Silné bolesti na začiatku tehotenstva

janqa27
23. jún 2024

Ahojte baby, prosím vas, mali ste niektorá tiez take silné bolesti v podbrusku a zaroven v krizoch na začiatku tehotenstva? Uplne ma to tak boli ako by som mala kramy (ktoré som mala dostať vcera). Ale mne je takto uz asi 5 dni, nadranom sa budim na tie bolesti, plus mi zacalo byť este aj nevoľno predvcerom. Mozem byť kludna? Je to normálne? Lebo sa velmi bojim ze sa mi nakoniec rozbehnu kramy a opäť o malé prídem 😔

ajdika
23. jún 2024

@janqa27 ano, je to normalne, aj ja som tak mala plus take podtlaky v podbrusku. Lenze rovnako to tak mam pred menzesom. Robila si si test?

ysseba
23. jún 2024

@janqa27 Ja som oba razy mala iba menštruačné bolesti také slabšie až mierne. Pri silnej bolesti by som bola nervózna, že či sa nejedná o mimomaternicové tehotenstvo, ktoré je život ohrozujúci stav

janqa27
autor
23. jún 2024

@ajdika jj robila...piatok vecer okolo 9tej a uz vtedy bol pozitivny 🫣 dnes je den co mi meska, ale bojim sa spraviť si test zase...ze bude ciarka slabsia a bude to znacit biochemicke..velmi sa toho bojim..uz sa mi to stalo 2x..ze som sa tesila a potom dorazili kramy

medda_beda
23. jún 2024

Áno mala som.
Ukľudnilo sa to až teraz v 11tt.Ešte raz za čas niečo pociťujem.
Test som si robila kvôli tomu, že nezvyknem mať 30 dňový cyklus a už som mala asi 4/5 dní dosť silné bolesti.

janqa27
autor
23. jún 2024

@medda_beda ja mam 29 dnovy cyklus a uz den pred ms som si vecer spravila test lebo mi nedalo a bol pozitivny..

janqa27
autor
23. jún 2024

@medda_beda a tiez si mala take silnejsie? Akokeby si uz mala kramy? Lebo nemam to cely deň, ale ked to príde tak to trva aj 10 minut 🫣

lucia13022023
23. jún 2024

Áno mala, trvalo to asi týždeň

janqa27
autor
23. jún 2024

@lucia13022023 fakt az take ako keby si mala kramy? Neviem ci je to tym ze by som mala mať kramy ale nedostavili sa, alebo ja neviem uz
..proste ma to boli, posadim sa, ukludni sa to a ked vstanem opäť dostanem kŕče..jednoducho sa bojim ze som sa opäť predcasne tesila 😏

medda_beda
23. jún 2024

@janqa27 Mala som také, že som v práci musela zastať a počkať kým to prejde.To som už o tehotenstve vedela.Nejaký 6tt.
Ked som ešte nevedela tak som mala pri sebe vložky a chodila som na wc s tým, že už určite došli.Také kŕče ako keď sa spúšťajú, ale to má každá iné.Ja mám veľmi bolestivú MS.Bola som presvedčená, že prídu ale nezdalo sa mi, že 30DC bolesti, MS nikde.Mesiac predtým prišli na 25DC.Test som kupovala aby som sa uistila, že je negatívny a MS už príde.Lebo neverila som tomu žeby meškali.
V deň testovania o polnoci meškali cca 3 dni to som prepočítala až potom.
V piatok v noci vyšiel test pozitívny v nedeľu už boli na obed kolajnice.

Ale nie nebolelo to tak ako keď už MS máš, ale keď ešte len začínaš krvácať.Mne sa to potom pri MS do polhodiny vystupňuje.Takže tieto tehotenské kŕče ako prišli tak aj do pár sekúnd odišli.

dixitka
23. jún 2024

Ja som mala presne akoby menštruačné kŕče v čase, keď som mala dostať MS. Ale ja nemávam silné bolesti pri ms, takže ani v tehotenstve to nebolo silné. Rovnaká intenzita. Tiež som chodila na wc s tým, že už je to určite tu, ale nebolo 🙂

janqa27
autor
23. jún 2024

@medda_beda aj ja mam zvycajne silnu ms, az taku ze jedine co mi zabera je flector prášok...ale mavam ich častejšie počas dna..najviac asi ked sa hybem...ale aj sa na to budim...

janqa27
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia13022023
23. jún 2024

@janqa27 áno predne tske. Ani vo sne by mi nenapadlo ze som tehotna. Boli to silné menštruačné bolesti, tuším som si aj liek dala

butterflyeffect
23. jún 2024

Ano mala som, nevolnosti sa stupnovali odznelo to cca v 10 tt ale este aj teraz ma zvykne pobolievat ale nie az tak intenzivne aj zle mi je tak zhruba raz dvakrat do tyzdna ale zaciatok to bolo teda divoke…

janqa27
autor
23. jún 2024

@lucia13022023 no ved prave ze je tontake silne 🫣 aj mam stale pocit ze zo mna nieco vytieklo a hned kontrolujem ci sa mi nespustila ms 🫣

nataliia_11
23. jún 2024

Ja som mala bolesti cca už 12-14 dni pred očakávaniu MS… a nebolo to len chvíľkové ale celý den. Už som cítila že niečo sa deje tak som si urobila test 5 dni pred MS a už bol pozitívny. Potom som išla na krv a na kontrolu ku gynekológovi, potvrdil maternicove tehotenstvo. Pytala som sa aj na bolesti, že je to úplne v poriadku, takáto predmenštruačna bolest väčšinou znamena uhniezdovanie vajíčka a je to proces, ktorý musi prebehnúť. Takéto bolesti (už len občasne) pretrvávali cca do 11-12 týždňa, plus od 7-8 týždňa cítila som nonstop akokeby silný tlak v podbrušku, už som sa bala že nieco nie je v poriadku ale zase gynekológ ma ukludnil že je to len zväčšenie maternice. Čiže ak vyšiel pozitívny test išla by som určite najpr na kontorlu k gynekológovi, nech vylúči mimomaternicove tehotenstvo a potom len kľud a oddych, nic viac

janqa27
autor
23. jún 2024

@nataliia_11 tak ale ani gynekolog ma nevezme skor nez v nejakom 6tom tyzdni az ked uz bude nieco vidieť, takže dovtedy budem dufat ze sa drobec udrží...uz je to fakt dlho co sa pokúšame a az na tie biochemicke sa nam nedarilo...teraz je manzel odcestovaný tak dufam ze ked sa vráti, ze ho bude cakat pekny darček 🤗

butterflyeffect
23. jún 2024

@janqa27 presne ako pises, najskor v 6 tt, ja som mala tiez MMT a to som bola na sono v 7tt a na operaciu az v 9tt ked ho konecne potvrdili, bolesti som vtedy nemala vobec. Teraz ma na sono ma objednavala hned po potvrdeni z krvi ale pocitala kedy uz by malo daco byt vidiet a objednala ma na 6tt(ak dobre pamatam 5tt+4) ci aspon gestacny uvidi, a ci bude v maternici.

janqa27
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janqa27
autor
27. jún 2024

@butterflyeffect @nataliia_11 @lucia13022023 @medda_beda @dixitka @ajdika
Ahojte, ste tu este niektora prosim? Uz som podla kalendara v 5.tyzdni (4tt+6 d), na dalsi týždeň budem v 6tom takze sa vyberiem za lekarom. No dnes ma trápia naďalej bolesti v podbusku..ani neviem ci je to z maternice alebo z coho ale spodne brusko mam celkom nafuknute, tvrde a bolestive, zároveň tak aj kríže a uz to trva par hodín v kuse...mam sa obávať? Ci to je tiez normalne? Špiniť chvalabohu nešpiním, mam len huste biele vytoky.. ale tak sa bojím, doslova každý deň a neviem sa akosi dať do pohody..hlavne ked ma to este tak vkuse pobolieva... neviem ci ma to moze boliet od krížov lebo tie citim najviac a v tom podbrusku ani neviem ci je bolest, pichanie alebo ťahanie..ale citala som ze v tomto case sa maternica vraj este nerozťahuje tak čím by to mohlo byť? Napriklad ani prsia nemam nejak extra citlive 🤷‍♀️ ale testy som si robila kazde dva dni a cim dalej su silnejšie takže snáď bude všetko v poriadku..

dixitka
27. jún 2024

@janqa27 ja si myslím, že je to normálne, ale tak nikdy nevieš. No v maternici sa toho teraz deje veeľa, takže to môžeš cítiť. Ja som na začiatku stále mala také akoby jemné kŕče, občas pichanie… Plus už na začiatku tehotenstva je bežná plynatosť, takže to môže prispievať k tomu napätiu v brušku.
Viem, že je to ťažké, ale skús sa upokojiť a toľko na to nemyslieť 💕 držím palce, nech je všetko ok.

mariska1989
27. jún 2024

@janqa27 no ja som mávala bolesti ale nie nič strašné k dr máš ešte skoro . Odporúča sa ísť až keď ti 14 dní mešká to však nemusí byť vidieť srdiečko ale samozrejme niečo už áno . Ale ak sú silnejšie bolesti možno by som šla či by to nemohlo byť mimomaternicové záleží aký bol test keď si ho robila . Foto nemáš?

butterflyeffect
27. jún 2024

Ja som mala bolesti aj krizov, aj brucha, brucho stale nafuknute, aj taku bodavu bolest na jednej strane, tam mi povedala doktorka ze som mala cystu zlteho telieska, ze to je normalny jav na zaciatku tehotenstva. Ale ak mas pocit ze je to nejako neunosne chod k doktorke skor, problem je v tom ze v 5 tt nic na sone este neuvidi max ti moze zobrat krv. Cize s najvacsou pravdepodobnostou ti poviem prist najskor o tyzden alebo dva.

janqa27
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janqa27
autor
28. jún 2024

@mariska1989 ako neni nič strašné, ale to ze to citim skoro cely deň. Aj teraz ako nahle som otvorila oci, normalne som citila take postupne tlaky, ako keby sa mi natlakovalo podbrusko alebo ako to opísať 🫣 tu je foto vcerajsieho testu, nie z prvého moču..testovacia ciarka je ovela silnejšia nez kontrolná..
@butterflyeffect @dixitka myslite ze to nafukovanie môže spôsobovať take tlaky v podbrusku zeby to bolo citit az v krížoch? Ako ako som písala tuna vyššie ze toľko co som sa prebudila som pocitila také akoby natlakovanie 🫣 ale zeby to bolo tak cely deň cítiť? 🫣 neviem no, pravda je ze s takým nafukovanim som sa teda este nestretla 🤔 ...ale zase ked si pomyslim tak ani neviem ci som to včera aj nejak zo seba uvoľnila 🫣

ajdika
28. jún 2024

@janqa27 ano, mozes to stale citit. Skus byt v klude. Ak to ma vyjst, tak to vyjde, stresom nic nezmenis, iba si uskodis. Drzim palce.

mariska1989
28. jún 2024

@janqa27 tak na to že to bolo v čase očakávanej ms mohol byť silnejší . Samozrejme záleží kedy je ovulácia , uhniezdenie . Pokiaľ to niesu úplne silné bolesti ale len také fakt ako slabšia ms tak je to ok. Ináč veľa výroku nieje ok ja som to tak mala musela som brať probiotiká zo spodu na to

janqa27
autor
28. jún 2024

@mariska1989 je to asi take ako slabsia ms, lebo ms bolesti som mala fakt hrozné ked som mala 🫣 a mnozstvo výtoku tiež neviem posudit...ako musim mat vkuse intimku, ale neni to nejak veľa si myslim...ked sa viac hybem asi je toho viac, ked som v klude tak skoro nič...ale tak vytoky mimo ms mam vkuse uz rok a pol (odkedy sme sa zacali snazit) ...odvtedy uz neviem fungovať bez intimnky 🫣

medda_beda
28. jún 2024

@janqa27 Nestresuj sa už toľko 🙂 bolesti som mala niekoľko týždňov.Prestalo to.Aj výtoky mávam.

janqa27
autor
28. jún 2024

No baby predstavte si, ze dnes mi uz skoro nic nieje 🤷‍♀️ sem fam nejaky tlak ale nic hrozné...akokeby to bolelo len v tom čase ked som mala realne mať kramy alebo ktovie cim tom bolo 🫣 ale dnes som fakt v pohode 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre