Skrátený krčok maternice a bolesti v podbrušku v 26. týždni

jajka33
17. máj 2015

Ahojte žienky .. Momentálne som na konci 26 tt a chcem sa vás spýtať, aké máte skúsenosti so skráteným krčkom maternice. Od 14tt ho mám na 2cm, pred týždnom mi doktor povedal, že som na špičku otvorená. Som na PN už od začiatku februára, poležala som si pár týždnov aj v nemocnici, teraz doma so zdvihnutou posteľou a kľudovým režimom.. Myslíte si, že by bolo lepšie, keby mi zaviedli pesar, alebo to nechať takto? Výrazne sa to chvalabohu za ten cas nezhorsilo, ale bojím sa, že teraz keď už malý bude viac rásť, bude sa viac tlačiť dolu. Pobolievanie mám od začiatku tehu, beriem magnesko a pred časom som vysadila Duphaston, ten som brala 2 mesiace.. ďakujem vám za každú odpoveď ..

mmoni89
17. máj 2015

Ahoj. Ja som mala presne to isté ešte skôr, od 16teho týždňa som ležala doma, chvíľu aj v nemocnici. Malý bol stále hlavičkou natlaceny dole, posledné týždne mu doktorka cítila hlavku na kontrole. Tvrdnutia, bolesti,.. Vydržali sme do 37. Takže neboj, treba len dodržiavať kľúdovy režim. A ten pesar, no to musí lekár zvážiť ale to sa robi myslím že len do 28t takže veľa času nieje. Mne to ako prvorodicke nechceli robiť

martusik495
17. máj 2015

Ono záleží na tom ako sa cítiš a aké časté máš tie bolesti.V prvom rade by som sa asi poradila s doktorom,ale myslím že ak by to bolo kritické už by to s tebou riešil.Ja tiež mam bolesti v podbrusku uz zodva mesiace,ale už to máme za pár tak sa nebojím.Ale riešila som to s mojou lekárkou.Držím palce nech všetko dobre dopadne.

dadulka256
19. máj 2015

porad sa s odborníkom na stránke www.poradnagynekologa.sk

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre