Ahojte baby, včera som bola v poradni v 20 tt lekár mi ultrazvukom zistil skrátený krčok 3,6cm a že malý tlačí dole. Chcel ma objednať za mesiac,ale keď videl aká som zúfalá,tak povedal, že teda o 2 týždne. Z toho usudzujem,že to asi až také zlé nebude. Mám magnézium a kľudový režim (môžem variť? upratovať?krátke prechádzky?) Znamená skrátený krčok hneď predčasný pôrod? Mám šancu bábätko donosiť? Ďakujem za odpovede!
@trgypadl áno, zdal sa mu skrátený,preto robil sono
@kiara12345 ahoj, sme v rovnakom tt. som na rizikovom, varit varim, pri krajani sedim, ale co sa tyka upratovania ,tak to sa velmi setrim, max povysavam 1 izbu, dlazku vobec, jedine tak utriem prach, nic pri com sa musim zohynat. kratka prechadzka po parku ok, ale tiez nie kazdy den.
moja ja som v 22tt a mám krčok len 1,3 cm..............zatial drží.........ty ho máš úplne super,takže sa vobec nemusíš stresovat a už vobec nie obmedzovat....možeš byt úplne kludná
@radina a ty máš aký krčok? ja už aj poležím, neporiadok prehliadnem (ale tak manžel čosi pomôže, len to už nebude také ako keď si to spravím sama 😖 ), hlavne, aby malý ostal tak,kde má byť
@britkasonca moja včera sme si už písali a myslela som,že tu dostanem viac odpovedí od viacerých,no akosi to tu viazne 😀 a v 16 tt ti ho meral? mne nie..
@kiara12345 nie nemeral iba v 20tt.........zbytočne sa stresuješ a škodíš aj sebe aj bábetku..........ty si úplne ok...........ja ho mám krátky a nestresujem.........stres nám nepomože a aj tak to bude tak ako to má byt...........ak máš potratit može to byt koli niečomu úplne inému ako koli krčku..........včera sme ti to vysvetlovali...........
@kiara12345 a po palpacnom vysetreni povefal aky rozmer?
@kiara12345 tak kvoli krcku 3.6 sa naozaj nemas preco stresovat..vyrovny prst na uplne kludovy rezim je od 25mm ak je vnutorna branka pootvorena..polihuj , pozeraj pc a tak..navar si , uprac najnutnejsie..podla mna sa nemas coho bat
@kiara12345 Naozaj nerob paniku. Ta dlzka je uplne ok. Ak nie je krcok otvoreny, pripadne zmaknuty, nic sa nedeje.
vďaka za ukľudnenie baby!
@kiara12345 ja ho mam ok zatial, ja som mala ine problemy. kasli na poriadok, moj mm tiez pomaha , kazdy den nieco porobi, aj ked nie dokonalo, minule mi dokonca sam od seba vycistil dvierka na kuchynskej linke 🙂
@kiara12345 ahoj, ako si dopadla prosím? Ja mám úplne rovnaký problém. Ktovie či tu po 5 rokoch ešte si hehe
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kiara12345 a vysetroval krcok aj palpacne??