Ahojte, na predposlednej kontrole mi zistili skracujuci krcok, ktory sa zase na poslednej poradni uz neskratil ale vraj ho mam makky asi aj trochu otvoreny a dr. nebola s nalezom velmi spokojna, mam mat kludovy rezim, uzivat magne b6 a utrogestan cipky. Teraz mi konci 29 tt a som z toho na nervy, mam problem obsediet. Mali ste niektora podobny problem? Kedy ste rodili a ake boli vase skusenosti?
Ahoj a aku dĺžku si mala a aku máš teraz keď lekar hovorí že sa skracuje?
@juliavolna praveze dost dlhy podla mna, bol 43mm a skratil sa na 38mm ale skor mi bolo prizvukovane ze je makky a nasla som nieco v knizke o 1cm tak to je asi otvorenie krcka? Neviem no mam kontroly castejsie naplanovane teraz.. ale sama neviem ci mi tvrdne brucho alebo sa mala v nom tak vytlaca obcas ze sa mi zda tvrde. Nechcem sa zbytocne stresovat mne ked nieco povedia, potom sa stresujem z kazdej malickosti davam pozor na kazdy pohyb alebo bolest a to tiez nie je dobre
@ivka21 a ako casto ti tvrdlo, kolkokrat za den? A ako velmi si mala ten krcok skrateny? No ja uvidim ci nemocnica bude potrebna asi po dalsej kontrole kt. mam v 31 tyzdni
Klud a relax, mas mat kludovy rezim, tak ho radsej dodrzuj aj ked by si najradsej behala, upratovala, malovala. Vzdy je lepsie doma lezat, ako v nemocnici
Mne tvrdlo brucho, mala som bolesti a otvárala som sa v 30tt a vydržali sme do 38tt. Maly bol donosený a skoro 4 kilový ❤️ neboj, poslúchaj doktora a ver ♥️
No kľudne aj 5x za hodinu ale dosť bolestivo a bolelo ma aj podbrusko. Mala som skrátené na 32mm a po pobyte v nemocnici sa mi zlepšilo na 39 mm. Lenže o týždeň na to zas zlý nález tak zas nemocnica 😏ale už ťahám 36t + tak už len čakám kedy to pride
@ivka21 a aj si mavala uz okolo 30tt take zvlastne bolesti zospodu? Niekedy pichanie a niekedy akoby bolesti vnutri v oblasti krcka? Dnes sa mi take dostavili, lezim skoro cely den ale je to neprijemne. Dufam ze to prejde
Áno aj to pichanie zo spodu som mala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No mňa s takým nálezom poslali do nemocky v 32 t skrátený mäkký krcok otvorená na prst. Trosku sa mi to za stabilizovalo ale po 2 týždňoch zas nemocnica. Ale ja som tam bola aj koli tvrdnutiu bruska a bolestiam podbruska. Zatiaľ ešte držím som 36 t.