Pekný deň, chcela by som sa opýtať, mal niekto takýto nález? Ako to nakoniec dopadlo? Podarilo sa vám to dotiahnuť do konca?
Ja som mala v 32tt skrátený na 2,1cm a rodila som 40+4 :D
Ja som mala skrátený kŕčok cca od pol tehotenstva pri oboch deťoch .Môj prvý gynekológ to neriešil, vraj u niekoho je to fyziologické. Aj tak bolo. Prvý pôrod bol vyvolávany 2x po 40 týždni. Druhé tehot.detto. iná gynekologická už chcela robiť opatrenia . Povedala som že aj v prvom som to tak mala a tiež som vydržala dokonca. Malá presne na termín a jeden deň. A obe detičky boli nad 3800..
Prvý 35/3 od 27/3 7mm
Druha od 20tt 2 cm ku koncu 1 cm robená serklaz. Pôrod po vybratí v 36/3
U každej je to indi. Odporúčam fakt ležať.
13mm v 29+0, v ten den sa dcera aj narodila
@matullienka ako prosim ta vyzera kludovy rezim? akoze len lezst alebo mozem aj sediet a cosi porobit ako pranie zehlenie alebo tak? zacinam 32tt a mam krcok 2,8cm doktor mi povedal len ze sa mam setrit ale mam doma skoro 3cneho synceka a neda sa mi byt len v posteli ked sa musim oneho starat....mozem sa snim posediacky hrat potazne trosku prejst?beriem len magnezko dr povedal ze profesteron netreba
@predvedrev čo najviac ležať ja viem, že keď je doma už jedno dieťatko tak to úplne nejde, ja som si zvykla k dcére ľahnúť na bok na koberec a tak som sa ňou hrala, prípadne skúsiť poprosiť o pomoc babky aspoň na pár dní. Upratovanie, varenie, pranie nechať zatiaľ na manžela. Prípadne navariť na viac dní a naozaj či najviac odpočívať
@matullienka akozw sedim skoro cely den ale musim chystat veci pre maleho uz pomaly....varit nevarim len chystam raňajky vexeru potazne ohrejem obed....jedna babka robi este druha sama nevladze a to este idu aj na 10dni na dovolenku....muz musi byt v robote nemoze byt doma snmi cely cas....upratovanie kaslem to len hracky pozbieram len to pranie a zehlenie pre maleho musim nech ma.cosi nachystane....cize sedenie je zle? preco mi doktor teda nekazal len lezat ale len sa setrti? som z toho zmätená
@123miaa123 a mala si nejake specialne opatrenia prosim ta?bola si v nemocke?
@predvedrev tak počas státia a sedenia viac menej stále bábätko nalieha na krcok, ja som ležala 7 týždňov v kuse v nemocnici a tam nás sestričky zvozili aj keď sme sedeli na posteli alebo na chodbe na gauči, že to nie je dobré
@predvedrev V nemocnici som nebola...doma som sa šetrila a ležala 🙂 a bolo to hrozne otravné a nudné
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nestresuj sa, hlavne kludovy režim a to dáš ja som mala skrátený na 18mm od 19 tt rodila som 38+3. Ty si už pekný týždeň