Skrátený krčok na 12 mm v 22. týždni

mica535
28. sep 2015

Ahojte prosim poradte mi bo som uz zufala som 22tt mam skrateny krcok na 12mm uz som 2tyzdne v nemocnici a nevedia co dalej nemozu ma zasit lebo mala ma v tok krcku vsunutu nozicku a dr.povedal ze to este za 30 rokov nevidel a to je fakt skuseny dr.dakujemza kazdu odpoved

mica535
autor
28. sep 2015

Prosim to tu fakt nema nikto ziadnu skusenost?

domin9
28. sep 2015

@mica535 si v skupine februarovky 2016? Skus tam este napisat...

athenais24
5. okt 2015

@mica535 ahoj.teraz som nasla tvoj prispevok.ja v 21.tyzdni som mala 13mm ale mohli ma zasit.tvoj pripad mala jedna moja znama, dokonca musela lezat ale zvladli to, rodila v 37.tyzdni co je uz velmi dobre.keby mas otazku, kludne napis,aj Ip.drzim palce

kaciatkom
5. okt 2015

Drž sa! Ja viem, ze je to veľmi tažké...

rbabulka
5. okt 2015

@mica535 ahoj, az dnes mi vybehol tvoj prispevok.... Ako sa drzite? Silno drzim prsty, aby bolo vsetko v poriadku, myslim na vas.

hanka8686
5. okt 2015

@mica535 Dobrý deň. Určite treba ležať. V ČR pri skrátenom krčku lekári zvyknú podávať progesterón- napr. Utrogestan- vkladať do pošvy 2-krát denne. Nie však každé pracovisko túto liečbu nasadí, ale vraj dokáže znížiť riziko predčasného pôrodu. A potom je ešte dôežité, či nemáte predčasné kontrakcie- tvrdnutie bruška. Držte sa a dajte vedieť ako ste dopadla. Držím vám palce.

mazula
5. okt 2015

@mica535 ahoj pri 2 synovi ma zasivali uz hranicne v 24tt ale pri 1 synovu ma doviezli uz na prst otvorenu s kontrakciami do trnavy a nakoniec porod museli vyvolat,ALE LEZAT LEZAT LEZAT ozaj poctivo viem ake je to tazke ja som lezala tak 10t a bez rodiny rodicia za mnou prisli raz za 2t len na vikend lebo boli skoro 400km odo mna a manzel jazdil s kamionom tak ma bol pozriet v nemocnici 1x,tak som lezala citala,lustila a vela spala,neboj da sa to vydrzat u mna bol este problem ze mi stale tvrdlo brucho.drzim prsty nech to zvladnete

mica535
autor
5. okt 2015

Jaj babule dakujem vam ja som podpisala reverz lebo som to uz psychicky nezvladala som doma s vylozenymi nohami a manzel ma obskakuje o tyzdem ak tovydrzime mi maju dat pesar tak uvidime ze ako to dopadne

mica535
autor
5. okt 2015

@athenais24 ahoj a to lezala v nemocnici?

mica535
autor
5. okt 2015

@mazula no ved aj mne tvrdne brucho a koli tomu ma nemohli zasit a potom sa mi do krcka dostal vak aj s nozickou a o par dni uz bola otocena dole hlavickou tak uvidime aj mne sa maly narodil v 32tt v trnave

mazula
5. okt 2015

@mica535 mne povedal mudr v tt ked ma zasival ze hop akebo trop ze bez zasitia nedonosim ale trpla som cely cas aby mi steh nepraskol mala som hrozne tehu obe tak si viem presne predstavit ako sa citis treba vydrzat a verit drzim moc moc palce viem ake je to tazke...

mica535
autor
5. okt 2015

@mazula dakujem si zlata a ty si bola tych 10t v nemocnici?a kedy si nakoniec porodila?

mazula
5. okt 2015

@mica535 pri 1 synovi 10t v tt a potom to som bola uz skoro na 4 otvorena mi useli porod vyvolat a pri 2 ma v 24t zasili a lezala som dima az do porodu,v den porodu som isla do nenocky na kontrolu a bola som otvorena na 8🙂mudr neveril ze som neporodila doma🙂museli mi porod znova vyvolat🙂

mica535
autor
5. okt 2015

@mazula tak nakoniec si kedy rodila ?pri1a2

mazula
5. okt 2015

@mica535 oboch v termine ale myseli vyvolavat lebo som sa sice otvarala ale nemala som porodne kontrakcie

vikinka81
5. okt 2015

@mica535 Ahoj, ja som bola na tom napodobne od 23 tyzdna az do porodu (16 tyzdnov) som bola v nemocnici, lezala som 24 hod. postel vyvysena, aby sa nezatazoval krcok. MNa tiez zasivali,ja som mala krcok spotrebovany a otvorena 3-4 cm,ale steh nevydrzal, napokon mi dali pesar, ale len lezat nic nerobit ja som ani nevstavala max na sprchu ,kazdy druhy den a wcko, dokonca som mala navstevy povolene na izbu.Dala som si doviezt telku na izbu, tak den rychlo ubehol.Ale poviem ti , ze som merala kazdu minutu , den a tyzden.Citat som necitala, lebo mne sa to nedalo, nedokazala som sa sustredit a z pismenok ma bolela hlava.A ako vravia dr. len vydrzat a vysledok stoj za to...a naozaj maju pravdu, vykasli sa na vsetko ak mas niekoho ,popros ich,aby ti vyprali,navarili...raz im to vratis,ked to budu potrebovat.

mica535
autor
6. okt 2015

@vikinka81 ahoj no ja som bola 2,5tyzdna v nemocke a musela som podpisat reverz lebo uz som to nezvladala a od tych nervov mi tvrdlo brucho nic nezaberalo ani infuzie a pritom sme tam mali telku na izbe pre tehotne. teraz som doma a je mi o 100x lepsie ziadne nervy som kludna a moj milovany manzel sa o mna stara ako o male babatko ani po vodu mi nedovoli ist😊zlaty .dakujem ze si ma trosku upokojila ze sa to da zvladnut az do konca aj ked kazda sme ina a dr.nam moc sance nedava len tu v PN nemaju ziadne skusenosti a volali do NZ ze co maju so mnou robit maju mi dat o tyzden ked vydrzime ten pesar .ty si s nim nemala problem?viem ze niektore baby mali zapali tak dost sa toho bojim

vikinka81
6. okt 2015

@mica535 tak jasné doma je doma,mňa aj preto nechali v nemocnici, lebo som čkala prvé a vedeli dr., že doma aj keby som im sľúbila, že budem len a ležať,že by to nebola pravda. A mali pravdu, spoznala som takto veľa dievčat a celkom fajn bolo v nemocke sme sa narehlili.Musíš proste zaťať zuby a držať,lebo bábätkám je najlepšie v našej maternici ako v inkubátore. Držím palce ,aby si to dotiahla do konca. Viem, čo prežívaš. Ja som si každý deň musela dávať čípky,ale ako sa volali neviem. Ale verím, že ten pesar to zachránil,aj keď si myslím, že už pred koncom tehotenstva, som cítila, že to tam už nie je dobré.

mica535
autor
6. okt 2015

@vikinka81 este som sa chcela opytat v ktorom tt ti davali ten pesar?a kolko ti to zasivanie vydrzalo?

vikinka81
6. okt 2015

@mica535 uz si presne nepamatam,ale do 24 tt sa to len da,myslim.Mna po tyzdni kontrolovali,ale nevydrzal steh.Tak boli vsetci hotovy co so mnou.Este v ten den mi pesar vlozili.

mica535
autor
8. okt 2015

@vikinka81 este som chcela ako to zvladali tvoje creva?ja stale poctivo lezim a uz nevladzem cela som volako nafuknuta a bolia ma boky brucha tak dufam ze to bude iba plynatost a nie nieco ine. Nebolievali ta tie boky brucha?dakujem

mica535
autor
8. okt 2015

@mazula ahoj prosim ta ked ti tvrdlo brucho tak ti cele stvrdlo alebo iba niekde a nebolievali ta boky brucha? Dakujem

mazula
8. okt 2015

@mica535 ahojky tvrdlo mi cele pri 2 synovi dokonca od 15tt a vdaka tomu sa mi skracoval krcok vlastne brucho ma nejako nebolelo len ked tvrdlo tak teda poriadne to som mala navaly az do hlavy

mica535
autor
8. okt 2015

@mazula boze chuda no ja neviem ze co to je ci mi tvrdne alebo som nafuknuta a mam tam aj take sem tam skrkanie a je to dost neprijemne a uz neviem co mam jest dala som si salat s kuracim masom a bola tam aj kukurica tak dufam ze to je z toho

mica535
autor
8. okt 2015

@mazula a prosim ta ako si fungovala ja nevladzem ani chodit a magne ti nepomahalo?lebo mne sa zda ze mi to nezabera a to si davam 3x2 po 500mg

mazula
8. okt 2015

@mica535 mne to nezaberalo a ani pri 1 synovi a to som bola 10t v nemocnici,brala lieky aj infuzie...ono kazdy to ma asi inak ,mne zistili teraz tetaniu a nervove poskodenia,vysoku nervovu drazdivost takze u mna to bolo aj o tim,ja by som mala aj dalsie tehu take ak nie horsie,treba klud,lezat,nozky hore a pohodu v ramci moznosti,pri 2 som visela na nete a objednavala veci pre mimi🙂

mica535
autor
8. okt 2015

@mazula ozaj a este ked ta priviezli pri prvom do nemocnice ked si uz bola otvorena v ktorom tt si bola?

mazula
8. okt 2015

@mica535 v 29tt

mica535
autor
8. okt 2015

@mazula dakujem ze si mozme pokecat lebo nikoho s takymi problemami nepoznam a pripadam si ako keby som nejaky reto ze preco ja mam taketo problemi a este aj svokra povedala muzovi naco ste si robili druhe ked sa nam maly narodil predcasne no podpora jak hovado.a kto mohol vediet ze budu taketo problemi😞

mica535
autor
13. okt 2015

Tak a uz som tu znova v nemocke isla som na kontrolu a domov ma uz nepustili .myslela som si ze aspon ten mesiac doma pobudnem ach 😢

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre