Skracovanie krčka a hospitalizácia

Dobrý večer minule som sem písala že sa mi skracuje krčok som v 20tt. Chcela by som vediet keby sa mi to neupravilo a doktorka by ma poslala do nemocnice či tam musím íst alebo môžem odmietnuť. Ďakujem za všetky rady.

sisaha
17. mar 2014

@veronikalakatosova7 ak lekar rozhodne o hospitalizacii, tak ma na to svoj dovod, preco to robi. Alebo chces odmietnut a potom doma predcasne porodit?

veronikalakatosova7
autor
18. mar 2014

No porodit predcasne by som nechcela , len doma mam už 2 ročneho syna a odlučenie by bolo príliš tažke a v tej nemocnici by som potom asi veľmi kludu nemala keby že stale myslím iba na neho. Tak preto som chcela vedieť či by som mohla odmietnuť a liečiť sa doma.

afrika
18. mar 2014

@veronikalakatosova7 hospitalizáciu môžeš odmietnúť.. či je to rozumné je druhá vec..

veronikalakatosova7
autor
18. mar 2014

@afrika Ďakujem za priamu a uprimnu odpoved presne to som potrebovala počuť 🙂

magic08
18. mar 2014

@veronikalakatosova7 v pripade skracovania krcka v 20 tt by som odmietnutie hospitalizacie neriskovala... ci kvoli odluceniu od stasieho dietata chces riskovat zivot a zdravie toho nenarodeneho...
je to na zvazeni ci odmietnut hospitalizaciu, ja som si kvoli skacovaniu kcka polezala pri oboch tehu... doma to manzel so starsou dcerkou v pohode zvladli, ja som si aj poplakala, ked mi bolo smutno za malou, ale zvladli sme to... vezmi si, co budes robit, ked pojdes rodit? vtedy tiez odmietnes hospitalizaciu... 🙂 😉 drzim palce, nech sa to cim skor da do poriadku

veronikalakatosova7
autor
18. mar 2014

Ďakujem vám za vaše rady a nazory , ja by som bola najradšej keby mi vo štvrtok na kontrole doktorka povedala ze je to v poriadku tak mi držte palce 🙂

srnka80
18. mar 2014

Tiez sa mi skracoval krcok a nechcela som ist do nemocnice. Nakoniec som tam aj tak skoncila. Po necelych dvoch tyzdnoch som bola doma. Zalezi aj od toho, ci ti ma kto doma pomoct, ci mozes doma dodrziavat kludovy rezim atd...Ale urcite by som do nemocnice isla, ak to je potrebne.

lovelybaby
18. mar 2014

Ja som odmietla hospitalizaciu za kazdym ked ma tam poslal. mala som na to dovod. dalsie male dieta doma. zial nenecham ho v rukach len tak niekomu ak viem, ze aj napriek skracovaniu krcka je to dieta stale vo mne a ked nemam ziadne bolesti ani komplikacie, nekrvacam a neodtiekla mi ani plodova voda. Zena ako matka ma povinnosti, ale aj prava a tie treba vyuzit. Odmietnutie hospitalizacie je kazdeho osobna vec. Ja som otvorena od polovice tehotenstva, krcek skrateny na 1cm a komplikacii mam az az ale nekrvacam, dietatko citim a preto som radsej ostala doma, lebo sa doma citim lepsie. Niekedy psychika posobi na tehotenstvo viac ako vysavanie ci umytie riadu. Koncim 35tt a boli to. Chodim ako kacica, hospitalizacia nariadena ale nechavam vsetko na osud. Ak mi je urcene byt zas mamickou tak nou budem, no to ze uz mamickou som a zeby som odlozila dieta doma ktore ma potrebuje rovnako ako to vo mne mi nedovoli ist polezat. Neberiem Vam nase nazory, pisem tu len ten svoj a prajem vam pekny dnik ja idem cakat dalej na prichod toho mojho dalsieho vytuzeneho potomka 🙂
🙂

andreasiskova3
18. mar 2014

Tiež si myslím, že môžeš odmietnuť, uvidíš ako ti to pôjde doma, ale ak sa ti to zhorší určite by som to neriskovala a zostala v nemocnici. Na druhej strane máš malé dieťa ,no to je dosť problém, verím ti že ho nechceš nechať bez teba tak dlho. Ak sa ti má kto postarať o neho, tak určite by si to nejako vydržala, lebo sa môže stať, že porodíš v nejakom 26 tt a to by nebolo zrovna najlepšie. Horšie je , ak sa Ti nemá kto postarať o malého, a inak niekedy stačí keď zostaneš 7-10 dní v nemocke , nemusí to byť zrovna nejak dlho. Ja som bola 7 dní, mne sa tiež začal skracovať krčok ,ja som bola v 27 tt. potom ma pustil Dr. domov ale musím ležať a nič nerobiť. Mám dve deti, sú už väčšie a tiež som sa cítila pod psa, že som ich nechala doma bezo mňa, Lekár povedal, že akonáhle sa mi to zhorší, hneď mi vypisuje papiere do nemocnice znova. Určite Ti oddych v nemocnici pomôže na nejaký čas. Aspon na pár dní, keby sa Ti dá.

andreasiskova3
18. mar 2014

@lovelybaby Tak to si na tom super, dúfam, že aj ja vydržím už bez ďalšej hospitalizácie aspon do toho 36 tt. 🙂

andreasiskova3
18. mar 2014

@veronikalakatosova7 držím palce 😉

lovelybaby
18. mar 2014

@andreasiskova3 citam ze cakas dvojicky tak vela zdaru. Zavidim ti 🙂)) aj ked uz doma tri deti mam,stvrte na ceste ale tuzila som po dvojickach 😢

lovelybaby
18. mar 2014

@lovelybaby zdravia som chcela napisat 🙂
)

shania31
18. mar 2014

@veronikalakatosova7
Ano, mozes odmietnut hospitalizaciu na vlastne riziko. Ked sa potom cokolvek stane, budes si ty za to zodpovedna.
Myslim, ze pri jednom dietati je dost skoro, ak sa ti krcok skracuje uz v 20 tt- zalezi aj od toho, ako sa ti skratil.
Ja som mala ten isty problem, ze sa mi od 20 tt skracoval-ale to som cakala 2 babatka a od 25 tt bola nutna hospitalizacia a ani ma nenapadlo namietat, ze nie - islo nielen o mna ale o babatka- aby sme to vydrzali co najdlhsie.

andreasiskova3
18. mar 2014

@lovelybaby díky, no určite to bude veľmi zaujímavé s dvojičkami 😀 Keď si odmyslím tie starosti vo dvoje, tak to bude niečo úžasné, teším sa ....

mamulienka000
18. mar 2014

mne sa tiež skracoval a poprosila som lekára ,aby ma nechal doma, no nemala som malé dieťa,takže som poctivo ležala, bola som na magnéziu zvýšené dávky

romama
24. jún 2014

@lovelybaby ako ste nakoniec dopadla? Ja mam ten isty pripad.

lovelybaby
25. jún 2014

@romama porodila som po termine vyvolavaciou tabletkou 😀 😀 😀 😀 😀 :D

miriamcek88
28. aug 2014

Ahojte, cakame babo koncom decembra, mam rizikove tehotenstvo kvoli krcku, som po konizacii. Momentalne som v 23. tyzdni, krcok sa mi skracuje, mam nariadeny kludovy rezim. Mam obrovsky strach ako to cele dopadne. Je tu niektora z vas s podobnou situaciou? Dakujem.

miriamcek88
28. aug 2014

@lovelybaby takze si to ustala aj bez hospitalizacie? Ja si tiez myslim, ze psychika je v tehotenstve velmi dolezita, a ked ta zavru do nemocnice je to na nervy. Kazda rozumna zena vie, ze ked jej lekari odporucia lezat, tak bude lezat aj doma, je to len o tom ze kto co chce. Ale lezat v nemocnici dokonca niekolko tyzdnov ci mesiacov je na psychiatriu. Paci sa mi, ze si to takto zvladla.Mas moj obdiv.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre