Sinupret v tehotenstve

25. júl 2022

Ahojte. Prosím vás, som v 26tt a mám koronu. Uz asi 5 dní mam hrozne hlieny, nejdu mi ani vysmrkat len citim ako mi zatekaju do hrdla. Lekár mi dnes po telefonáte (obvodny) predpísal pamycon a kázal vybrať kalciovy sirup a sinupret (v lekárni dali mužovi tablety sinupret lebo kvapky obsahujú alkohol) . Žienky co vravíte na ten sinupret? Celkom sa toho bojím keď je v letáku napísané, že len po prisnom vyhodnotení lekára sa môžu užívať. Ďakujem ❤️

sims122
25. júl 2022

Ja som sa pýtala lekárky na sinupret v tehotenstve a odpísala mi toto: Analýza retrospektívnej štúdie zameranej na dohľad so Sinupretom obalenými tabletami a Sinupretom perorálnymi kvapkami u 762 tehotných žien neindikuje žiaden teratogénny potenciál alebo embryotoxicitu. Štúdie na zvieratách nepreukázali priame alebo nepriame účinky z hľadiska reprodukčnej toxicity (pozri časť 5.3). Ak Vám nezaberajú iné postupy /preplachy nosa konvičkou Rhinohorn, solux na dutiny, čaj s medom/, potom môžte užívať krátkodobo aj Sinupret. Ako píšem vyššie, nemal dokázaný škodlivý účinok na vývoj plodu.

Takže ja som si dávala 🙂

autor
25. júl 2022

@sims122 no dala som si prvú tabletku teraz s malou dušičkou. Dufam, ze to nebude potrebné dlhšie ako 2 dní kým mi to aspoň povolí. Ja vyplachujem nosnou sprchou odkedy ma začalo v dutinach skrabat. Ale teda nepomáha. Ani ten sprej stop nádche co sa moze v tehotenstve mi vobec nepomáha. Iba ma to hrozne boli keď to strieknem. Doktor mi povedal, ze v prvom rade treba tie hlieny vyliečiť (teplotu uz nemám nastastie) .. len sa bojím akékoľvek lieky do seba davat 🥺 neviem co je horšie fakt. Ci tie lieky, ci ta choroba.

sims122
25. júl 2022

Podľa mňa radšej brat lieky a nech sa to nezhorší 🙂 je to len pár dní a už nie si v prvom trimestri, ja som mala tiež koronu a brala som Stopkasel to je pre tehotné na kasel a potom som neskôr ešte ochorela a presne hlieny a upchaty nos a v lekárni mi povedali ze nevedia ci môžem sinupret tak som si nedávala nič najprv ale tak sa mi to zhoršilo ze som mala silné bolesti hrdla, odišiel mi úplne hlas.. Tak som písala lekárke o ten sinupret a fakt skoda ze som nebrala skôr..

autor
25. júl 2022

@sims122 a ako dlho si uzivala kým ti zabral?

sims122
25. júl 2022

Už neviem presne ale asi týždeň..

autor
25. júl 2022

@sims122 ďakujem ❤️ a ešte sa opýtam. Uz si porodila? Ci je všetko v poriadku ❤️

sims122
25. júl 2022

Ešte nie

aliaray1
25. júl 2022

A co tak stoptusin sirup? Predpisuju to aj babatkam, neobsahuje alkohol.

autor
25. júl 2022

@sims122 tak drzim palce ❤️

autor
25. júl 2022

@aliaray1 o tom mi dr. nepovedal nič. Naordinoval mi toto

arasidka123
25. júl 2022

Stodal sirup je na prírodnej báze..

nevenka
25. júl 2022

@aliaray1 tak Stoptussin je kontraindikovany v tehotenstve, tusim v kazdom trimestri kvoli obsahu guajfenezinu, ja som sa vsetky 3 tehotenstva trapila, lebo jedine toto mi zvyklo zaberat. To uz radsej Sinupret, ak zaberie ved to su prose bylinne extrakty, nie chemicke liecivo. S prehladom mi doktorka toto odporuci, gynekolog povolil aj cmulacky akekolvek, len nech sa to nezhorsi, ze vzdy lepsie, ako potom celkove antibiotika.

nevenka
25. júl 2022

K Stoptussinu: Liek je kontraindikovaný počas 1. trimestra tehotenstva.
Liek sa môže užívať v 2. a 3. trimestri tehotenstva iba v nevyhnutných prípadoch.

aliaray1
25. júl 2022

@nevenka dobre vediet. Nasej 3 mes.pedi radila stoptusin kvapky no tie su s alkoholom. Vraj ale v sirupe je cukor...radsej cukor ako alkohol. To len mimo temu.

labka222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre