Maminy potrebujem poradiť ktorá z vás s tym má skúsenosť. Dnes ráno som po toalete našla na papiery červenú krv okamžite som spanikárika a utekala na pohotovosť. Urobili mi ultrazvuk a bàbätko je v poriadku (8t), taktiež beriem duphaston. Gynekologička povedala že s bábom by to nemalo mať nič spoločné, keďže nevidí žiadne zakrvácanie.Od odchodu z pohotovosti už nekrvácam len špiním ale teraz mi začali strašne silné bolesti v podbrušku že takmer ani vstať neviem, už skoro ani nešpiním ale bojim sa kôli tej bolesti. Máte niektorá skùsenosť? Ďakujem za každú radu. Obávam sa ☹
Skus sa vratit na pohotovost. Alebo si zavolaj sanitku.
ja by som isla opat na pohotovost.
Baby pomaly mi to ustupuje, už ani to špinenie nemám čo myslíte? Máte s tým skúsenosť?
@miushik765 urcite chod na pohotovost prilisne spinenie a v osmom tyzdny nevesti nic dobre daj sa ece raz vysetrit.☺
@misel0806 práveže už nešpiním a aj tá bolesť v podbrušku ma prešla tak teda neviem...
ja som chvilu spinila, potom chvilu nie. a na druhy den som sa velmi rozkrvacala. polezala som si tyzden v nemocnici. tam mi davali lieky a injekcie. az potom to preslo. Bolesti som nastastie nemala. a myslim, ze bolesti nie su dobre. ja by som urcite chcela aby ma pozreli na UZ este raz. inak by som nebola spokojna.
@majba A ako si potom dopadla? Bábätko bolo v poriadku aj napriek špineniu?
ano, vsetko dopadlo dobre. mala som v maternici maly hematom, ktory sa rychlo zvacsoval a ak by to krvacanie nezastavili, mohlo sa babo aj s krvou odplavit. mne to zacalol v 6tt. ak si raz krvacala a boli aj krce. urcite by som zakazdym, ked sa mi nieco nezda isla k lekarovi nech pozrie ci nepotrebujes nejake lieky, ci je vsetko ok. lebo krvacanie sa moze o den dva zopakovat a moze byt ovela silnejsie. a krce by vobec nemali byt. na tie je dobre magnezium. ale to by tiez lekar mal odporucit, ze kolko tabliet na den.
@miushik765
@majba Magnezium mi odporučili v nemocnoci a taktiež Ascorutin, ale keďže som čítala že nieje vhodný v tehu tak som ho zatial nevybrala, ale ak by som začala krvácať alebo špiniť zajtra si ho vyberiem a skočím na gyndu, teraz mi je už fajn, lekárka odporučila kludový režim
ascorutin si urcite daj. ten sa dava pri spineni alebo pri krvacani v tehotenstve. ja som mala aj kanavit, dicynone, acsorutin, fraxiparin, magnezium, duphaston a utrogestan. to vsetko mi davali proti krvacaniu a na udrzanie tehotenstva.
kludovy rezim, lezat a ist len na wc, tiez pomaha.
tak drzim prsty nech sa to nevrati.
@miushik765
@majba Tak si ho teda zajtra vyberiem, lekárka povedala že ho mám brať len kým budem krvácať/špiniť tak neviem teda asi rovno zajtra skočím aj k mojmu gyn. Nech mi to objasní. Ďakujem
asi hej. gynekolog pozrie a lepsie zhodnoti stav. aj vysvetli co najlepsie pomoze. mozno bude vsetko v poriadku. ale radsej k nemu chod, ako keby sa malo daco stat. a niet za co.
@majba Tak ano aj ja som dosť vystrašená keďže o prvé som prišla cca v 8tt ako MA a zistilo sa to až o 2tt neskôr tak sa teraz obávam všetkého ale dufam tentoraz bude všetko v poriadku 🙂
@miushik765 ak ti uz nic nie je tak chod az zajtra ku svojmu gynek.
@miushik765 drzim palce, nech bude vsetko u poriadku. 🙂
Ďakujem všetkym za radi 🙂 Potom sa ozvem ako som dopadla držte prsty 🙂
ahojte
ja som tu nová a náhodne som narazila na tuto temu - ty uz asi vies co bolo dôvodom tych bolesti. Pre tých, ktoré to vsak čítaju a nieco podobné sa vyskytne - okamzite na pohotovosť. Ja som bola tehotna uplne na zaciatku asi 5 tt. zacala som najprv spinit - nasledoval gynekolog - 2x duphaston a kludový rezim.
Piatok vecer strasne bolesti a jemne spinenie - pohotovost - výsledok siak ziadny nakolko to bolo velmi vcasne tehotenstvo a spinenie je bezne. Sobota prestalo spinenie ale poobede opät neskutocne bolesti - opät pohotovost a opät bezvysledne vraj sa môze maternica roztahovat. Nedela poobede opät spinenie a bolesti (na to som uz nesla na pohotovosť nakolko som bola na pohotovosti s tym uz 2x) Vecer opät neskutočne bolesti - uz som sa ani nepostavila a zrazu krv - na wecku zo mna vyslo neskutočne vela krvi a potom uz nic. Potratila som - gynekolog mi povedal, ze pokial sa spinenie razne zosilne a pridu bolesti treba na pohotovost a dať jasne najavo, ze bolesti su naozaj velke a aj spinenie o dost zosilnilo....Takze radšej 3x zbytocne ako sa nedostavit vcas...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Rychlo na pohotovost...