Silné opuchy 36. týždni tehotenstva

mimsdop
23. júl 2023

Ahojte. Je podľa Vás normálne že mi puchnu nohy až nad kolená? Picham si už 3 týždne fraxiparin, dr na hematologii aj gynekológ to neriešil ani sa nepozrel lebo tlak vraj mam ukážkový. Keby nenosím manželove 44ky šľapky nemám čo obut (moje číslo pôvodne 39). Do rána odpuchnu úplne minimálne, stačí mi trochu chôdze a sú zase naliate tak ze neviem na ne stúpiť🙈
Nemáte poprípade nejaké dobré rady ktoré by pomohli na opuchnutie? V lekárni poradili Liotongel no veľmi nepomáha, pridalo sa aj trpnutie rúk vždy nad ranom a silné kŕče v nohách.

dadis
23. júl 2023

@mimsdop Mala som to rovnako. Nepomohlo nic, az porodit. Ked som po porode zbadala opat moje nohy, skoro som sa od stastia rozplakala 😂. Pri dcere som to vobec nemala. Syn mi tlacil na cievy, preto to tak bolo. Je to mechanicky tlak, ani lioton, ani studene kuoele a vykladanie noh nepomohlo.

deti95060810
23. júl 2023

mne pomohlo úplne vylúčenie soli... týždeň som si chlieb piekla bez soli - bol nechutný, žiadna soľ ani v polievke, ani v žiadnom jedle...samozrejme ani údeniny, syry a pod. jedlá...
po týždni mi nohy krásne odpuchli a už viac nenapuchli...
odporučila mi to gynek.

p.j.jacky
23. júl 2023

@mimsdop mne začali veľmi opuchat nohy cca v 30 tt chodila som bosá ( v lete ) v 35tt som nevladala už ani dýchať ako by som sa topila a začal pôrod . V nemocnici mi naoichali dcérke na vývin pľúc a v 36+0 tt akútny cisarak za 5 dni 10 kg vody diagnoza plucna embolia . Dcérka sa narodila v 36tt a ja som si fraxeparin ešte pichala cca 4 mesiace . Stých opuchov sa mi začali robiť tromby ( zrazeniny ) . Tiež to nikto neriešil až v nemocnici na 5 deň keď mi brali krv a postavili na váhu že pri prijme som mala o 10 kg menej .

kiki68
23. júl 2023

Mne brali krv v nemocke na rozne parametre, tam su nejake hodnoty, co sa sleduju a ked to je zle, tak dieta musi urgentne von. Ale ja som mala teda aj zly tlak. Ale tlak nie je zaruceny ukazovatel toho, ze je zle.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre