Silné kychnutie v tehotenstve

28. júl 2020

ahojte. Som momentálne v 9 tt, vždy pri kychnuti sa snažím skrcit, aby som nemala taký tlak v podbrušku. No dnes som ležala s vystretymi nohami na posteli a nečakane som silno kychla, ze na pár sekúnd som mala veľký tlak a bolest v podbrušku. Myslíte že to mohlo malému uškodiť?

c_est_la_vie
28. júl 2020

Ano, pocas tehotenstva je prisny zakaz kychania, stikutky i zabehnutia. Urcite by som s tym sla co najskor na pohotovost 🙄🙄🙄

pribinak
28. júl 2020

To ako vážne?

autor
28. júl 2020

@c_est_la_vie
@pribinak ja viem ze vam to príde smiešne, len ta bolesť bola natoľko silná že som sa zlakla.

pribinak
28. júl 2020

Viac ako kychnutie, škodí zbytočný stres. Pekný večer

danielahamar
28. júl 2020

Ja kycham denno denno, odkedy som tehu, snažím sa pokrčiť nohy vtedy

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunny8
28. júl 2020

Viac ako kychnutie škodí keď to zastavis a nekychnes si. Vtedy môžeš aj zomrieť keď ti praskne cieva v mozgu
. Tak kychaj slabo .. ja kýcham leda bolo a vonku úplne potichu nech náhodou niekto nemyslí že mám coronu 😁

kikulienkadd
28. júl 2020

Ahoj,neboj, nič sa ti nastalo. A tvoje pocity chápem,mala som podobné a potom aj v tehotenstve po cisárskom, stále som všetko veľmi vnímala bruchom:kychanie,kaslanie, smiech. Treba hneď zastaviť zle myšlienky a zvyknúť si na to,že niečo nové v tebe rastie,maternica sa zväčšuje. Držím ti palce, hlavu hore,bude dobre 👍🍀

ukulela
28. júl 2020

@c_est_la_vie a čo potom prdnutie?!??
Zakladatelke: nekychas maternicou. A v 9tt dieťa len pláva v plodovej vode. Naozaj stačí zdravý sedliacky rozum na toto .... ak sa bojíš kychnutia, čo si myslíš o takom hlbokom zohnuti. Nestresuj, nerieš prirodzené veci. Ja som si silným kašľom v tehotenstve uhnala pruh, ale ani ma nenapadlo strachovať sa ako ty ... Držím ti palce, aby toto bol jediný strach a radšej si tehotenstvo užívaj v dobrom.

andreatytler
29. júl 2020

Ked som konecne po 10 rokoch otehotnela, bala som sa kychat, lebo ja kycham velmi silno. Tvoje obavy su normalne.... je nas takych viac.
Ty si v 9 tyzdni... Bezne fyzicke ukony tela neuskodia tehotenstvu. Tvoje babetko je pevne prichytene. Tiez som ale krcila nohy pri kazdom kychnuti lebo ak som kychla vystreta, hrozne ma to pichlo v bruchu.

ecko80
29. júl 2020

Ahoj, ja som tak kychla, ked som lezala na posteli na boku, nestihla som pokrcit nohy ani nic. Bola som cca v 20 tt. Nastalo silne pichane a bolest na pravej strane podbruska, trvalo niekolko dni, mozno 3-4. Postupne to preslo. Babatku sa nic nestalo, podla dr sa len mohlo natiahnut svalstvo. Neboj nic🙂

zitusss
15. feb 2021

Podaktore zeny tu ste naozaj otrasne.
Ked neviete podat normalnu odpoved tak radsej nic nepiste, urobite lepsie🤐

basska_b
15. feb 2021

@zitusss Vitaj na Modrom koníkovi 😂 takto to tu žiaľ funguje. Vždy si dám záväzok, že už nebudem tieto diskusie pozerať a aj tak to robím. Niekedy niekomu k veci poradím, tak aspoň mam z toho radosť.

martaturi
15. feb 2021

Veru aj ja som sa musela pokrčiť keď som si išla kýchnuť v tehotenstve a držať si brucho. Nebolo mi to príjemné 🤷‍♀️

zitusss
15. feb 2021

@basska_b ja som si nasla vcera dve ciarky a dnes si tak brutal kychla ze ma to velmi zabolelo a som sa teda zlakla tak idem pozriet na konika nejake rady na nejaku polohu alebo co a najdem toto. Vysmech a trapne poznamky.
Chapem ze pre niekoho taka otazka moze byt smiesna alebo samozrejma ale ked sa neviem k tomu slusne vyjadrit tak idem dalej radsej. Dámy asi nikdy nepolozili taku otázku 🙂 alebo dostali presne take hlupe odpovede tak reaguju aj ony tak🤦‍♀️kam tento svet speje..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zitusss
15. feb 2021

@viestta a preco sem chodite vy? Hladat otazky na vase odpovede alebo zbytocne ponizovat druhych?

zitusss
15. feb 2021

@viestta nemusite uz ani odpovedat,stacilo mi pozriet vas profil a otazky na nom🤣🤐

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre