Skrátený krčok v tehotenstve

ivonka121
5. jan 2023

Ahojte baby. Dnes mi na morfo zistili skrátený krčok. Mám ho 25mm z 30mm. Že vraj je to hraničné a hrozí mi operačný zákrok. Momentálne som 19+4tt. Mali ste to aj vy? Ako to dopadlo a čim všetkým ste si museli prejsť? Ďakujem

elis248
5. jan 2023

Neviem či ti pomôžem, ja som mala obidve tehotenstvá krčok 25mm a nič mi s tým nerobili. A pri tom druhom som ešte behala okolo 1,5 ročného. Prvého som porodila 2 dni po termíne, druhý bol presne na termín.

ivonka121
autor
5. jan 2023

@elis248 ďakujem za tvoju skúsenosť. Hádam to bude aj môj prípad.

alison11
5. jan 2023

@ivonka121 Ahoj mne nemerali krček ale som sa otvárala pri prvom v 32tt a mala odychový režim čiže akonáhle som pocítila tlak alebo tvrdnutie som si ľahla a vyložila si nohy pri prvom som aj na pozorovaní bola v nemocnici pri druhom som len doma odychovala pri prvorodenom sa mi toľko ležať nedalo otovárala som sa od 30tt prvý bol týždeň po termíne čo som amgnézium 5x denne brala do 36tt a druhého deň pred termínom.Tak pokiaľ sa Ti dá vyložnohy a odychuj 🙂

kiki234
5. jan 2023

Pri oboch som to mala, nasledovalo predcasne otvaranie a kontrakcie. Pri prvom porode sa babo vypytalo uz v 35tt ale vsetko dopadlo super prirodzene. Druhy krat som otehotnela ked mala dcerka 3 mesiace.. V 30tt som mala krcok okolo 20 a otvorena na 4cm a zacali mi kontrakcie, do vtedy len tvrdnutie brucha. Sla som lezat do NR na rizikove na 3 tyzdne.. Zlepsilo sa to hned ako som lezala. Nakoniec sa babo narodilo po termine tiez bez problemov. Ak mam moznost vela oddychuj a nesil to. Ako nahle pocitis tvrdnutie lezat lezat. Doktor mi povedal ze praca za pc je este horsia, ked som mala HO. A mal asi pravdu, pri sedeni mi bolo tiez dost zle

ivonka121
autor
5. jan 2023

@alison11
@kiki234 joj baby už aby som bola aspoň v 30tt. Ešte len ťahám 20tt tak preto sa bojím

kiki234
5. jan 2023

@ivonka121 hlavne sa neboj, viem ze sa to lahko takto napise. Lahni si, pekne si hladkaj brusko, spievaj, uvolni sa.. Zapriahni muza ako sa vravi 😀

luci_dar
6. jan 2023

@ivonka121 je to krátky krcok na taky tyzden. Ja som mala v 18tt 20mm a robili mi hned serklaz, inak by som nedonosila. Predošlé tehotenstvo som tak prisla o dieta v 22tt. Aktualne mi beží 35tt, mam maximálny kludovy rezim, ale kecok vdaka stehu drzi. Netreba to podceniť. Ale lekár by ti mal spravit stery, ci za tym nie je infekcia, nasadit progesteron na vkladanie a magnezium aby ti nezačalo tvrdnut brucho + kludovy rezim.

henrieta2022
14. jan 2023

@kiki234 napisala si to krasne, akurat to brusko nech si nehladka 😅 Pretoze to drazdi babatko. Ja som rodila v 30tt, lezala som na rizikovom s krckom 0,5cm, preto to viem ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre