Skúsenosti s Betaloc v 17. týždni

xxelisxx
16. mar 2015

Ahojte,doktor kardiolog mi predpisal betaloc 100 mg na vysoky tlak.Som v 17 tt tehotenstva,bojim sa aby som nejako neublizila babatku.Mate s nim niektora skusenosti?

maslenka47
16. mar 2015

@xxelisxx predpokladam, ze tvoj kardiolog vie, ze si tehotna, takze urcite mal sakramentsky dobry dovod, preco ti tie lieky predpisal. Urcite nie len tak pre srandu....

Ak si mala problemy so srdcom/tlakom aj predtym, tak prepac, ale musela si pocitat s tym, ze tvoje tehotenstvo bude do istej miery rizikove a budes musiet brat nejake lieky aj ako tehotna. Ak ti "vyletel" tlak az po otehotneni, ze ti museli takto skoro nanho dat lieky, tak tym skor by som to nepodcenovala, pretoze mozes ohrozit nie len dieta, ale aj seba.

Berem betaloc zok (ina forma toho isteho lieciva) tiez od nejakeho 15-16tt, najskor 25mg, teraz 50mg (32tt), sice z ineho dovodu, ale zatial tvrdia, ze je - klop klop - vsetko v poriadku. Ja mam problemy so srdcom uz od detstva. Ak nechces mat aj ty, tak radsej tie lieky ber, to dieta bude porebovat aj teba....

xxelisxx
autor
16. mar 2015

@maslenka47 ano kardiolog vie,ze som tehotna,pred tehotenstvom som brala tarku a sme sa rrozpravali,ze ked otehotniem,ze ju brat nemozem,tak mi predpisal betaloc.Len ja mam normalne ako tak tlak ok,len vzdy u doktorov ho mam vysoky to mam nejakych 150/100 ale mam aj napisany syndrom bieleho plasta.A som nosila aj kardiologovi napisane aky mam vskutocnosti tlak.To je vzdy okolo 130/90.No teraz som mala 139/87.Ale ako zacnem brat tabletky na tlak tak ma rozboli hlava.Gynekolog mi povedal,ze ich mam brat a ze si mam doma merat tlak a zapisovat a potom mu to ukázať,vo stvrtok idem do poradne,tak mu ukazem tie tlaky a opytam sa ho ci to mam teda brat.Drzim palce a hlavne vela zdravicka ako tebe tak aj malinkemu 🙂

maslenka47
16. mar 2015

@xxelisxx nuz, 130/90 tlak uz tiez nie je OK a je pravdepodobne, ze vplyvom tehotnosti ti este polezie hore - bud tlak alebo tep. Pretoze mnozstvo krvi, ktore musi srdce "prepumpovat" sa s rastucim bruchom zvysuje.

Ak ta boli konkretne z hentych liekov hlava, tak to kardiologovi povedz. Moze ti predpisat ine betablokatory alebo docasne znizit davku nech si telo "zvykne". Ale v tehotenstve moc velmi nema na vyber z toho, co ti moze predpisat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre