Skorý test na streptokoka

24. apr 2024

Ahojte, moj gynekolog mi robil test na streptokoka v tehotenstve už v 32.tt (pomylil si týždne) následne povedal, že to ale nevadí, že keď bude potrebné urobia mi ešte raz v nemocnici už. V nemocnici mi ale dr. tiež povedal, že to je jedno kedy, že to nie je taký rozdiel. Keď na to myslím, tak som znepokojená🙄 lebo vidim koľko báb ma streptokoka. Nejaké skusenosti? Robili niekomu tak skoro tiež odber? Vďaka.

anavixy
24. apr 2024

Nie, nemalo by to takto byt, nie je to lege artis postup a ten vysledok sa moze este zmenit. Moze sa zmenit (nedavna skusenost) aj za tych 5 tyzdnov ake stare by max mali vysledky byt, nie este za 8… v porodnici ti urobia ster naco? Vysledky budu ak tak az o niekolko dni, pokial zena rodi skor a nema vysledky gbs tak, sa u nas detom robi crp automaticky ako leby boli vysledky pozitivne, ci sa aj profylaxia atb robi matke preventivne si nepamatam, ale za mna urcite lepsie je mat cerstve vysledky tak ako maju byt, nez zbytocne atb matke a odber u dietata. Ziadala by som od lekara ster zopakovat, ved je to jeho chyba a jeho povinnost.

autor
24. apr 2024

@anavixy ja už som ale 38tt prosim pekne 🙄

anavixy
24. apr 2024

Ahaa 🙉 no akoze este by sa ti dalo stihnut relativne, ak neporodis do tyzdna, len uz neviem ci bude ochotny 😏 tak uz len v porodnici riesit ci ta budu brat ako pozitivnu (resp. bez vysledku), alebo to budu brat ako platny vysledok (co by ale nemali…)

nevenka
24. apr 2024

@anavixy ale ona by mala chodit na kontroly v porodnici, nemohli by v ramci toho zobrat este?
Mne nestihli podat ATB, ja som prisla so zajdetou vrankou rodit prve dieta, ledva som vysla na to kreslo a uz letel zo mna...tak na treti den bradykardie a uz siel na JIS a dostaval antibiotika do zily. Potom este per os, 11 dni v porodnici, som sa zmysila tam skoro. Ale vytery on mal dobre, asi preto, ze mi neodtiekla voda a porod bol rychly.
Pri druhom som zas bola negativna, ale mala som ine bakterie, co sa asi tiez odzrkadlilo potom na dcerke.
Dalsie 2 deti som rodila planovane vyvolavanim pred terminom este, to som dostala aspon 1 davku 🙃.

anavixy
24. apr 2024

@nevenka relativne by mohli aj tam, ak budu ochotni, len teda mozno povedia ze naco uz teraz, no zveda som sama ako by to poriesili. Urcite sa treba s nimi poradit 🙂 no u nas nedavno meningitida, potvrdeny streptokok, vyter bol negativny robeny v 36tt, takze nebol dovod nieco riesit az kym na druhy den dieta nekrcovalo 😏 mozno su to vynimocne pripady, no nie je to sranda veru..

autor
24. apr 2024

@nevenka
@anavixy
Ďakujem baby za rady. Budem to opatovne riešiť s pôrodníkom, ale už mi v pôrodnici tiež práveže povedali, že nie je potrebné ho opakovať, že je negatívny. A ja na to, že bol ale robený omnoho skôr ako mal a nikto nič, že proste nie je potrebné😒 dosť sa ešte aj týmto stresujem🙄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre