Ahojte, idem si asi najskôr po upokojenie od žien, ktoré mali problém ako ja. Som po KET, pred týždňom potvrdené tehotenstvo, hcg krásne rastie. Po vyšetrení minulý piatok som začala krvácať, v sobotu pohotovosť. Vraj všetko ok, dali mi injekciu. Šetrím sa oproti bežnému životu, ale zas neležím celé dni. Dnes v noci som sa zobudila na krvácanie, silné so zrazeninami. Takže pohotovos zas. Dali mi všetko čo mohli vraj. Dnes som bola u gynekológa, lebo do rána som krvÁcala stále veľa a tie zrazeniny boli extrém, obrovské tvrdé hrče, no ja som si už bola istá, že asi končíme. Ale gynekológ povedal, že vak je tam, kde má byť a je veľký ako má byť,že krvácať môžem lebo nie je dobre uchytený a ideme bojovať. Takže už ležím, chodím len na wc a som odhodlaná bojovať. O týždeň mám kontrolu v CAR, kde by malo byť srdiečko. Cítim, že to bude bojovník, lebo ja som úprimne dnes čakala prázdnu maternicu. Ale samozrejme, že sa bojím, je to naše vytúžené dieťa, raz som už mala nevydarený KET.
Mali ste to niektorá takto? Že extrém krvácanie a dotiahli ste to do úspešného konca? Prosím len úspešné príbehy, potrebujem skôr pozdvihnúť na duchu, viem, že to môže všetko skončiť zle
Kamoška krvacala často v 1. trimestri, už ma malinku dcerku.. Určite je veľká šanca ze to bude dobre!!
Krvácala som 3 krat počas tehotenstva.10tt,12.tt som dokonca ležala 4dni v nemocnici a už do konca tehotenstva na PN,nakoniec v 41.tt.Prave držím moje krásne dvojtýždňové bábätko a čakám kým si odgrgne.Prajem všetko dobré a hlavne žiaden stres
Aj švagriná tak isto režim ma ze furt ležať bola aj v nemocnici asik 3x na týždeň teraz ešte tiež musia par týždňov vydržať kým sa drobatko narodí držím palce hlavne lež kludovy režim všetko podľa toho ako to odporúčajú doktory nestresuj bude dobre 💓💓
Ďakujem vám ženy, presne toto som potrebovala čítať ❤️
V kazdom tehu som trochu krvácala, vzdy okolo 6.-7. týždňa, potom to prešlo do špinenia. Ale v poslednom tehu som krvacala masívne aj v 12.tyzdni, doktori ani ja som neverila, ze to zvládneme. A zvládli sme, malý má 4 mesiace.
Držím palce!
Ja sa z mojej skusenosti cudujem, ze si ta v tej nemocnici nenechali...akonahle som ja prisla na pohotovost s krvacanim tak rovno hospitalizacia. Bola som tam vyse tyzdna - az kym som 3 dni po sebe vobec nespinila, inak by som bola aj dlhsie. Musela som len lezat, max na wc a do jedalne, za ten tyzden ma vysetrili len hned na prijme a pred prepustenim aby sa tam dole velmi nesprtali. Ten prisny rezim som dodrziavala este 2 tyzdne doma po prepusteni, podla odporucania - mali uz vela skusenosti, ze zeny sli hned domov, bez hospitalizacie alebo poriadne nedodrziavali kludovy rezim po prepusteni - potom sa vratili do nemocky aj niekolko x, pripadne o babo prisli. Takze davaj si pozor, oddychuj a drzim silno palce nech to vsetko dobre dopadne ✊
@ja_mama vies co povedala mi doktorka, ze maju dost covidu a ze z hladiska liekov mi nevedia pomoct viac ako to, co spravili plus to co beriem doma. A ze doma mi bude pohodlnejsie. Maju pravdu. A doma mam “doktora” manzela, ktory po mne vypuluje oci vzdy kef sa postavim co i len na wc 😂 robi z domu. Myslim, ze v nemocnici by som mala vacsiu volnost. Ja sice neobsedim, ale viem, ze toto je vazne, tak sa snazim. Plus mi prisli neskutocne nevolnosti a zavraty, cize sa mi velmi ani neda chodit.
Dakujem za podporu ❤️
Mam podobnu skusenost a uz skoro 3 rocneho syna. Po KET som mala potvrdene tehotenstvo z krvi a tyzden na to sa zo mna zacala krv valit. Kedze som bola v praci, tak som bezala domov sa umyt, prezliect (v sprche uz zo mna kusy isli) a smer CAR. Mala som aj krce, takze som si bola na 100% ista, ze je po vsetkom. V centre ma doktorka pozrela, vsetko bolo kde malo, v spravnej velkosti. Dostala som Dicynone injekciu u nich, tabletky na doma a nariadeny prisny kludovy rezim, len na wc a najest sa, inak lezat s podlozenou panvou. O tyzden na kontrole mi nasli dost velky hematom v maternici, takze ten bol asi pricinou. Takze ano, aj v takomto pripade to moze mat stastny koniec. Drzim palce.
@marrilyn dakujem, toto znie presne ako moj pripad, vsetko sedi. O podlozenej panve mi nehovorili, ale dobre vediet. Lezim stale, jem v polosede ale ako uprimne, uz by som si aj nohy na strop vylozila, co ma omina 🤣
Síce ja som už bola v 13tt, ale krv mi stekala po stehnách. Bola som si istá, že je po všetkom. No krásavica má už 9 rokov a je úplne zdravá. Na vine bol hematóm.
Moze byt, ze je to hematóm, uvidis co ti povedia najbližšie... Pri nom to bolo podobne. Tak len oddych, lezat a cakat. To su asi veci, co clovek neovplyvní, ako telo zareaguje
Ja som krvacala asi 3 tyzdne 🙂 v 8 tt ma sprdli doktori, ze naco som chodila na pohotovost ked len krvacam tmavocervenu krv. Krvacala som menzesovu krv s hrudkami, lialo sa to po stehnach a oni toto povedia. Moj dokyno sa zhrozil nad tymto pristupom. Dali mi dycicone tabletky a pomaly to prestavalo. Po tyzdni bol vidiet hematom vacsi ako plodik. A teraz som v 31 tt a zatial sme ok. Jemne kludovejsi rezim aj ked popri rocnemu chlapinovi sa to neda velmi.
Tehotenstvo s jednovaječnými dvojičkami po KET, po kontrole v centre som večer v piatok začala veľmi silno krvácať, utekala som na pohotovosť do menšej nemocnice cca o polnoci, prišiel rozospatý doktor, ktorý sa na mňa ani nepozrel sedel na stoličke a šúchal perom o pečiatku, povedal že je to potrat a že sa to stáva, lebo som mala krvácanie v nejakom ich bodovaní 3/3 vraj silné, jedine čo mi vraj môže urobiť je výškrab. (Doslova takto to povedal, ja s plačom a celá roztrasná som myslela že skolabujem, vraj sa to stáva povedal.) Manžel potom začal kričať že nech so mnou niečo robí tak mi pichli injekciu na zastavenie krvácania ale zasa dodal že je to určite potrat a poslal ma domov bez lekárskej správy, vraj aby som nemusela platiť poplatok za to že som prišla na pohotovosť. Vtedy som si to vôbec neuvedomovala a bolo mi to jedno že mi nedal žiadnu správu. Celý víkend som ležala v posteli a plakala a krvácala, už som si myslela že je koniec, v pondelok sme išli na vyšetrenie až do Martina za našim lekárom do Heliosu, cestovali sme vyše hodiny. V čakárni som sa ešte rýchlo prežehnala a prosila Boha nech je to v poriadku, chudák manžel, tváril sa statočný ale vedela som ako veľmi sa boji aj on. Keď mi doktor urobil sono a povedal ,,Sú tam a bije im srdiečko.,, odpadol so mňa taký kameň že sa to slovami nedá ani opísať. Až cestou domov som si uvedomila akú chybu som urobila keď som v nemocnici na pohotovosti netrvala na lekárskej správe a riadnom vyšetrení. Keby som vedela ako sa ten hajzel doktor volal hneď by som podala sťažnosť. Všetko malo našťastie dobrý koniec a teraz mi po dome behajú dve malé krásne baby. ♥️ Zážitok to bol ale taký stresujúci že tehotenstvo som si potom už vôbec neužívala ale stále som bola v strese. Jedno dieťatko by som ešte chcela ale mám veľmi veľký strach, tak uvidíme či sa ešte odvážim.
Ahoj,podobná skúsenosť ako ty ,silné krvácanie v 12.tyzdni , hematóm 7cm ,ale moji chlapi to nevzdali a bojovali do 38.tyzdna a už majú 7 rokov❤️❤️treba veriť a držím silno palce 😘
Dakujem vam baby za zdielanie vasich skusenosti. Ste silne zeny a gratulujem, ze vam to vyslo a zvladli ste to ❤️
@66simonka66 fuuu to je otrasny pristup. Ja som nastastie mala prijemnu lekarku na pohotovosti a spravila co mohla podla mna.
@kuratko01 Som zvedava aj ja ci a aky mam hematom, presne o tyzden mam vysetrenie v Helios a malo by byt srdiecko, strasne sa tesim aj bojim
Ja som tiež ani nedúfala,že by tam zostali,ale keď mi povedali,že sú tam obe ❤️❤️a bijú ,neopísateľný pocit ,ale celé tehotenstvo som prelezala potom aj keď som akčna a večne v pohybe,dala som to ,takže pekne ležať,ležať ,ležať oplatí sa 😘
@kuratko01 dakujem za podporu ☺️ Ja som tiez akcna a neposedna ale dam to, pre toto dieta urcite 😊
mne sa to stalo pri druhom tehu... bola som synovi na rodičovskom a čosi sa mi nepozdalo , vstala som zo stoličky a na stoličke kaluž krvi... všetci pozerali čo sa deje. peši som išla do nemocnice a bola presvedčená že je koniec - isto som potratila....V nemocnici som odležala pár dní.... a potom sa to ešte s pobytom v nemocnici zopakovalo 2 krát...
V piatom mesiaci ma to napálilo, zrušila PN a odišla do práce. Na MD som odišla v 39 tt. Pôrod bol rýchly ...
Dcéra má v súčasnosti 16 rokov...
@simonkazga ahoj, akurat citam tento prispevok, v akom tt si mala hematom a aky velky? Trvalo dlho pokial sa vstrebal? Prechadzam su tym a nevstrebava sa zatial ale stale verim pozitivne 💖🙏
@dada13288 ahoj, ako dlho sabti hematom vstrebaval ?
@adrika1912 boli to tazke zaciatky. Prvy aa objavil v 6tt, dalsi 8tt a ten najvacsi 12-13tt. Mala som prisny kludovy rezim a prve dva sa vstrebali. Ten treti sposobil strbinovite odlucenie placenty a nakoniec sa vyplavil. Moj gynekolog mi poradil brat aj vit-E, vraj napomaha vstrebavaniu. Drzim palce!
@simonkazga hlavne je ze vsetko dobre dopadlo a ten treti, najvacsi sa za aky dlhy cas vyplavil? Nepamatas sa kolko mal cm? Ja sa len modlim aby sa vstrebal a vyplavil 🙏 zatial su to 2 tyzdne a je rovnako velky...
@adrika1912 no ja som mala namerany v 9 tt az 5 cm ale zacala placentizacia a doky nevedel povedat co je placenta a co hematon, pred tym 9 tt som 2x krvacala masivne a, ze vraj ziaden hematom tam nebol co velmi neverim. No ale v 12 tt uz na velkom usg nebolo nic a placenta bola vytvorena.
Zdravim viem že je to staré ale aj tak by ma zaujímalo ako to všetko dopadlo niektorým ženám ktoré ste tu písali ... Moja sestra je v nemocnici začala krvácať najprv slabo ružová krv potom silnejšie červená krv bola hospitalizovaná v nemocnici prvý krát mala silnejsie krvácanie pri prepustení jej povedali že tam mala hematóm.... Ráno ju pustili domov a večer sme ju znova odniesli na pohotovosť s tým že masívne krvácala dali jej lieky infúziu nechali si ju tam a dva dni na to keď išla na wc cikať tak vycikala hematóm veľkú asi 7cm na šírku plus veľa krvy.... Urobili jej sono bábätko je v poriadku no krváca stále .... Doktorka povedala že nevie čo bude že robia všetko preto aby bolo dobré ... Má aj nízko uloženú placentu... Bojím sa o ňu aj bábätko ...
@lenusqa332 ahoj, ja mam z tohto maleho bojovnika 16 mesacnu dcerku, u nas to dopadlo dobre
Chcem sa opýtať či ste tiež takto krvácali silno slabo čo vám vraveli lekári
Ahojte baby
Som v 7tt ,od 5tt mám krvácanie...prvý krát to bolo miernejšie išla som na pohotovosť,tiež doktor nebol veľmi milý...vtedy ma poslali domov že uvidíme čo a tým bude ...
Následne krvacanie na dovolenke 6tt...
No a teraz 7tt 3d som v nemocnici,pred 2dnami zo mňa vypadli kusy ako pečienky naozaj mali asi 8x4cm bola som si istá potratu....krvácanie valila sa mi po nohách všade po príchode na pohotovosť po kontrole bábo je na žive...pri tých kusoch a veľkosti je to zázrak...zatiaľ ale stále krvacam dostala som ešte aj hnačku:((čiže ako idem na wc tlačím namáham aj prasknutú cievu..Tiež mi podávajú lieky inak mám rh faktor negatív plus trombofilnu poruchu zrážania krvi (hustú)
Som už zúfalá...verím stále ale už som vyčerpaná s toho modlím sa aby to bolo dobre
Baby ktoré budete čítať fórum
Takže ja 20tt moja láska zabojovala
Už mám aj bruško cítim sa lepšie trápia má však kŕčové žily takže si dávam bandáže ...
Leto mám pomaly za sebou🤌🩷🩵
4.9.24nas čaká morfologicke vyšetrenie v Hlohovci.
Držím vám palceky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?