Skrátený krčok

14. okt 2024

Ahojte dievcata, mali ste problemy v tehotenstve v druhom trimestri so skratenym krckom? Pomohol kludovy rezim, pripadne len hospitalizacia alebo jedine zasitie?

lillyd
14. okt 2024

šitie sa robí do 24-25tt

Kludovy režim od 16tt, podložené panva nohy hore takto som ležala nonstop a 6magnerotov denne, od 32tt až do porodu hodpitalizacia a k 6magnerotom pridali 3-4infuzky denne. Sekcia v 39+0tt

autor
14. okt 2024

@lillyd dakujem, aktualne som 23+1 krcok 2,1 mm mam magnerot 3x1 a progestanelle rao/vecer tak ze co ma asi caka. Je to vytuzene babatko z ivf tak sa bojim aby sme to potiahli co najdlhsie 🙏

reniee
14. okt 2024

V prvom tehotenstve som rodila predčasne v 27tt, tiež som sa začala otvárať skôr. Bohužiaľ vtedy ešte nepodávali progestanelle alebo utrogestan, tak ako posledné roky. V druhom tehotenstve som brala progestanalle od začiatku do 36tt a rodila som v 40tt. Držím prsty aby zabral!

lillyd
17. okt 2024

No aj utrogestan som brala 2x denne 200mg. Až do porodu. Treba ležať. Do nemocnice tá neposielal dr? Mna nechal ležať doma a poslal má v 32tt lebo hlavička už bola v pôrodných cestach a aj moj dr aj grochal povedali že do týždňa porodim no ale v nemocnici sa stal zázrak a udržali sme ju🙏🏻

autor
18. okt 2024

@lillyd no uz si ma tu nechali, kedze sa mi to skratilo este viac :( takze asi sitie preventivne

lillyd
18. okt 2024

Tak potom áno to treba keď sa výrazne skratil. Drzim palce

tinka308
25. okt 2024

ahoj, ako si dopadla prosim? Drzis sa? Mam podobny problem ale zatial letim doma.

autor
25. okt 2024

@tinka308 ahoj ja nakoniec lezim v nemocnici uz tyzden ale kedze mi zistili nejake veci z mocu tak mam atb a teda sa to musi doliecit ale krcok podla sona zatial drzi 🤞a okrem atb mam magnezko progesteron rano vecer a oddychujem tu, pre mna je hlavne ze som pod dozorom. A u teba je to v akom stadiu?

tinka308
4. nov 2024

Po 3tyzdnoch lezania bez zmeny, v pondelok mam dalsiu kontrolu. Ty sa ako drzis?

autor
5. nov 2024

@tinka308 uplne rovnako tiez skoro tri tyzdne v nemocnici ale zatial sa to nemeni. V akom si tt?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinka308
5. nov 2024

Preco ta teda stale drzia v nemocnici? Len lezis? Len 21tt som. Inak v nemocnici mi merali krcok 2D sonom a bol 2,7 cm a moja doktorka ma nove 3D sono a ta nim namerala 3,5 cm. Ale ze aj tak mam lezat 🙂

autor
5. nov 2024

@tinka308 aj ja som mala rozdiely v merani, no ved spekuluju ci ma pustia lebo mi davali atb od spodu kvoli nejakym problemom ale to je uz ok, tak cakam ci ma pustia a kedy …viac menej lezim ale aj doktori vravia ze od toho prisneho kludoveho rezimu sa upusta, ze treba aj trosku pochodit

tinka308
5. nov 2024

Ano vraj za tie roky nie je dokazane ze neustale lezanie pomaha, prave naopak. Pocuvala som aj super podcast s primarom z Trencina, vypocuj si ak sa ti da. Robi ho Gyncast sme.

tinka308
Včera o 19:07

Ahoj, ako sa drzis? Uz si doma z nemocnice? Ja som dnes bola na gynde a znova sa mi zhorsil stav krcku a navyse mam prisernu asi kvasinkovu infekciu (ale to este neviem). Trosku som si od stresu vydychla a opat je spat.

autor
Včera o 20:51

@tinka308 ano dnes ma pustili, krcok drzi zatial tak dufam ze aj bude dalej ale kontroly budem mat castejsie. Tie infekcie treba doriesit dali ti na to nieco?

timea301196
Včera o 23:46

@tinka308 mne ležanie zachránilo dve deti! Je to blbosť… čím viac som chodila tym sa mi krčok zhoršil!

lillyd
Dnes o 00:13

@timea301196 môžem potvrdiť. Aj mne ležanie pomohlo. Doma som sa motkala “ešte toto” “toto je rýchlo urobené a idem si ľahnúť” a skracoval sa a potom som mesiac pred porodom ležala v nemocnici kde som sa mohla len najest po sediacky a rychlo ľahnúť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre