Ahojte, máte niektorá skúsenosť so skracovaním krčka v 34tt? Krčok 18,7mm.
@vi_ki Tak tu hodne záleží či si už viac Rodička alebo nie ja som mala pri oboch skrátený krčok aj som si od ležala. 34/1 ma pustili z Martina s krčkom cm a pol ale mala som serklaz vydržali sme do 36/3 podľa ich tabuliek a podľa mojich tabuliek už bola po 37. týždni. So synom som ležala do pôrodu mala som 7 milimetrový krčok a otvorená na 4
Včera mi na poradni dr. povedala, že mám krčok 18,7 mm funkčnú časť, pretože tam mám nejakú vezikulizáciu (CS0) . Kázala polihovať, dala mi utrogestan a poslala domov. neviem teda či môžem robiť aspoň také zakladné činnosti ako napr variť…
Som prvorodička, placentu mám v zadu nizko.
Okrem toho mi viac nepovedala. Len že o 2 týždne kontrola.
Doteraz bolo všetko v poriadku, nekrvacala som ani sa krčok neskracoval.
@vi_ki ja som mala v 33+2 skrateny krcok na 1.3cm, tiez prvorodicka. Lezali sme 5 dni v nemocnici, dali nam pre istotu kortikoidy na vyvoj pluc a dostavala som magnezko na skludnenie maternice, tiez aj progesteron. Odchadzala som domov s krckom 2.5cm .. polyhovala som, ale nie nejak striktne..kazdy tyzden na rizikovej poradni sa pekne drzal. Porodila som vcera (37+0), dosla som do poradne otvorena na 3 prsty :D ale nam by uz aj vyvolavali tak ci tak, lebo mne zacali stupat pecenove testy ...
@vi_ki oddychuj
Dievčatá ďakujem za odpovede. Určite budem oddychovať len ma dr vystrašila tak som chcela počuť pripadne aj osobnú skusenosť🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vi_ki mala som 13 mm v 29+0 a mala isla von akutnou sekciou ale ja som mala aj odlucenie placenty,velmi som krvacala