Silné kŕče a bolesti brucha

teddynkova
21. dec 2012

Chcem sa informovať, aké skúsenosti máte s krčami v brušku,bolesťami a krvácaním, je to možné zvládnuť bez újmy?

zivika
21. dec 2012

@teddynkova ci bez ujmy to neviem, ale urcite chod k lekarovi! a si tehotna, alebo je to pocas ms? alebo len tak v strede cyklu?

anasstazia
21. dec 2012

@teddynkova Ahojky, ja mám veliké bolesti až kŕče v bruchu, keď mám plodné dni. A to zistíš aj podľa silného intenzívneho priesvitného hlienu (aspoň u mňa je to takto). Zvládať to zvládam bez ujmy, ale je to hrozné. Ale nikdy som pritom nekrvácala.

teddynkova
autor
21. dec 2012

@zivilka som tehotna a bola som pri lekarovi, samozrejme mam odpocivat a mat klud. som v 8tt a dost sa bojim, preto sa chcem informovat, ale skusenosti mate ostatne baby.

anjelicek26
21. dec 2012

@teddynkova - chod do nemocnice, pomozu ti lepsie. Neznie to dobre. Drzim moc palce!

zivika
21. dec 2012

@teddynkova a to ta pri silnych krcoch a krvacani nechal ist domov??? ani duphaston ti nepredpisal?? krvacanie v tehotenstve je nepripustne! jedine, ze by to bolo v case, kedy by si mala inak mat ms (co by mohlo byt, kedze si 8tt), ale urcite by to mal skontrolovat lekar...chod do nemocnice ako ti pise @anjelicek26 hned!!

vierka555
21. dec 2012

8 tt to je len začiatok, tak opatrne. Pri prvom tehotenstve som špinila v 6 tt a lekárka mi povedala že ak dostanem krče mám isť do nemocnice....krče som dostala, šla som do nemocnice...no už bolo neskoro ☹ . Ale jeden skúsený lekár mi povedal že je to príroda, silný plod sa udrží a slabý nie....je to vraj tak lepšie ako sa celý život možno pozerať na choré dieťa.....druhe tehu v pohodičke a teraz pri treťom som na začiatku mala tiež krče lebo sa mi urobila cista, a jeden večer to bolo dosť zle.....potom to prestalo a po ciste neostala ani stopa....neviem či mi vtedy nepraskla. A potom od 25 tt krče, tvrdnutie brucha a bolesti až do pôrodu....

teddynkova
autor
21. dec 2012

@anjelicek26 no vraj sa tam moc pomahat neda, len byť v klude a len ležať a ležať.

teddynkova
autor
21. dec 2012

@zivika tie tabletky samozrejme mam. a kvoli sviatkom ležim doma namiesto nemocnice. inak mi povedal, že tam by som bola hlavne kvoli kľudu a ten mam aj doma..a vlasnu postel. a dnes už bolesti skoro nemám... a ani je to cca ten čas kedy by som mala mať ms.

teddynkova
autor
21. dec 2012

@vierka555 a ako sa to prejavilo, krvacala si pritom ? čo by mi robili v nemocnici? Tiež by ma len nechali v klude ležať, či?

zivika
21. dec 2012

@teddynkova no, sama poznas svoje telo najlepsie...drzim ti palce, nech to dobre dopadne...

teddynkova
autor
21. dec 2012

@zivika dakujem velmi pekne!

reni1512
21. dec 2012

ahojcek...este stale ti to trva? ja som ti polezala tiez v nemocke, spinila som ale nekrvacala - tmavohnedy vytok obcas svetlo ruzovy, vraj stara krv..beriem duphaston a bolesti len take menstruacne boli a krize..nechali si ma pre istotu, no vraveli ze akekolvek cerstve krvacanie ihned k lekarovi...nehovoriac o silnych bolestiach a krcoch, moze to byt zacinajuci potrat...davam strasny pozor na seba, tiez casto lezim, no co ma prist pride..drzim ti prsty, no urcite ak to stale pokracuje nezanedbavaj to...

teddynkova
autor
21. dec 2012

@reni1512 a co ti v tej nemocnici robili okrem toho ze si mala iba lezat? a dakujem!

vierka555
21. dec 2012

@teddynkova
vieš je to na tebe, v nemocnici ťa tiež nechajú len ležať. Teraz keď som ležala týždeň v siedmom mesiaci s tvrdnutím brucha (nepomohlo mi nič a tvrdlo do konca) tak bola na izbe so mnou jedna baba, tiež špinila a nechali ju odležať asi 8 dni s Duphastonom, ktorý už pred tým brala. Len ležala, žiadne infúzie ani nič len ten duphaston. Ja som prvýkrát keď som potratila krvacala, teraz pri ciste som nekrvacala len som mala silné krče ako pri menzese. Už zváž čo by si robila, aby si to niekedy neľutovala, ale ja vravím len môj prípad keď som krvacala a keď došli krče šlá som do nemocnice....a tam mi už len dávali nejaké infúzie od bolesti, lebo to bolo hrozne a na druhý deň som potratila. Ak sa má niečo také stať stane sa to aj v nemocnici to som tým chcela povedať. Teraz by som už nešla....

teddynkova
autor
21. dec 2012

@vierka555 prave to som chcela zistit inak časta toaleta asi nie je vynimka tomto stave ze. ja som sa rozhodla pre klud doma, v nemocnici by som viac stresovala ako sa poznam. tie bolesti viem zvladnut bez tabletiek, tak uz budem len i nadalej verit, ze su to len kramy. dakujem velmi pekne za info! a ten duphaston mi lekar hned nasadil.

anjelicek26
21. dec 2012

@teddynkova - magneziove infuzie, monitoring, vkladacie tabletky, zasitie krcka, da sa robit vela veci. Ja by som tam sla aj tak, aspon budes mat istotu, ze si pre toho chrusta spravila maximum.

vierka555
21. dec 2012

@teddynkova
a ešte som zabudla....teraz pri tých bolestiach mi lekár povedal že to zvykne byť aj tým ako sa rozťahuju väzy maternice či čo....že niekedy to boli. Ja som posledné 2 mesiace mala pocit že idem rodiť....a niekto to prežije v pohodičke. Večer by som ani nezaspala s vankušom pod zadkom také som mala bolesti...skoro ako kontrakcie....takže každý to preživa inač. A ta baba čo som s ňou ležala, tiež povedala že by už nešla....s duphastonom mohla ležať aj doma 🙂 tak veľa šťastia želám

teddynkova
autor
21. dec 2012

@vierka555 dakujem ti velmi pekne, pomohlo, tak pekne sviatky!!!

vierka555
21. dec 2012

@teddynkova
podobne želám 🙂 držte sa

reni1512
21. dec 2012

@teddynkova nic :D najlepsie na tom bolo to, ze primar ma ani len neprezrel a nechal ma tam 5 dni, bez toho aby ma pocuval, ze nekrvacam, len spinim...no bola som min roku operovana, tak vraj pre istotu, nevadi, radsej polezim par dni ako doma budem so strachom kazdu minutu pozerat ci krvacam ci nie.. Davali mi dva krat na den duphaston a este dicynone to su proti krvacaniu. Bola som dva krat na usg a dva krat ma vysetrovali zo spodu, zobrali mi vyter a krv. Viac ma prestrasili ako bolo nutne.

vierka555
31. dec 2012

@teddynkova
ahoj tak ako to prebieha....prešlo to?

kathy21
7. jan 2013

Ahojte! Mam podobny problem.. Som v 17. tt, v 12.tt som bola hospitalizovaná z dovodu krvacania. To mi nasadili duphaston a ascorutin.. Po troch dnoch som sa pytala domov (aj ked som tam sla s odhodlanim, ze tam budem tak dlho, ako bude potrebne, len aby bolo malinke v poriadku), ale pristup nijaky.. Rano prisiel lekar na vizitu- ci krvacam alebo nie a cely den sa na izbe neukazala ani sestricka.. Takze som si povedala, ze to zvladnem aj doma... A to nam na izbu kazdy den dali dievcata na cistenie po potratoch - na psychike to skutocne "pridalo"..
Minuly tyzden som mala zasa strasne krce, budilo ma to aj v noci a strasne ma pichalo v pravom boku. Tak som sla ku gynekologovi - ze je vsetko OK a poslal ma na chirurgiu. Tam ze je to tiez OK.. Gynek. mi predpisal este lieky od bolesti- tie zabrali, ale stale mam take neprijemne tlaky a bolest v podbrusi... Navyse v sobotu, ked som sa v posteli posadila, citila som, ze zo mna nieco vytieklo.. Na pyzame som mala dva mokre flacky.. A potom este trosku... Cely den ma strasne bolelo v podbrusi - ako pred MS, ale v nedelu a dnes celkom v poho.. Chvilkami mam bolesti, ale uz nie cely den, ako v sobotu. Odvtedy mam stale vytok - taky riedsi.. Navyse, dnes rano sa v posteli prvy krat ozvalo aj malicke, a niekolko krat jemnucko koplo.. Takze strach mam este ovela vacsi..
Mate s tym niekto skusenosti? Myslite, ze je to normalne? Do nemocnice nechcem ist - mam doma este 5-rocnu dcerku a manzela v zahranici... Navyse, vraj ani v nemocnici do 24 tt nerobia takmer nic... Ale aj tak... Ak mate niekto podobnu skusenost dajte vediet... Hlavne tie pozitivne (tie teraz skutocne potrebujem) 🙂

lila77
9. jan 2013

ahojte ja tak lezim doma od zaciatku tehotenstva s bolestou a krcami davaju mi magnezium 3 x denne 2 tabletky tiez chceli aby som bola v nemocnici hovorila som ze ak sa len trosku da rada by som bola doma, no a kricali na mna ze musim len lezat aj doktorka aj rodina tak len lezim 4 mesiac a je to lepsie to magnezium zabera aj ked ma pobolieva brucho myslim ze mi pomohlo to ze iba lezim aj lekarka mi vravela ze som si zachranila babetko ani nevarim ani von nemozem ani na hodinku len lezat a lezat a lezat a klud iba wc a postel som nad tym rozmyslala a asi ma mama pravdu ze zeny maju take problemy preto ze sme tehotne pomaly 40 rocne , ak chceme zachranit babetko lezat ale naozaj nie ze niektore umyvaju okna a sa cuduju ze stale brucho boli preto lekari chcu do nemocnice lebo tam mozte iba lezat a naozaj iba lezat a maju to pod kontrolou

teddynkova
autor
28. feb 2013

@vierka555 ahoj, žiaľ nie, potratila som :(

vierka555
28. feb 2013

@teddynkova Je to ťažké, no netráp sa. Mne sa to tiež stalo pri prvom tehotenstve, pol roka po potrate som otehotnela opäť a máme krásneho 6 ročného synčeka a teraz aj 5 mesačnu dcérku. No a teraz som ležala v nemocnici tiež s jednou babou, tiež prvý krát potratila a teraz v marci ma termín. Ona tam kvôli špineniu ležala týždeň a jedla len svoje duphaston tablety.......žiadne infúzie - nič. Takže to je príroda.....čo je silné sa udrží.....čo je slabé ide preč. Želám všetko dobre.....nech sa Ti podarí čo najskôr otehotnieť

teddynkova
autor
7. apr 2013

@vierka555 ďakujem veľmi pekne, moja švagriná tiež potratila dokonca 2x a teraz maju krasneho synčeka. to že som to mala okolo seba mi asi aj rýchlejšie sa s tým vyrovnať. A možno to znie divne, ale aj manžel od začiatku hovoril, že sa budeme 100% tešíť až po 3 mesiaci... teraz sme zase v stave, kedy príde vtedy príde a budeme sa na babo tešiť 🙂 🙂 ) ďakujem za podporu!
🙂

vierka555
7. apr 2013

@teddynkova
tak sa drž a želám všetko dobre 🙂 a nech to čo najskôr vyjde a tešíte sa 🙂 .....no a daj vedieť ak niečo 🙂

viktoria39912111
6. apr 2017

Pekný večer . Možno to sem nepatrý ale dneska večer som si všimla niečo takéto na bruchu, je to fotené z hora. Od čoho to môžem mať?? Dakujem vopred 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre