Ahojte chcela som sa opýtať bola som na kontrole a zistili mi skrátený krčok 26mm a som v 24.týždni. Je to moc zle? Lekár mi odporučil kľudový režim ale že sa môžem ísť aj von prejsť. Je lepšie ležať s vyloženými nohami alebo môžem normálne fungovať?
A toto ťa jeho nenapadlo opýtať?
Prejst ano, do 30 min max a nic nedvihat
Mne v 23tyzdni namerala lekarka 26mm ako vám poslala ma na hosp. do nemocnice kde mi robili opät vyšetrenia a krcok som mala 36mm sla som domov ale sama od seba som si povedala ze budem lezat a setrit sa, o tyzden som mala kontrolu pri tomu istemu lekarovi krcok 36mm v sobotu poobede som sla na pohotvost s tym ze som mala krce v podbrusku(nakoniec to bolo od stolice) a lekar mi nameral 26mm ostala som hosp.v nemocnici nasadili mi Utregostan v Pondelok ma vyšetroval priamo Primar oddelenia a on mi nameral krcok 36mm nasledne som po 3dnoch sa k svojej novej lekarke ta mi namerala taktiez 36mm o 2 tyzdne nato opät na pohotvost lebo som si myslela ze mi odteka plodova voda(bol to len unik moču) kde ma kontroloval zas iny lekar a krcok 36mm o 2 tyzdne kontrola v nemocnici krcok 36mm…Ja som s tym ako na hojdačke ale povedali mi ze je to o tom alo lekar tu sondu dá či pritlačí prísliš alebo to len tak dá…Je logicky jasne ked tu sondu stlaci krcok je menši…Takze ja uzivam aj nadalej Utrogestan mam ho uzivat do 34tt setrim sa takym sposobom ze nedviham nič tazke ani sa velmi nenamaham…Primar mi povedal ze lezat cele tehotenstvo je hlúpost lebl moze ochabnut svalstvo…Takze asi takuto skusenost mam ja s krckom
Urcite lezte ale kludne sa po dome alebo byte prejdite a hlavne nedvihajte tazké… Drzim palce🙏🏼
@radoslava1666 toto sa stalo aj mne, raz tak a raz tak. Ale mne bolo tak zle v tom tehu, tlak, placenta praevia strasne dlho, ze ma proste nechal doma na rizikovom. Podla mna dobre spravil, Lebo tam od zaciatku stale bol nejaky zadrhel ako krvacania a teploty. Ono v Rakusku to rizikove velmi nechcu davat, ale tak proti nejakemu zveru na uni a velkej nemocke ako primarovi nikto nepojde. Koniec tehu uz bol taka hojdacka, ze hadam aj dobre, ze som bola tak, ako som bola. Teraz som tehu zase, o tyzden mam kontrolu a som zvedava, ze co zase bude za kolotoc.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som v 22tt a mam krcok 3cm .. pred tyzdnom bol 2,5cm a lezala som kvoli tomu v nemocnici zvazovali serklaz… ja mam prikazany kludovy rezim maximalny .. nadvihnuta panva a minumum pohybu … 2x denne progesteron a 5-6 tbl magnezka denne …