Ak narazas na daunow syndrom, tak v takych pripadoch je prejasnenie niekolkonasobne vacsie, aspon tak mi dr hovoril na sone. Okolo 3 je v pohode. Ale niedom lekar.
@luciannka83 a ked je 3,14 uz to je vela, ci
Odporúčam navštíviť MUDr.Grochala v Martine on je odborník na takéto veci.
Hodnotu NT (sijove prejasnenie) mas zvysenu. Vacsinou sa uvadza hranica do 2,5 mm, niektore zdroje uvadzaju do 3 mm. Bola na ultrazvuku pritomna nosova kosticka?
A nerozumiem co je to placenta malo
@martrle daj si urobit krvne testy a budes spokojna
@luciannka83 dam urobit Lenze problem aj s placentou... Krvacam...stale a uz vraj nema dieta Iba Malo vyzivy... Oplati Sa Davat testy?? 😭
@martrle Musíš počkať, či sa nestane niečo samovoľne... keď je nad 3 cm, je tam nejaký genetický problém pravdepodobne, no a preto krvácas. Veľmi mi to je ľúto, musí to byť neskutočná bolesť, v ktorom si týždni? Ale keď prestanes krvácať, tak si daj tie testy spraviť. Je stále možné, že nakoniec to bude všetko v poriadku. Určite nechod na potrat len kvôli 3 cm NT . Veď sa ešte robí amniocentéza, ktorá to 100% potvrdí
Moj maly mal u Grochala NT 3,8 mm, dokonca mal aj 2 dalsie nalezy a velke podozrenie na Downa a narodil sa zdravy ako buk. Ale to krvacanie placenty asi nie je moc dobry znak...
@martrle nepises v akom si tyzdni. No ked placenta mizne, pravdepodobne dojde k potratu. Co ti lekar povedal? Ja ta tu nechcem strasit ani byt za neprijemnu, len dedukujem. Opakujem, niesom lekar. Ked hrozi potrat, tak sa ti neoplati davat robit testy. Mozno fakt ide o geneticku vadu plodu a priroda sa s tym ide vysporiadat sama. V kazdom pripade mi je to luto.😳
@luciannka83 je v 13+2 😢
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@martrle co povedal lekár? Ním sa riad.