Skrátený kŕčok na 1,5-2 cm v 31. týždni

25. júl 2023

Pekný deň, chcela by som sa opýtať, mal niekto takýto nález? Ako to nakoniec dopadlo? Podarilo sa vám to dotiahnuť do konca?

matullienka
25. júl 2023

Nestresuj sa, hlavne kludovy režim a to dáš ja som mala skrátený na 18mm od 19 tt rodila som 38+3. Ty si už pekný týždeň

123miaa123
25. júl 2023

Ja som mala v 32tt skrátený na 2,1cm a rodila som 40+4 :D

sasa2
25. júl 2023

Ja som mala skrátený kŕčok cca od pol tehotenstva pri oboch deťoch .Môj prvý gynekológ to neriešil, vraj u niekoho je to fyziologické. Aj tak bolo. Prvý pôrod bol vyvolávany 2x po 40 týždni. Druhé tehot.detto. iná gynekologická už chcela robiť opatrenia . Povedala som že aj v prvom som to tak mala a tiež som vydržala dokonca. Malá presne na termín a jeden deň. A obe detičky boli nad 3800..

timea301196
25. júl 2023

Prvý 35/3 od 27/3 7mm
Druha od 20tt 2 cm ku koncu 1 cm robená serklaz. Pôrod po vybratí v 36/3

U každej je to indi. Odporúčam fakt ležať.

e1i
25. júl 2023

13mm v 29+0, v ten den sa dcera aj narodila

predvedrev
28. júl 2023

@matullienka ako prosim ta vyzera kludovy rezim? akoze len lezst alebo mozem aj sediet a cosi porobit ako pranie zehlenie alebo tak? zacinam 32tt a mam krcok 2,8cm doktor mi povedal len ze sa mam setrit ale mam doma skoro 3cneho synceka a neda sa mi byt len v posteli ked sa musim oneho starat....mozem sa snim posediacky hrat potazne trosku prejst?beriem len magnezko dr povedal ze profesteron netreba

matullienka
28. júl 2023

@predvedrev čo najviac ležať ja viem, že keď je doma už jedno dieťatko tak to úplne nejde, ja som si zvykla k dcére ľahnúť na bok na koberec a tak som sa ňou hrala, prípadne skúsiť poprosiť o pomoc babky aspoň na pár dní. Upratovanie, varenie, pranie nechať zatiaľ na manžela. Prípadne navariť na viac dní a naozaj či najviac odpočívať

predvedrev
28. júl 2023

@matullienka akozw sedim skoro cely den ale musim chystat veci pre maleho uz pomaly....varit nevarim len chystam raňajky vexeru potazne ohrejem obed....jedna babka robi este druha sama nevladze a to este idu aj na 10dni na dovolenku....muz musi byt v robote nemoze byt doma snmi cely cas....upratovanie kaslem to len hracky pozbieram len to pranie a zehlenie pre maleho musim nech ma.cosi nachystane....cize sedenie je zle? preco mi doktor teda nekazal len lezat ale len sa setrti? som z toho zmätená

predvedrev
28. júl 2023

@123miaa123 a mala si nejake specialne opatrenia prosim ta?bola si v nemocke?

matullienka
28. júl 2023

@predvedrev tak počas státia a sedenia viac menej stále bábätko nalieha na krcok, ja som ležala 7 týždňov v kuse v nemocnici a tam nás sestričky zvozili aj keď sme sedeli na posteli alebo na chodbe na gauči, že to nie je dobré

123miaa123
29. júl 2023

@predvedrev V nemocnici som nebola...doma som sa šetrila a ležala 🙂 a bolo to hrozne otravné a nudné

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre