Silné prechladnutie tesne pred pôrodom

marisella2905
15. okt 2023

Termín pôrodu mám 23.10, dnes som sa zobudila s boľavým hrdlom. Teraz do večera som už v stave, extrémnej bolesti - už je problém aj prehĺtať, začína sa upchávať nos, bolia dutiny a hlava...Snažila som sa počas dňa kloktať hrdlo harmančekom so soľou, striekala si sprej StopKašeľ i propolisový sprej, do nosa hypertonickú morskú vodu. Kloktala som aj domácou slivovicou 😪. Urobila si lipový čaj s medom. A dala si trocha zázvorového nápoja Rochester Ginger. Teraz som sa naparila. Zobrala i polku paralenu. Moja otázka: rodil niekto z vás chorý? S teplotou, extrémnou bolesťou hrdla atď...Bojím sa, že sa začne pôrod a ja budem chorá a bude mi zle. Pôrod sám o sebe je bolestivý, ťažký, vyčerpávajúci. Neviem si predstaviť tým prejsť počas choroby. A možno druhá otázka: čo ešte by sa dalo urobiť, aby som bola čím skôr fit? Viete niečo odporučiť?

marhulka13
15. okt 2023

@marisella2905 ano ja, ale doteraz nechapem ako je to možné, no počas pôrodu žiadna bolesť hrdla, žiadny kašeľ a ani upchaty nos. Neskutočne som sa bala ako to zvládnem a v pohode. Druhý deň po pôrode bolo všetko späť, teploty, kašeľ, hrdlo aj brutálna nadcha

zuzanaa239
15. okt 2023

Ja som tiež par dni pred termínom pôrodu takto ochorela plus horúčka, mne pôrodník povedal, že to je bežne a časté toto, úplne som nevládala 3 dni, hovoril, ak na 4 deň mi nebude lepšie vyvolajú pôrod ale po 3 dňoch má prešlo a rodila som asi 5 dni na to.

joesvk
15. okt 2023

Zázvorový čaj veľmi nepi.Zázvor riedi krv,takže môžeš mať vyššiu krvácavosť počas pôrodu.
Inak ja som pri prvom pôrode bola taká "opuchnutá",že som skoro nič nepočula-zaľahnuté uši. Nemohla som dýchať. Na ORL mi lekár povedal,že mi teraz nič nepomôže, že všetko zmizne po pôrode.A mal pravdu.

mikaela1
15. okt 2023

Neboj sa ja som pri oboch pôrodoch mala atb, keďže som rodila v zime a ležala som pol tehotenstva v nemocniciach cize tam ochories raz dva. Úplne v pohode som to zvládla. Hrdlo take ze ani slinu prehltnúť a dychat som nemohla, čiže ani kontrakcie poriadne som nevládala predychat. Je to nepríjemné hrozne, ale zvládla som to. Ničoho sa neboj ak niečo oni ti dajú lieky. Ale atb vobec neuškodía bábätku uz pred pôrodom. Ver mi sú horšie veci omnoho ako chrípka

smajlik323
15. okt 2023

@marisella2905 áno rodila som neskutočne chorá ešte aj na fotke vidno aka som bola chorá,ale v tú chvíľu som vôbec chorobu nevnímala

yoxinka
15. okt 2023

Týždeň pred termínom som mala taký kašeľ, že som sa skoro zadusila. Z výterov mi doktorka zistila hemophila masívne, dostala som ATB. Počas pôrodu sa mi všetky príznaky choroby vytratili a slabšie sa objavili až po pôrode.

maris5
15. okt 2023

Ale planunes ist rano k doktorke? Ja som tak bola v piatok u obvodnej co mi predpisala pamycon, v sobotu som uz umierala ako ma bolelo hrdlo a v nedelu rano som to vzdala a isla na pohotovost kde som mala CRP 154.

siska53
16. okt 2023

@marisella2905 verim, ze dovtedy to bude lepsie, ja som sla na prvu sekciu nachladena... Zle to bolo len po nej, lebo kedze som lezala, tak hlieny ma drazdilo a mne sa zle kaslalo, kedze rana.. verim, ze ty dovtedy budes fit, je to este tyzden.. tak skore uzdravenie a nech ste ty i babo ok!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre