Skončila vám po pôrode nádcha a hlieny v krku?

ivana6688
25. máj 2019

Ahojte mamičky, chcem sa vás spýtať hlavne tých čo už máte po pôrode. Ci vám pôrodom skončila nádcha a prestali vám stekat sople do hrdla, nakoľko tieto sople mi stekajú 7 mesiacov a musím ich doslova vychrchliavat lebo nedajú sa prehltat a za týždeň mam termín a bojím sa toho ze mi tie sople budú stekat naďalej a neviem si to v nemocnici predstaviť ze budem chrchlat.

silvia610
25. máj 2019

@ivana6688 ja som chytila nádku cca týždeň pred porodom do nemocnice som išla s plným nosom a čuduj sa svete po porode nič asi chytil organizmus väčší šok a dal sa so kopy držím palce aby ti to po porode prešlo

loliki
25. máj 2019

A co pouzivas proti tej "nadche"? Nádcha trvá 7 dní a nie 7 mesiacov. Ty máš problém už asi s prínosnými dutinami a takýto zápal bolo treba preliečiť ATB. Teraz si predstav, že o týždeň na to novorodeniatko prenesieš bacily a budete sa trápiť obe a to malé ako bude prehltat tie sople?
Smer doktor, lekáreň, infračervenou lampou si prehriať hlavu, všetky možne spreje do nosa Nasivin, Nasonex. Quixx , Aloe vera, Sinupret 50 kvapiek 3x denne.

andrejka1974
25. máj 2019

Ja som mala zasa kašeľ celé tehotenstvo ešte aj počas pôrodu proste mi dieťa tlačidlo na bránicku a po pôrode sa aj lekári čudovali že po kašli ani stopa

soldi
25. máj 2019

@loliki jedna sa pravdepodobne o tehotensku nadchu. ta nie je infekcna ani liecitelna. liekom je skutocne iba porod

ivana6688
autor
25. máj 2019

@loliki to nie je ani nádcha ale upchaty nos, ktorý mám cca 2 mesiace ale hlieny mi stekajú bez nádchy 7 mesiacov a bola som aj u obvodnej aj na Orl a nikde mi nič nedali že to sú zevraj hormony a keď sa mi nedá fakt ze dýchať tak si striekam morské soli a aj normálne spreje nasivin mi odporučil doktor, tam ide skôr o tie hlieny co neustále zatekaju žiaden doktor mi na to nič nedal, preto sa tu pýtam ci to nemala niektorá z vas

lovi14
25. máj 2019

Ja som bola skoro tehu chora, kasel, sople, upchaty nos a hlieny. Dr.mi nic nedali, RTG neurobili radsej, plucny dr.mi urobil spirimetriu. Vsetko bolo v norme.
Po porode mi nebolo vobec nic.

ivana6688
autor
25. máj 2019

@lovi14 tiež ti zatekali hlieny (sople) do krku? A musela si ich vypluvat? Lebo ja ich mam neskutočne množstvo normálne z nich ráno musím aj vracať co sa mi po spaní nahromadia a nalepia v hrdle. A bojím sa toho ze mi to zostane aj po pôrode 😩

loliki
25. máj 2019

@ivana6688 ok a ako zistili ze to je od hormónov? Robili ti normalne vysetrenia, stery atd a vsetko bolo v poriadku bpn, negativne? Ja som to nemala, mne to fakt pripomina zapal. Nie je to ani alergia?

ivana6688
autor
26. máj 2019

@loliki robili aj stery a odbery krvi a všetko ok. Preto som z toho zúfalá, že či sa to skončí pôrodom

simona232323
26. máj 2019

@ivana6688 Ahoj.Tiez mam ten problem ..cely den nic , len rano .. normalne ma natahuje z hlienov co mi natiekli do krku , niekedy z toho az zvraciam co ma tak nadrapuje , pritom cely den ani nesmrkam , ani nic .

ivana6688
autor
26. máj 2019

@simona232323 len ja to mam nonstop, cely deň
a aj v noci iich musím vypluvat a ty si tiež tehotná? A ty niečo na tie hlieny užívaš alebo nie?

simona232323
26. máj 2019

@ivana6688 som v 32tt .. sprej do nosa mi dali a morskou solou a aloe ,nepomaha ..co ti poviem 😂 Ako mne len v noci stekaju do hrdla ..chvalabohu

ivana6688
autor
26. máj 2019

@simona232323 sprejov mam odskusanych niekoľko a nič to len odpcha nos ale hlieny zatekaju stále, tak som veľmi zvedavá ci fakt sa mi to stratí pôrodom, ten by som mala mat za týždeň

michaelka1605
26. máj 2019

@ivana6688 Ahoj, ja som mala niekolko rokov problem s upchatym nosom, kazdy den som si prechlavolala s konvickou so slanou vodou stale spreje do nosa aby som vedela vobec spat, a to ani nehovorim o mykozach, zapaloch mocovych ciest atd atd.. musim povedat ze u mna porodom nastal nejaky restart a vsetky zdravotne problemy sa stratili, mala ma rok a pol a ani jedinykrat sa mi nos neupchal.. jupiii.. drzim palce 🙂

ivana6688
autor
26. máj 2019

@michaelka1605 práveže ja som v živote taky problém nemala žeby mi zatekali hlieny a ze by som ich musela vypluvat, ale ako som zostala tehotná tak od 3 mesiaca len vypluvam tie sople a vypluvam a ráno ich vždy vyvraciam

lovi14
26. máj 2019

@ivana6688 zatekali, ale nie velmi. Vykaslat som musela kazde rano.
Skus si dat vyssie hlavu, ked spis. Aj ma skriabalo a bolelo

lilkaz
28. máj 2019

Ahoj..mam ten isty problem,mne zacal hned po otehotneni...nemam az tak plny nos,len trosku mozno opuch,ale tie hlieny presne ako pises...vychrchliavam cele dni,a to som 28 tyzden tehotenstva...uz ked som bola z toho na psychiatriu,tak mi dali na orl AVAMYS, kortikoidy...a naozaj.pomohlo,mam to,aj ked nie uplne tak solno,o dost menej a hned mi.je lepsie,hlavne aj.psychicky...zevraj to.neublizi,ale jasne ze nemam.silne davky...a tiez ako teba ma stale trapi myslienka,ci to porofom.prestane,lebo som to.nikdy predtym nemala (ak neratam.v chorobe klasickej)...potom.mi prosim ta napis,ci to preslo...🙂

ivana6688
autor
28. máj 2019

@lilkaz ahoj a keď si bola na tom orl tak ti aj niečo k tomu povedala doktorka ci nie? Ci ti automaticky nasadila ten avamys? Ja som bola tiež na orl a tam mi nič nedala tak už viac som tam nešla. Tak som veľmi zvedavá ako dopadne po porode

katren
28. máj 2019

@ivana6688 mala som to 3x v tehu, tehotenska nadcha...bez Muconasalu som sa nepohla...ako som porodila, nebol mi treba....

katren
28. máj 2019

@ivana6688 myslela som 3x, kazde tehotenstvo....

lilkaz
31. máj 2019

@ivana6688 ahoj, noo povedala mi na orl,ze ak.mi to bude velmi prekazat,tak mi da avamys...a ja po 3 mesiacoch neznesitelnosti tych hlienov som si povedala,ze nech mi to da...aj.gynekolog to.povolil..tak.radsej nech som.psychicky ok,ako nervacit 9 mesiacov...aj ked to nie je najlrpsie,ale z zlepsilo sa to...a uz len dufat,ze to naozaj zmizne po porode..lebo na orl dr velmi sa k tomu nevedela vyjadrit ci to.je tehotenstvom,tak.neviem...

ivana6688
autor
14. jún 2019

@lilkaz ahoj, ja som teda už porodila pár dní dozadu a pôrodom mi všetko zmizlo hlieny, nádcha aj upchaty nos 😊tak držím palce

lilkaz
15. jún 2019

@ivana6688 gratulujem k babatku a tesim sa,ze sa to.vsetko.skoncilo, pevne verim,ze to.skonci aj.mne...vela zdravia prajem.obom 😉

ivana6688
autor
15. jún 2019

@lilkaz ďakujeme krásne podobne aj vám plno sil a zdravíčka a ne oj všeeetko prejde 😊

yanni
15. jún 2019

To je tehotenska "nadcha". To prejde.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre