor bábätká,potom pichaju injekciu na proti kontrakciam a formou "masaze"sa snažia bábätko otočiť a stále ho monitorujú sonom,ale ja si tiež myslím,že ak bábätko nie je otocene správne ma na to svoj dôvod.
V nemocnici nam povedali,že určite je lepšie skúsiť otočiť ho,lebo prirodzený pôrod je lepší,ale ja sa toho bojím a dobrý pocit z toho nemam.
Ahoj a v prvom rade Ti prajem krásny zvyšok tehotenstva.Moja Grétka bola otočená koncom panvovým až do porodu, v 38 týždni už bolo príliš neskoro na nejaké "prevraty"....Mala som preistotu aj predoperačné vyšetrenia pre prípad cisárskeho, ale to bola pre mna krajná možnosť. Vyzbrojená homeo, sme to zvládli dokonca lepšie ako prvý porod - Grétka sa narodila spontánne, rýchlo a bez akýchkolvek komplikácii....
@larmy - ahoj, dcérka sa mi otočila v 36tt a synček tiež. Ale potom sa opäť pretočil priečne, a nakoniec asi v 38 tt sa definitívne otočil hlavičkou nadol 😉 Mojej gynekologičke sa dieťatko pretočilo z polohy zadočkom do polohy hlavičkou dole v momente, keď šla do pôrodnice rodiť 😀
A čo čakáš, chlapčeka alebo dievčatko? Dievčatká sa dajú rodiť aj koncom panvovým bez problémov. Pri chlapčekoch je určité riziko.
Moj syn bol zadockom a potom priecne, doktorka mi kazala spavat na pravom boku. Tak som to tak robila a otocil sa v 36. tyzdni. Narodil sa v 40. tyzdni hlavickou. Babo ma este dost casu a miesta,aby sa otocilo.
Moj drobec sa tiez nechcel otocit do konca bol koncom panvovym.hned mi dr povedal ze ak sa neotoci tak pojdem sekciou.a aj som isla.bolo to uplne v pohode.teraz mam termyn 1.jula a dufam ze zase to bude sekcia kedze sa porodu bojim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, aj ja som to mala a nakoniec sa sám otočil v 36 týždni. Ako ti navrhli otocenie? Viem, že na to majú nejaké ťahy ale na to by som sa nenechala nahovoriť. Dieťatko vie ako mu je dobre a pokiaľ sa neotoci tak radšej cisarak. Babo môže mať omotanu pupočnú snuru na tesno preto sa nemôže otočiť dole hlavkou a keby to urobil lekár mohol by maličké poškodiť.