Ahojte, chcem sa opýtať aké nebezpečné je keď v tehotenstve skočí pes na brucho. Mne takto dnes v 18 tt skočil na brucho, skor podbruško na lavej strane, dospelý staford. Vtedy ma to zabolelo a teraz sa cítim ako keby sa nič ani nestalo. Je to podľa vás nebezpečné?
Hmmm, myslím, že kým nemas bolesti nemalo by sa nič diať, len treba dávať pozor. Ja sa snažím predvídať keď sa napríklad syn hra vedľa mna, aby na mna neskočil alebo keď som v obchode a tlacim košík, neopieram sa bruchom, aby keď do košíka niekto narazí neublížim bábätku, vždy si intuitívne chranim brucho pred nečakaným nárazom. Aj doma u mamky pri našich psoch sa odvraciam bruchom preč, aby sa to neudialo lebo sú jak besne keď má vidia😁
@kukulienka999 jasné ja sa snažím tiež. Aj keď je niekde veľa ľudí pokope tak automaticky dávam ruku na brucho aby keď ma náhodou niekto udrel tak ho odvrátim rukou.. Ale niekedy sa to nedá, aj dnes to bola sekunda nepozornosti a už bol na mne 🤦
Ja mám ročné "šteňa" a je problém ju odnaučiť skákať. Na mňa už menej, vníma to veľké brucho, ale z času na čas skočí, ale tak jemne sa snaží 😂
Anyway, pokiaľ to nebolo prudké, silné, nemáš bolesti, ktoré pretrvávajú, mala by si byť v pohode 😊
na tvojom mieste by som zavolala gynekológovi a poradila sa s ním.. tvrdé nárazy nie sú v tehotenstve ok.. dieťa je síce chránené v maternici, ale je to proste úder, ktorý ti spôsobil chvíľkovú/dočasnú bolesť
Na mňa skočil v 7m weinmarsky stavač (či ako sa to píše) a všetko v poriadku. U lekára som nebola ani som mu to nevravela, no v ten deň som bola z toho trošku v strachu.
@zita17 no veď práve, že aj mňa to vylakalo ale zase nechcem robiť paniku lebo to nám ublíži ešte viac. A ako vravím, bolelo to len vtedy asi 5 minut a odvtedy sa cítim okej.. Len som sa zľakla
Verím ti, ale myslím, že by ti nemalo byt nič vazne😊
@vkatush dám ti radu máš 2 možnosti. Prvá keď skáče na stojacich tak sa vždy otočiť chrbtom a nevšímať si ho a tá druhá keď napr sedíš ležíš tak daj do malej umelej fľašky kamienky tak tretinu netreba veľa a keď skáče tak hoď tú fľašu o zem. Našu boxerku sme sa takto odnaučili skákať a štekať
V podstate minimalne, ak mas placentu vpredu, tak by sa mohla odlucit, ale to by si krvacala, dietatu samotnemu sa nestane nic… podla mna sa vobec nemusis stresovat, len davaj pozor do buducna 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Keby tá zhodil na zem, alebo pohrýzol tak zo je iné, ale takto nič