Skracovanie krčka - rozdiely v meraní

tinka308
4. nov 2024

Ahojte baby, od 18tt lezim lebo mi doktorka ktora zastupovala moju lekarku namerala krcok 2,6 cm. Poslali ma do nemocnice kde mi namerali 2,9cm a kludovy rezim. Tieto merania robili 2D sonami. Teraz som 22tt a moja doktorka ma nove 3D sono a nim namerala 3,7cm. Stretli ste sa s takymi rozdielmi? Mozem sa tym vysledkom z 3D sona aspon upokojovat ze to nie je take zle ako mi uz vykreslovali? Moja lekarka bola v tychto odpovediach zdrzanliva, ze pockame do dalsej kontroly.

spanielka44
4. nov 2024

Podľa mna aj 2,5cm je dostačujúci krčok, mne taký namerali v 24tt v nemocnici

kiki68
4. nov 2024

@spanielka44 2,5 je uz dost na hrane

spanielka44
4. nov 2024

@kiki68 tak ja mám taký krčok za každým a v nemocnici mi povedali že je to úplne v poriadku a takisto môj lekár mo na kontrole povedal že úplne dostačujúci, nemám ani kludovy režim naordinovaný

spanielka44
4. nov 2024

@kiki68 tu mám aj foto, a fakt odvtedy ležím iba večer a chodím do fitka, na bicykel, prechádzky 🤷🏽‍♀️ žiadne obmedzenie

timea301196
4. nov 2024

@spanielka44 D takým krčkom som ležala a ešte ma aj zasivali

ev1ta1989
5. nov 2024

Doktor nameral 2,1 na pohotovosti 2,5 dalsia doktorka 1,5 hospitalizacia a dve dalsie sona 2,1…pod 2,5 je podla nich na hospitalizaciu ( ale zalezi podla toho aky tyzden) a aj to ci je pritomne otvaranie

kiki68
5. nov 2024

@spanielka44 ja len ze mna toto poslalo na rizikove tu v Rakusku, kde rizikove len tak nedostanes za pekne oci. Potom sa to o nieco zlepsilo, nakolko som mala kludovy rezim.

tinka308
autor
5. nov 2024

Baby dakujem za prispevky ale pytala som na to ci mate skusenosti s takymi rozdielmi v meraniach krcka 🙂

kiki68
5. nov 2024

@tinka308 mne sa krcok vylepsil a namerali v 32tt p dost viac. Ale nikto to neriesil.

radoslava1666
5. nov 2024

@tinka308 s týmto problemom “bojujem” aj ja som 24tt a v 23tt mi namerala moja stara gyn. 2,6 kde ma nasledne poslala na hosp. do nemocnice tam na lekar vyšetril ešte raz a nameral 3,7mm o tyzden som mala kontrolu(piatok) krcok bol stale taky isty(3,7) v sobotu som mala krce v podbrusku(bolo to od stolice) tak som sla na pohotvost a doktor mi nameral 2,6mm ostala som hosp. v Pondelok ráno mi robil primár vyšetrenie kde nameral 3,7mm a bola som prepustená na kontrole u novej gyn som mala krcok taktiez 3,7mm takze ja som s tym ako na hojdačke ale ako povedal primar všetko je o to ako on ten ultrazvuk zo spodu da či priliš pritlačí alebo ma to na volno🤷🏼‍♀️mam len sa viac šetrit a nenamahat sa velmi takze ja si z toho uz tazku hlavu nerobím a uz to beriem ze jak bude tak bude lebo naozaj uz sama neviem komu verit🤷🏼‍♀️Mam nasadené lieky na udraznie tehu do istoty aby som nezačala skor rodit

timea301196
5. nov 2024

@tinka308 Ahoj ja ako krčkárka, ti poviem že veľa záleží od toho ako oni pritlačia Sondu a od toho aké majú sono.. samozrejme kludovy režim treba

tinka308
autor
5. nov 2024

@timea301196 kludovy rezim nespochybnujem, lezim tak 20h denne, ale trosku by som sa tym chcela upokojit 🙂 pri prvom to bolo rovnako a stresovalo ma to stale. Dakujem

timea301196
5. nov 2024

@tinka308 to ti verím ja som oba odležala v nemocnici. pri prvom som mala aj kontrakcie tam mi zastavovali porod gynipralom asi 8x... vydržal do 35/3 a pri druhom ma zašili tam som vydržala do 36/3.. držím prsty aké lieky berieš? predpokladám že utrogestan a magnézium?

tinka308
autor
5. nov 2024

@timea301196 wau ty mas teda za sebou, tesim ze ste to tak uspesne potiahli. Aj vies cim to bolo ze kazde babo prislo skor?

timea301196
5. nov 2024

@tinka308 pri prvom sa domnievali že infekcia a pri druhom to začalo po korone. Ale dospeli k tomu že to mám vrodené 😀 takže neviem uvidíme pri treťom 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre