Skrátený krčok v 27tt

janba
31. júl 2018

Baby, ako je to v tehotenstve so skráteným krčkom? Momentálne som 27tt (dnes presne 26+5), dnes na poradni doktor povedal, že mám skrátený krčok na 25mm, CS:2.
Pýtal sa, či chcem ísťe ležať do nemocnice alebo doma..tak samozrejme, že doma.. keby to bolo veľmi vážne, hnal by ma do nemocnice, nie?

janba
autor
31. júl 2018

.. predpísal mi ustrogestan a magnezko.. aj keď v letáku na ustrogestane je písané, že sa môže iba b prvom trimestri.. tak neviem.

Inak mi je fajn, občas tvrdne brucho, asi trikrát za deň.. aj to som si myslela, že to sa len malý pučí.

Ale ostala som poriadne vystrašená, samozrejme nič nerobím, ležím s nohamo hore..

tiggi
31. júl 2018

@janba ja som akurát včera prišla z nemocky kvôli tvrdnutiu (15-20 za den) ale zistili ze krčok mam úplne v poriadku a neotvaram sa..tak neviem ..poležala som si tam a netvrdlo..vyšla som von a zas 😄ale ked máš otvorený tak radšej co najviac lež,oddychuj..plus dostatok magnezia..

janba
autor
31. júl 2018

@tiggi ja sa tiež neotváram, len krčok je skrátený.. Tak hádam vydržíme čo najdlhšie

tiggi
31. júl 2018

@janba držím palce teda 🙂

venci
31. júl 2018

@janba ja som presne s takym nalezom lezala v nemocnici 10 dni..akurat brucho mi nevrdlo ale krcok bol na 2,5cm.. (po tyzdni lezania doma sa skratil z 3cm na 2,5cm,dr.mi ani nedal na vyber,hned ma poslal do nemocky). Ale ja som uz bola v 31tt. Po prepusteni mam aj ja predpisany utrogestan a nadalej magnezium a samozrejme lezanie 🙂 teraz som uz v 36tt. Ak si doma,urcite lez,aj ked aspon mna to stale taha popratat,pozehlit.. 🙂 treba sa premoct 🙂

babi81
31. júl 2018

@janba ja som mala krcok na 1cm v 24tt lezala som v nemocnici nakoniec som vydrzala do 34+0.hlavne oddych a relax nie ie to jednoduche ale treba.drzim palce

jarkamalka
1. aug 2018

Ahoj.Tiež som v tehotenstve mala tento problém.Môj dr mi odporučil Trendelenburgovu polohu,ale s tým,že som si posteľ teda celý rošt zdvihla a spala som tak od polky tehotenstva.Ešte ma upozornil,že zdvihnúť len nohy nestačí,pretože v panve sa hromadí krv a vzniká tak väčší tlak na krčok,preto musí byť panva vyššie ako hlava.Samozrejme som spala tak normálne aj s vankúšom pod hlavou a krčok sa mi odvtedy neskracoval.Rodila som v 38tt,ale všetko potom prebehlo v poriadku.Prajem všetko dobré.

janba
autor
1. aug 2018

@jarkamalka tiež mám nadvihnutú celú posteľ.. a to si stále stále ležala na chrbte? Mne môj muž zakazuje sa čo i len na bok obrátiť :D

kaitlin3
1. aug 2018

@janba praveze by si nemala lezat na chrbte, ale na bokoch...ja mam skrateny krcok od 20tt (36 mm) a potom 23tt (31 mm), minuly tyzden na kontrole stale 31 mm, takze tiez kludovy rezim, aj ked normalne varim a robim lahke domace prace, ale stale polihujem ☺ nemocnicou ma zatial stale strasi, ale este ma tam neposielala a dufam ze ani nebude 🙂

jarkamalka
3. aug 2018

Presne tak.Na chrbte som ležala,ale nie dlhú dobu.Skôr som striedala boky,pretože pri ľahu som pociťovala tlak na dutinu brušnú čiže na chrbte minimum,ale striedala som boky.A veeeľkou pomôckou mi bol ten dlhý vankúš pre spáčov na boku.Fakt super vec.Ako fungovala som normálne nie iba ležala,lebo by ma trafilo,ale tiež som si dávala pozor na dvíhanie ťažších vecí.Napr.kôš s prádlom z pokľaku nie z predklonu atď.

petulela
3. júl 2022

@kaitlin3 môžem sa opýtať ako ste dopadli, mám presne taký prípad ako vy ste mali?

kaitlin3
4. júl 2022

@petulela prenášala som tri dni 😁 a to som sa od 36tt absolútne nešetrila, držím palce 👍

jarkamalka
4. júl 2022

@petulela Dcérka sa narodila v 38tt mala síce 2990g,ale všetko bolo ok.Žila som normálne aktívne v rámci možností a aj pracovne do materskej.Vyhýbala som sa noseniu a dvíhaniu ťažkých vecí plus tá trendelenburgova poloha.Tú som dodržiavala kvôli krčku maternice.Aj pôrod som mala v poriadku.Vcelku rýchly na prvorodičku.O pol štvrtej poobede mi odtiekla plodová voda,medzičasom som sa presunula do pôrodnice cca okolo šiestej ma prijali no kontrakcie som pomaly dostala do aktivity až po sprche okolo 20.45h, no dovtedy som nebola dostatočne otvorená a až potom sa to začalo postupne zintenzívňovať a 22.30h bola dcérka na svete prirodzenou cestou s nástrihom hrádze.Bála som sa pôrodu no som vďačná,že to tak dobre dopadlo treba si len veriť.A dýchať.Počúvala som samu seba a tlačila intuitívne.Teraz tu dcérka sedí pri mne už má 6,5roka,hráme sa spolu a usmieva sa.Držím palce nech je všetko ako má byť 🍀🌸☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre