Skracujúci sa krčok v 24. týždni

veronikakkk7
29. aug 2023

Ahojte, momentálne som 24tt a krčok mám 30mm a úplne mäkký ale neotvára sa no mala je už otočená väčšinu času dole hlavičkou a priamo na krčok tlači čo dosť aj citim. bruško mi začalo tvrdnut už asi v 16tt a stále pretrváva príde mi že ani magnezium 6x denne mi nezaberá plus si vkladám progestanelle 200mg. Ale zatiaľ mám nariadený len kludovy režim a ležať ležať ležať… žienky ktoré ste to takto mali alebo podobne ako ste to zvládali ? Modlim sa aby sme vydržali čo najdlhšie Ale bojím sa veľmi 🙏🏻🙄

marthy001
29. aug 2023

@veronikakkk7 v 18tt mi zistili krcok asi 15 mm a zvnútra otvorená na 75%. Krčok neviem či bol mäkký, ale mala som silný zápal v plodovej vode. Brala som tiež magnezko do žily 10 dní, potom doma 2x denne magnerot, kľudovy režim v nedohľadne, doma 20 mesačná dcéra. Len som sa snažila nedvíhat moc ťažké. Porodila som dva dni pred termínom, takže som vydržala s tým nálezom viac ako 5 mesiacov. Držím palce nech to dobre dopadne 🙂

beatrixx1525
29. aug 2023

Mala som presne takýto stav, ležala som v nemocnici mesiac na infúziách, potom som ležala doma ešte ďalší mesiac a pol, akurát som v pôrodnici drobec sa narodil v 36tt a zajtra má týždeň

dianka3
30. aug 2023

@veronikakkk7 mala som to isté a takto som v 24tt začala rodiť a ďalšie tiež v 31tt, všetci boli predcasne😐 Nezabudnem ako mi môj dokiaľ vždy hovoril na každej poradni keď som sa ho pýtala ci som zatvorená a či sa krčok neskracuje odpovedal mi stále ti isté. ,,Pozrite teraz ste zatvorená ale do hodiny môžte skončiť v nemocnici a rodiť. ,, Tak ale každý organizmus je iný

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre