Skrátený krčok a následný potrat v 15. týždni

tinusik211
9. nov 2024

Ahojte, včera som bola u lekára kde mi povedal že mám skrátený krčok na 1cm. Nasledovala hospitalizácia, následne mi praskla voda a musel sa vyvolať pôrod. Ešte pred tým lekár spomínal niečo o zašití krčka ale neschválil to nakoľko v krčku už bol vak blán. Celé tehotenstvo som mala bezproblémové , všetky vyšetrenia boli v poriadku. Lekár sám nevedel prečo a ako k tomu mohlo dôjsť. Chcem sa vás opýtať či ste boli v podobnej situácii a následne sa vám podarilo otehotnieť a úspešne porodiť . Poprípade je niečo čo by mi pomohlo tomuto predísť ? Bojím sa že po tomto môžem mať problém aj v budúcnosti. Ďakujem Vám za rady 🙏🏻

kvietok173
9. nov 2024

@tinusik211 Mam 4 deti a z toho dva krát robené serklaz teda zošitie v 2 a 3 tehu. V 1 tehu som nevedela o čo ide som ležala posledný trimester skrátený krčok a otvorená na 2 prsty v 27 tt nejak som dolezala. 2 tehu som od 13 tt otvorená krvácanie zápal preliečenie potom serklaz teda zošitie potom cele tehu kľud a ležanie striedačka nemocnica a doma a dnes mam skoro 20 ročnú slečnu z najproblemovejsieho tehu a potom sekcie z toho lebo sa zle uložila a skoro zadusila. 3 tehu som pracovala až skoro do 25 tt potom nemocnica skracovanie serklaz preventívna a donosenie v klude a 4 tehu skracovanie od začiatku lebo som kojila a tvrdlo mi bruško popritom okamžite odstavenie a kludovy režim a úprava stravy, bez tutumutu 😁 a pôrod v termíne. Teda všetky som rodila v termíne. A diagnóza? Menejcenny krcok od začiatku mäkký ako keď ženy už idú rodiť. Úprava stravy kvôli stolici , zápalom, gynekológ do mňa nesprtal, len vizuál obhliadka, odbery časté kvôli zápalom, preventívne probio zvrchu ale hlavne zospodu a kľud. Potom bolo 4 tehu ideálne len už som mala obavu z predošlých, ale dá sa ako vidíš 😘. Píš kľudne pýtaj sa.

tinusik211
autor
9. nov 2024

@kvietok173 wau ty si si toho prežila, 💪🏻 u mňa to bolo prvé tehotenstvo, lekárka mi povedala že to otvorenie krčka mohlo byť spôsobené infekciou ktorá sa zaniesla častým vaginálnym ultrazvukom tak verím ak sa nám to podarí druhý krát bude to v poriadku . Prajem ti veľa šťastia 🍀

kvietok173
9. nov 2024

@tinusik211 napodobne prajem veľa šťastia. Áno presne infekcie ja som mala ten istý problém. Takže odporucam spomínané probiotiká. Mne sa osvedčili Gynocaps lebo nevytekaju. Každé tvrdnutie bruska je zle vtedy sa skracuje krčok . Jedine tesne pred pôrodom je to ok. Držím palce. Keby čosi kľudne napis IP. Veľa šťastia prajem ❤️🍀🌸

monnci2226
9. nov 2024

Ahoj, mrzi ma to, cim si prechadzas. presla som si tym tiez presne v 15tt. cele tehotenstvo bezproblemove ale v 14tt zacalo spinenie, nasledne krvacanie a potom potrat. tiez sa nepozdaval krcok, lezala som v nemocnini tyzden na liekoch ale nepomohlo.....potom som otehotnela za 4 mesiace (hned ako sme sa zacali snazit) a vsetko bolo v poriadku, akurat som bola na rizikovom, v klude doma (mala som velmi stresujucu pracu). teraz mam doma dve deti a obe tehotenstva boli bez problemu. to druhe tehotenstvo som si dokonca uzivala a neobmedzovala sa takmer nicim.
viem si predstavit ako sa citis, viem ake to je tazke a velmi rada by som ti povedala nieco co by ti od tej bolesti ulavilo, ale chce to hlavne cas. prajem vela sil a aby bolo co najskor zase dobre.

kiki68
9. nov 2024

Vacsinou to vraj sposobi infekcia. Ale tazko jednoznacne povedat.

ankare
9. nov 2024

@tinusik211 to ma veľmi mrzí 😢 držím palce ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre