Dobrý deň začal mi 34tt a mam skrateny krčok na 2 cm, niesom otvorená nemam ani bolesti ale hospitalizovali ma. Mala ste niektora pod.skusenosti? Rodili ste predčasne? Alebo sa to da vydržať do terminu. Ďakujem za odpoveď.
Ahoj, ja ťa asi nepoteším....ale mne zistili v 25t že mám krcok 1 CM, hospitalizovali ma...a od vtedy som ležala v nemocnici....až do pôrodu :D ono je to tak, lez, nehyb sa, len sprcha a wc inak odychuj...aleee asi si ťa tam už nechajú lebo do pôrodu máš chvíľku 🙂)) a to sa neoplatí posielať domov...buď rada že az tak neskoro...ja som tam ležala 80 dní :D, čiže hlavu hore...
@besnavila zdravím,no ja ho už mam skrateny na 2cm už vyše mesiaca ale tak ja som cvičila a neoddychovala skoro vôbec preventivne ma sem poslala doktorka na kortikoidove inekcie tie mi dali hneď a aj infuzie tie mi tiež už vysadili a kontroluju ma každe 3 dni a zatial sa krčok nezmenil a ani sa neotvaram ani nešpinim ani nič podobne a ešte mam predpisaný utrogestan.
Ešte ak by ťa o tyzden-dva skontrolovali a nález bude rovnaký, môžu ťa poslať domov do pôrodu 🙂 tak uvidíš...hlavne klidek, knihy, filmy atď....im ide hlavne o to aby si vydržala a nerodila do ukončeného 36t....potom už je to fuk.
@anna12123 :D vidím že sa nič nezmenilo, jasne kortikoidy sú v tomto prípade dobrá vec...istota, že dieťa bude pripravené na svet ak sa náhodou narodí.... aj aj som cvičila a dopadla som veľmi zle...posledné 2 týždeň pred pôrodom som už bola otvorená na 8-10 CM..čiže zázračne som to potiahla do 35+6....takže keď to porovnas so mnou- si na tom úžasne!!!!!!, ak je to tvoje prvé dieťa ..tak aspoň máš zdvihnutý prst do budúcna...pri druhom som sa šetrila najviac ako to išlo a bolo to úplne iné -lepsie tehu ;) neboj poznala som babenky za ten čas čo som tam bola, co rodili aj v 33t....a teraz ich deti sú ako každé iné 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@anna12123 ahoj ja som dokonca ešte týždeň prenasala🙂