Pred dvoma dnami som bola na poradni a moj gyn mi robil sono zospodu a zistil ze sa mi skratil krcok nepovedal mi ze na kolko aj tak sa v tom nevyznám a povedal ze to moze byt s toho ze mam zapal alebo s toho ze mi maly tlaci dolu...dal mi nieco od zapalu a povedal ze mam lezat a nohy hore.Kontrolu mi dal az za mesiac.Mate stym niektora skusenost?Dost ma to vylakalo a bojim sa ze predcasne porodim ☹ Mam strach ist aj na zachod vobec neviem co mozem robit ci mozem aspon varit.Hadam mozem babo este uspesne donosit?
@lucinkax ja sa tiez tak snazim byt aj v noci ale moc sa mi to nedari cez den mam nohy hore a minulu noc som mala tiez len ma strasne zacalo tlacit na hrudi tak mi male asi tlacilo na zaludok a zaludok na hrudnik alebo co celu noc som nespala nedalo sa mi nijako lahnut 😒 som k tomu este aj chora uz som s toho na nervy jeden problem sa vyriesi objavi sa novy 😒 a to cele tehu
Ahoj aj ja som to mala od 27 týždňa. Odvtedy som iba ležala "hore drdy"(vyvysena panva aby malý nestačil na ten krcok) . Pokiaľ budeš naozaj v klude tak to určite zvládnete. Máte pred sebou dlhý boj držíme päste 🙂 my sme to vydržali do 39 tt
@martinusik91 ahoj, hlavne sa nestresuj 🙂 , mne sa pri tomto poslednom tehu skracoval krčok tiež od cca 25 týždňa, začala som sa otvárať a ešte k tomu mi tvrdlo brucho a mala som kontrakcie, dva krát mi zastavovali pôrod a nakoniec museli tehotenstvo ukončiť akútnou sekciou po 36. týždni - mám krásneho úžasného zdravého synčeka 🙂 Cele tehotenstvo som preležala, tiež mi kázali nohy vyššie mať, užívala som veľa magnézia, vitamínov a všelijakých liekov.......
Dôležité je, aby si sa nenamáhala, ležala a hlavne sa nestresovala a myslela pozitívne, naozaj môžeš kľudne v pohode donosiť bábo a dokonca aj prenášať 😉 . Ja som bola tehotná 6 krát a mám 2 detičky a veľmi veľa krát som bola hospitalizovaná, takže som všeličo zažila a videla a spoznala veľa mamičiek, s ktorými so ležala pre toto isté a väčšinou sme to zvládli 🙂
@chjulia no ja uzivam teraz 3x 2 magnezium chvala bohu nemam ziadne bolesti obcas pichne to je tak vsetko ale dneska mi na par sekund par krat stvrdlo brusko ale nie v pravidelnych intervaloch ale to sa mozno len maly premiestnoval. tiez som bola v nemocnici pre krce asi dva tyzdne dozadu ma pustili a teda nechcela by som sa tam vratit bolo tam hrozne a hrozna starostlivost 😒 ja sa zatial neotvaram vraj sa mi trosku skratil krcok tak mi to povedal gyn. cele dni lezim jedine co robim je ze idem na wc a varim take rychle jedla jednoduche lebo manzel ten keby varil tak sa nenajeme 😀
@martinusik91 ja som si veľa odležala v nemocnici ale naštastie na prístup a starostlivosť sa sťažovať nemôžem, u nás je v pohode gynekologické oddelenie
Keď budeš dodržiavať režim, bude to OK a treba si hovoriť, že teraz už to každým týždňom pôjde len a len k lepšiemu. 🙂 Ja osobne mám za sebou predčasný pôrod v 26. tt, takže by som to fakt nikomu nepriala a budem ti silno držať palčeky, aby krčok držal a ste vydržali do 40. týždňa.
@chjulia ja budem stastna a hned sa mi bude lepsie lezat ked vydrzim do toho 28tt to je vraj hranica kedy dietatko uz moze v pohode prezit a aj bez nasledkov potom to uz bude letiet hadam rychlo 🙂 ty si lezala v cadci? ja v ziline a aspon mi je jasne ze tam rodit teda nepojdem... asi martin keby som teda zacala skor ako by som mala tam je aj specialne oddelenie pre taketo deticky tak asi by som isla rovno tam aj ked dufam ze nebude treba
@martinusik91 áno, ležala som v Čadci, ale ten predčasný pôrod ma previezli do Martina - tam som ležala na gynde 2 dni (a už by som teda akože nikdy nechcela, lebo hrôza) a po pôrode to naštastie na pôrodnici bolo OK
No mne tiež hovorili, že keby sa nám podarilo ešte tie dva týždne vydržať, bolo by to o niečom inom, i keď to nie je záruka ničoho - syn bol na jis 5 mesiacov, tak som všeličo videla ☹
@martinusik91 Ja som mala tiež skracovanie krčka od 16t. trošku a potom od 20 týždňa som musela ležať doma. Snaž sa to dodržiavať -aj keď je to náročné.Dôležité je aby ti netvrdlo bruško - na to sa užíva magnézium a kľudový režim. Ja som varila také rýchle obedy alebo čo sa piekli samé v trúbe, prípadne v tlakovom hrnci. Von som nechodila - takže nákupy mal na starosti manžel. Treba vydržať aspoň do 36 týždňa. Potom som už chodila normálne a porodila som na začiatku 40. týždňa.Vždy lepšie ležať doma ako v nemocnici. Kolegyňa preležala v nemocnici celé tehotenstvo od 13. týždňa.
Ahoj , obe tehu sa mi zacal skracovat krcok v 21 tt plus otvarat , musela som lezat, pri prvom som mala serklaz a lezala som casto v nemocnici cca 3 mesiace, pocas druheho som sa snazila lezat kolko sa dalo, kedze uz bolo jedno dieta , tak som aj porusovala pokoj na lozku ale teda snazila som sa maximalne setrit, nemocnica uz bola len obcas ,vzdy na tyzden. Obe deti sa mi narodili v 38 tt. Proste drzala som psychicky , akonahle som prisla do 38 tt som si vydychla a hned sa mi porody spustili. Dcera sa narodia prvy den 38 tyzdni, syn druhy. Vela stastia!
ja som mala s krckom problemy v oboch tehu, prve od 16 tt som lezala + serklaz, druhe od 20 tt. Ak sa ti krcok zacal skracovat az teraz, nie je to take hrozne, velmi predcasne ukoncene byvaju vacsinou ( z dovodu nedostatocnosti krcka) tehu, ked sa krcok velmi skrati (tym myslim pod toho 2,5 cm...) este pred 20 tyzdnom. Ak sa skrati okolo toho 24 tt vacsinou je to ok (donosis) do toho 34 tt a vyssie. Samozrejme, ak mas infekciu, treba preliecit. Neviem, ake mas teda hodnoty ty, ale v pripade, ak by sa ti krcok skratil pod tych 2 cm, bolo by fajn nasadit vaginalny progesteron ( Utrogestan). V zahranicnych studiach v sucasnosti vychadza velmi slubne v pripadoch rizik predcasnych porodov z dovodu nedostatocnosti krcka (vyrazne nahradza serklaz, ktora je omnoho rizikovejsia...). Mne ho lekar neponukal, ale ked sa mi v druhom tehu okolo 28 tt krcok dost zhorsil, a serklaz byt nemohla (u nas jej davaju prednost) poprosila som ho o nasadenie a krcok sa predlzil! Inak obe tehu skoncili ok, prve 38 tt, druhe 39 tt. Inak to tvdrnutie bruska....mne ziadne magnezium na to nepomahalo, vobec...ani infuzie, ani nic... proste brucho si cele tehu ( od 15 tt) tvrdlo niekedy aj kazdych 10 minut, tak som potom ani nevedela, ked som rodila, ze rodim🙂 V druhom mi uz tvrdlo menej....
@chjulia a ako bolo v tom martine? starostlivost a tak?
@martinusik91 ahoj, poslala som ti to v IP
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@martinusik91 Ahojky, mala som tiez skrateny krcek a aj zapal. Je dobre preliecit a hlavne naozaj vela lezat,aby si co najviac oddychovala. Samozrejme wc ano, muzicek nech navari a stara sa o Teba 😉 ale naozaj vela oddychuj, ja som takto mala od 20 tt a mam chlapceka, ktory sa narodil v 39 tt 😀 Lez tak, ze mozes pod seba podlozit vankuse,resp na hrubsie paplon aby si bola vo zvysenej polohe aspon cez den,no ja som takto vydrzala aj v noci 🙂 pre babo sa to oplati:-