Skrátený krčok v 26. týždni

veronikasvitac
11. apr 2017

Ahojte maminky, máte niektorá skúsenost so skráteným krčkom? Som v 26tt a mám ho skrátený o 1cm..
Ďakujem za Vaše odpovede 🙂

hu.hu
11. apr 2017

Dolezita je celkova dlzka a aku tendenciu ma to skracovanie... Cize ci behom mesiacov o 1cm, alebo behom tyzdna kvoli infekcii napriklad ...

19lucka90
11. apr 2017

@veronikasvitac ahoj ja som mala.od 20tt. Magnesium 2x1 a pila som aj magneziovu vodu..postel vyvysena az do 37tt a porodila som 2 tyzdbe po ternine. Nic nedvihat. Iba male prechadzky ak tobstav dovoluje.

matulka1981
11. apr 2017

Votriem sa ak mozem...😉ja som 28 tt a krcok sice ok cez 4 cm ale otvorena na 1cm...boli ste niekto na tom podobne a dokedy ste vydrzali?...je to tretie tehu ,dr povedal ze moze byt aj tym a za dva tyzdne kontrola a uvidime ako dalej...

chovancova27
11. apr 2017

ja som mala tiež od 22 tt a nechala som sa vypísať doma na PN lebo šéfovi v práci total hrabalo🙂 ale nejako som neležala, skôr som sa tak poflakovala pomaličky🙂 rodila som týžden pred termínom a aj to som tomu už ja pomohla, inak by to bolo neskôr.

naty_s
11. apr 2017

Mne sa skracoval krcok od 27.tt, do 35.tt som lezala hore nohami v nemocke plus mi dali cerklazny pesar. Kludovy rezim skracovanie spomalil, ale uplne nezastavil. Rodila som v 38.tt a bola to rychlovka, 4 hodky od toho, co mi doma praskla voda 😆

ecko80
11. apr 2017

@matulka1981 Ahoj, ja som za zacala otvarat v cca 31. tyzdni, bola som asi na 1,5 cm, pricom krcok bol 2,5 cm. To otvaranie pozvolna pokracovalo, ale vydrzala som do 39. tyzdna, vtedy som bola na poradni na 3 cm otvorena. U mna to bolo sposobene asi tym, ze mi casto tvrdlo brucho. Brala som magnezium a setrila sa. Bolo to prve tehotenstvo

veronikasvitac
autor
11. apr 2017

@ecko80
@hu.hu Tak ja ani neviem za akú dobu sa mi skrátil, či to bolo postupne či nie, predtým má zospodu nepozerala..Až minule, a to hneď zistila že skrátený o 1cm ale zatvorený..Snažím sa veľa oddychovat, ležať, len mám doma 2,5rocnu dcérku tak pár krokov okolo nej musim..Užívam magnezko aj duphaston..Baby prosím Vás a čo si myslíte, mohla by som ísť a rodinkou na sviatky k našim? Cesta autom po diaľnici 1,5hod... Nejak by som si vzadu ľahla, vyložila nohy..Ale neviem..Inak sa cítim ok, bruško mi tvrdne minimálne, občas ma pichne ale inak sa cítim fajn..

ecko80
11. apr 2017

@veronikasvitac Tazko povedat, byvam tiez od nasich 2 hodiny autom, ale pre istotu som k nim az do konca tehotenstva nechodila, nechcela som riskovat. No ale ja som sa otvarala, casto mi tvrdlo brucho, mavala som pocity na odpadnutie... zas ak sa citis dobre, nemas nejake vacsie problemy... asi by som sa poradila s dr, co ona na to

matulka1981
11. apr 2017

@ecko80 dakujem...mne brucho ani netvrdne iba obcas...tiez mi dal magnezko a utrogestan a za dva tyzdne na kontrolu tak uvidime....

ecko80
11. apr 2017

@matulka1981 tak drzim palce, nech sa to zastavi🙂

hu.hu
11. apr 2017

@veronikasvitac kedze nepozname skutocnu dlzku krcka momentalne, tazko sa vyjadrit. Ale ked ti Dr. nenakazala kludovy rezim tak asi nemas obmedzenia ...

sassannka
11. apr 2017

Ja som mala minulé tehotenstvo od 29tt krček 1,5cm a bránku otvorenú na prst, ihneď ma odhospitalizovali, absolvovala som trojtýždenný relaxačný pobyt na infúziach a až do pôrodu prísny kľudový režim nohami hore 🙂 Synček, našťastie, nakoniec nebol predčasniatko. Teraz som 25tt a tiež sa začal málinko skracovať, dostala som zatiaľ len magnézium a do poradne budem chodiť častejšie.
Ak by Tvoje hodnoty boli rizikové, určite by nezabudli na potrebné opatrenia a nepustili by Ťa domov len tak. No ber to ako znamenie, aby si sa podľa možností trochu šetrila.

veronikasvitac
autor
11. apr 2017

@sassannka ďakujem za odpoveď..No ja vlastne ani neviem ani akú dĺžku krčka mám.. iba ho mám skrátený o 1 cm..Kázala mi šetriť sa, lezat, dávam si to magnezko aj duphaston..Pri prvej dcérke som toto nemala, rodila som aj tak spontánne v 37tt, tak ma teraz naplašila aby to nebolo ešte skôr :(
Tak ty máš termín tiež v júli potom, ja som teraz 26tt 🙂

sassannka
11. apr 2017

@veronikasvitac Áno, sme spolu v Júlovkách?
Myslím, že by mal byť ten krčok aspoň 3cm, teda tak mi to vtedy hovorili, koľko však meria normálne netuším. Len si dávaj pozor, ja by som to 10 týždňové ležanie už nechcela zažiť, všetky svaly mi odišli, po pôrode mi robila problém aj prechádzka okolo domu.

veronikasvitac
autor
11. apr 2017

@sassannka ja sa fakt snazim len ležať..Je to ale katastrofa..Doma nerobím nič..Všetko manžel..Babky..Akurát okolo malej pár krokov keď niečo potrebuje..A keď tak na wc a prihriať papať..A ty si ho mala skrátený o 1,5cm? Či celkovo si ho mala 1,5..

zuzana1291
11. apr 2017

Ja som bola otvorena od 20 tt, krcok tiez riadne skrateny...lezala som do porodu v 39 tt...pomohli babky. Depkovala som poriadne, dcerka mala 15-16-17 mesiacov...a ja som nemohla ist von, postiskat si ju, hrat sa 😕 doteraz sa divim ako som to zvladla. Ale je to len mala chvila oproti celemu zivotu, ked sa narodi zdrave donosene babatko 😊Teraz mi robia radost obaja a som stastna ze to dobre dopadlo . Cize okrem oddychu inu radu nemam, kaslat na bordel a ostatne nepodstatne blbosti. Prvorade je babatko😊

sassannka
11. apr 2017

@veronikasvitac Celkovo 1,5. Ale aj na prst otvorená, hlavička naliehala, mala som aj kontrakcie, no veselo 😎 Keď som išla rodiť, bola som už na 7 😅 Ale ako vravím, malý takmer v termíne. Mne vtedy známy gynekológ povedal takú vec, že jeho odhadom by 50% žien s inkompetenciou porodilo úplne normálne, donosené dieťa aj bez lekárskeho zásahu. Lenže nikto nevie odhadnúť, ktoré to budú. Niektoré vyzerajú fakt zle a vydržia, iné majú nález celkom dobrý a zrazu začnú rodiť a nikto nevie prečo. Preto treba ku každej pristupovať opatrne.

veronikasvitac
autor
11. apr 2017

@sassannka a teraz si ok? Šetriš sa?

sassannka
12. apr 2017

@veronikasvitac Šetrím, prestala som pracovať, poobede s malým polehávam v posteli keď spinká. Dlhé prechádzky som tiež vynechala, nenosím nákupy atď. Brucho už tvrdne občas, dostala som Magnézium. Krček bol o trochu skrátený, ale neupresnila to doktorka, myslím, že je stále nad 3cm. Len mi napísala častejšie poradne. Asi to príde, len dúfam, že neskôr ako pri malom a s menšou intenzitou.

erka2014
14. apr 2017

@veronikasvitac mne sa po tyzdnovom lezani v nemicke znova natiahol na povodnu dlzku.ale uz som sa veeelmi setrila az do konca tehu.drzim palec 😊

anicka2211
17. apr 2017

Žienky mám aj ja otázku som v 25 týždni tiež mi lekár povedal že sa mi skrátil krcok s teraz ho mám 35 mm a vonkajší 1.5 cm teda tak nejako to rozdelil nakázal kludovy režim necestovať nič ale je to až taký hrozný nález? Lebo sa bojím nechcem rodiť skôr ďakujem

sassannka
17. apr 2017

@anicka2211 Keby to bol hrozný nález, tak si už hospitalizovaná 🙂 Len sa treba pošetriť a uvidíš, ako sa bude ďalej vyvíjať. Ako som už písala, v prvom tehotenstve som mala krček v 29tt 1,5cm, bránku otvorenú na prst, hlavička naliehala a rodila som nakoniec takmer v termíne. Ale 10 týždňov odležaných hore nohami 🙂

sevcikovaanna
17. apr 2017

Baby oddychujte a nestressujte a ak sa dajte sa zašiť...nechcem strasit ja som doplatila na zavahanie lekárky a do dnes sú len problémy..budem vam silno držať palceky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre