Mám sedavé zamestnanie aj vyše 10h denne za PC, nakoľko je práce veľmi veľa s prísnymi termínmi. Neberú tam na tehotenstvo žiadny ohľad, keďže ide o velmi workoholické prostredie, ktoré mi doteraz nevadilo. Som však v poslednom trimestri, ešte mesiac do nástupu na MD, ale už neviem vydržať, som vyčerpaná a z toľkého sedenia pociťujem silnú bolesť krížov, kĺbu a tvrdé brucho ako kameň. Mali ste to tak niektorá? Gynekologička mi len dala výmenný lístok k ortopédovi, ale ten má zoberie až o mesiac. Mám ísť radšej k obvodnému? V dňoch, keď nepracujem a nesedím, je mi fajn.
chod na pn
Odporúčam tehotenskú jogu. Ja som nevedela čo je bolesť krížov....
Daj sa vypisat. Ja som takto chcela byt akcna a nakoniec som nutene isla na matersku 8 tyzdnov pred a mohla som robit nic 🙂 nakoniec som aj tak porodila predcasne.
V podobnom prostredí som pracovala aj ja. Stále som si hovorila, že to vydržím, že sa musím zaťať a dať to. Mám pod sebou dosť veľa ľudí a termíny na projekty tiež nepúšťali, čiže stres a dlho za PC… maly to vyriešil za mna, začalo mi tak tvrdnut brucho, že som sa bala, aby som ho predčasne neporodila. Skončila som na PN. Hold, priority nepustia a číslo 1 je synček 💙
Keď môžeš, chod na PN 🙂
@katie253 a sedela si tiež toľko hodín denne? :( Cvičila som ju takmer mesiac každý deň po 30 min a vôbec to nepomohlo.
@kvetinka719 presne 🙂 ja som nakoniec skoncila v aj v nemocnici. Ledva som presvedcila gynekologa, ze potrebujem ist aspon na den do roboty poriesit podriadenych a odchod s HR.
@kvetinka719 presne, tiež mám pod sebou ľudí, veľa stresu, deadliny, veľmi škaredo na mňa budú pozerať ak odídem na PN, ale asi to inak nepôjde.
Určí si priority, ty a tvoje dieta/zdravie alebo to co o tebe povedia druhí... 🙂
Tehotenská joga je super @katie253, ale tuto kočka je nútená 10hodín denne sedieť za počítačom a pod veľkým stresom makať, tehotenská joga jej nepomôže, podľa mňa. Ja som cvičila do 36. týždňa pilates pri prostrednej dcére, nič proti cvičeniu ani jeho benefitom nemám, ale v tvojom prípade milá autorka idem okamžite na PN, keď sa ti nechce riskovať predčasný pôrod alebo nejaké komplikácie. Keď ťa gyndoš nechce vypísať, nechala by som sa vypísať obvoďákom.
Ja som sa ešte neskúšala spýtať gynekologičky na PN, iba som jej povedala na poslednej poradni o týchto problémoch ale odbila to lístkom k ortopédovi. Mne je naozaj fajn, pokiaľ nie som "prilepená" k stoličke toľko hodín, potrebujem stále meniť polohy a hýbať sa normálne. Tak mi príde ten ortopéd zbytočný.
PN a cau. Tym, ze porodis ti ziadna dovolenka, kde das oddychnut klbom a krizom nenastane. Pekne, s novorodencom na krku zacne byt poriadne veselo. Bolo by fakt dobre si trochu oddychnut. Aby si nebola uplne hotova do porodu, ak ti tvrdne brucho aby sa ti nespustil skor porod. Ved ak mas odpracovane - materska a rodicak bude. Nemas co hrotit. Pracovat 10h denne v tretom trimestri je velmi vela.
Ja som to riešila tiež, ako sa nato budú pozerať. Čo som ale mala robiť. Zo začiatku som ešte s mojimi aspoň porady robila z postele po leziacky a rozdávala úlohy a kontrolovala, potom sa mi ale skomplikoval stav tak, že som sa bala o malého a vôbec neriešila prácu. Z vlastnej skúsenosti ti môžem poradiť, kým je čas a nemáš to ešte vyhrotené, rieš to. Nenechaj si to zájsť tak daleko ako ja, nič ti zato nestojí. 🙏🏻🍀
@ropucha6 hej, ono už keď to zájde do takých vyhrotených situácii, to sa už potom v práci ťažko rieši 🙂
Ortopéd vám iba povie - je to TEHOTENSTVOM, nič vám dat na to nemôžem, treba vydržať, vlastná skúsenosť.. brutálne bolesti som mávala...
Pozri, je to celé matika. Pokiaľ ty v práci musíš odsedieť 10hodín za compom, nepomôže ti 30minút cvičiť nič, je to v tvojom stave skrátka obrovské množstvo času a tvoje telo ti tou bolesťou naznačuje, že je to zle. Nepomôže ti ani ortopéd. Povie ti, že to máš z tehotenstva a aj tak ti žiadne lieky dať nemôže. Ver mi, bola som tehotná 3x s brutálnymi problémami s chrbticou, ktoré skončili prasknutou platničkou a stavom, ktorý neprajem nikomu. Jediná vec, ktorá ti pomôže, je zmena režimu, v tvojom prípade PN.
Skus sa HR spytat na polovicny uvazok, ako pripravu na tvoju matersku. Budes mat cas dat dokopy posledne veci, pripravit odovzdanie a tak celkovo odist s aspon trochu pripravou a nie zo dna na den.
Alebo, nesed za pc 10 hodin (zavri po 8mich), kazdu polhodku sa zodvihni, daj si pauzu, pretiahni svaly. 2x denne na prechadzku plus obednu pauzu. Ja si to moc neviem predstavit, co sa takeho udeje ked vstanes a trochu si pocvicis? Sleduju ta kamerou? Musis sa kazdych 10min hlasit? Zmeskas nieco ked na stvrt hodky nebudes online?
Plus ja mam este aj stol na statie, takze ked su dlhe dni, nemusim nutne sediet ale mozem sa k tomu postavit.
@veselo_neveselo musela by som ti vysvetliť akú prácu robím a ako to prebieha...ak si dám 10 min pauzu, počká ma to v ten deň a možno v horšom a dlhšie trvajúcom prevedení..čiže namiesto 10h vkuse budem robiť napr. 13-14 h rozkúskovane. Polovičný úväzok nepripadá u nás do úvahy v januári. Všetci nadčasujú, robia aj po nociach, to už vôbec nedávam, už teraz nerobím toľko, čo by som mala aby som odviedla plnohodnotnú robotu ako ostatní. Mňa nikto nesleduje takým spôsobom ako spomínaš, ale jednoducho práce je tak veľa, že ju pohodovým tempom absolútne nestihnem, firma by mala kvôli tomu postihy. Chcem už len doriešiť dobiehajúce projekty a nezačať nové, ktoré mi naložili na január a to sa dá jedine odchodom. :(
Treba sa pýtať na PN, ak nechce vypísať gynekológ tak obvodný s križami
Baby, všetkým vám ďakujem, že ste sa podelili o skúsenosti a poradili mi. Pomohlo mi to upratať si priority a zmieriť sa s tým, že tak či tak im v robote nevyhoviem, a musím už myslieť na zdravie a dieťa. Pekný večer všetkým.
A cvičila si ju pod dozorom s lektorkou alebo sama doma cez počítač? 30 minút je nič, treba aspoň hodinu, 2x do týždňa... Musíš cvičiť správne...
Naozaj to pomáha....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Samozrejme, v prvom rade musíš sa dobre cítiť ty, ja som to mala obe tehotenstva a úprimne, nevydržala som dlho robiť nič, hlavne teda sedavé, keď som dlho sedela tak to bolo hrozne...
obe tehotenstva som bola celé PN a druhe rizikové...