Sex v tehotenstve

3. mar 2023

Ahojte, neviem kam sa obrátiť s otázkou tak skúsim sem. Moja gynekologička mi moc neporadila. V 6tom týždni som po orgazme krvácala ale bábätko sa udržalo (mávam sťahy maternice ale priznám sa že som to už 3krát skúsila odvtedy a bolo to vporiadku aj keď som vždy potom tŕpla či náhodou nezačnem krvácať). Aktuálne som na začiatku 2 trimestra a nemám žiadne ťažkosti okrem bolestí podbruška (niekedy sú dosť silné že ma to aj zobudí). Na poslednej poradni som sa gynekologičky pýtala či môžem mať sex a tieto veci a vyjadrila sa veľmi neurčito že ona mi nemôže rozkazovať a musím sa rozhodnúť sama. Dosť ma vykolajila touto odpoveďou, Myslím že ona by mala poznať môj zdravotný stav a poradiť mi a nie toto. Ešte ani raz mi nekontrolovala krčok, vždy iba sono. Manžel už má nádeje že by sme mohli ale ja sa bojím aby sa niečo nestalo tomu malému kedže od vlastnej doktorky som nedostala adekvátnu odpoveď. Budem rada za váš názor na vec. Už ani nemám chuť sa doktorky pýtať znova lebo viem že bude odpoveď rovnaká. Možno sa tu nájde niekto kto to prežíval rovnako. A áno bábätko je na prvom mieste takže moralizovanie mi netreba ale možno mi niekto pomôže uvedomiť si alebo poradiť že držať celibát nie je nutné. Ďakujem

irusa
3. mar 2023

existujú aj iné možnosti, čo sa týka sexu...napríklad ruky máš zdravé...ak máš takéto problémy - dieťa je na prvom mieste aj keby ste mali žiť 9 mesiacov v celíbate....a doktora odkiaľ má vedieť ako sa bude tvoje telo chovať po styku ??? Predsa nie je jasnovidec....

drake122
3. mar 2023

Dieťa je na prvom mieste ale od krvácania "to už 3x skúšali".🙄

floki1994
3. mar 2023

Tak ja som to.mala podobne ako ty..lekarka mi povedala ze radsej sex obmedzit ...som v 20tt cize sex nebol uz niekolko tyzdnov...manzel to chape, vieme si pomoct aj inak...nechcem si raz vycitat nieco...tu ti kazda zena moze povedat inak..sama pises ze po kazdom sexe trpnes a stresujes...naco to je dobre ? Rozhodbutie je vsak na tebe 🙂

liljana
3. mar 2023

Obaja mate ruky (a usta), aby ste sa uspokojili navzajom aj bez priameho sexu, ked to nejde. Naco provokovat osud.

autor
3. mar 2023

Baby ja ale nepíšem že mám zakázané ale že sa musím rozhodnúť sama podľa nej. Keby povedala že nemôžeme vôbec tak by som nič neskúšala.

irusa
3. mar 2023

ale ona má rozhodnúť za teba ??? ona si má zobrať na triko , ak sa niečo stane ??? Veď diktovať ti nemôže...ona nevie tvoje pocity pri tom..a ak si uvedomelá a vidíš , že ti to nerobí dobre na to nepotrebuješ lekárku...ty rozhoduješ sama za seba

januska12323
3. mar 2023

Ak nezakazala tak skúsiť môžeš, ak ale máš potom stále stresovať tak by som sa na to vykašľala.

irusa
3. mar 2023

,,Na poslednej poradni som sa gynekologičky pýtala či môžem mať sex a tieto veci a vyjadrila sa veľmi neurčito že ona mi nemôže rozkazovať a musím sa rozhodnúť sama,, takže ti to neodporúčila a nezakázala, nakoľko asi sama nevie...tak sa rozhodni, či budeš riskovať....

autor
3. mar 2023

Okej vďaka za odpovede.

veronikaszabova
3. mar 2023

Ja som 35tt a sex uz nebol 13 tyzdnov. Odkedy som krvacala. Nastastie mam normalneho chlapa, ktory to chape a nechce ani, aby som ho inak uspokojila. Dieta a jeho zdravie je u nas na prvom mieste. To by si si mala ujasnit.

autor
3. mar 2023

@veronikaszabova aj viete aká bola príčina krvácania?

veronikaszabova
3. mar 2023

Mykoza - preliecana, avsak oslabila krcok

veronikaszabova
3. mar 2023

Sexu sa este nabazite do konca zivota dost. Ale vies si predstavit, zeby si uskodila dietatu? Potratila? Tie vycitky by mi za to ozaj nestali.

autor
3. mar 2023

@veronikaszabova ved toto že ja by som si to neodpustila..

3petka
3. mar 2023

Tak ja som napr riziková ale s mužom sme mali sex normálne nik mi nič nezakázal no v 10 týždni som mala krvácanie takže bola pauza asi do 16 teho týždňa (praskla mi nejaká cievka ako som si zavádzala progestenalle). Potom sme to znova skúšali, samozrejme opatrne, no neviem sa vôbec uvolniť, ale mali sme sex normálne až do 32 týždňa čo je aktuálne a dr. povedal že už sa mi skracuje krčok takže sme radovánky stopli. Nehovoriac o tom že už mi je to divné lebo sa dieťa pri tom hýbe a už fakt proste nie.

autor
3. mar 2023

@3petka super ďakujem aj za takúto odpoveď. Ja neviem prečo som vtedy krvácala. Nemám to ani v záznamoch takže skutočne je rozhodnutie na mne

zmrzlinka2021
3. mar 2023

@veronikaszabova sexom môžeš ako uškodiť dieťaťu?

veronikaszabova
3. mar 2023

@zmrzlinka2021 myslela som potrat

nikoleta999
3. mar 2023

Keď Ti tu 30 báb napíše, jasné sexuj ďalej v pohode a niečo sa stane budeš to dávať za vinu nám, či sebe ?? Más predsa svoju hlavu a hádam si budúca matka, vie určiť priority ...

lucia851
3. mar 2023

Mi sme sexovali celé tehotenstvo ešte aj deň pred pôrodom to mi gynekológ poradil keď som prenášala že sex pomôže vyvolať kontrakcie a aj to tak bolo

slapina
3. mar 2023

ja si tiež myslím, že sa dá v posteli fungovať aj inak. a keď je tu taká vec, že dieťatko sexom ohrozujeme, tak rozhodne by som to nerobila stoj čo stoj. veď je kopec iných možností ako uspokojiť partnera, tak to skúste inak. chvíľku vydrží predsa či nie?

autor
3. mar 2023

@slapina manžel je chápavý všetko fajn ale nechce nič iné aby mňa nedráždil teda aspoň tak to povie. Ale vzápätí mi povie že dúfa v to že čoskoro už budeme môcť skúsiť.. najradšej by som bola keby mu stačilo uspokojenie inou formou než sexom.. neviem ako sa s ním o tom porozprávať normálne už včera sme sa kvôli tomu pohádali

eny333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
3. mar 2023

""neviem ako sa s ním o tom porozprávať normálne už včera sme sa kvôli tomu pohádali""
To sa s tebou hada kvoli tomu, ze sa bojis a nechces sex...?? Prepac, ale za mna to je riadny sebec.

natali1991
3. mar 2023

A tvojmu muzovi je prednejsi sex nez to aby pockal a aby si bola v pohode ??? Preboha nikdy by moj muz na mna netlacil kvoli sexu a este keby som v prvy trimester krvacala .. chore

natali1991
3. mar 2023

@veronikaszabova dobre si napisala podla mna taky chlap ked mu neda zena aj cez vsetko toto tak pojde za inou .. je to uboziak

majka_3
3. mar 2023

Pravde podobne oslabená žilka ktorá praskla... krvacala som v druhom trimestri, cele tehu som brala ascorutin a bola na ihlach že čo ak zasa začnem....sex sme nemali ale že vôbec...aj keď chuť bola obrovská,ved hormóny...ale hrozne som sa bála...
Krvácať som začala po dlhšej prechádzke...ale mam chapaveho muža a obaja sme sa báli o malého,čiže sme si to nechali na neskor 🙂😀

pikulinka
5. mar 2023

Ako si krvacala ? Červenou krvou, alebo hnedou ? Ja som v 8tt krvacala tmavou hnedou krvou a to nebolo ani po sexe … gynekológ mi povedal, ze vsetko ok a ja som sa dalej nestresovala… nezakázal mi cvicit, sexovat a povedal, ze vsetko je ok a ja tym aj riadim… cvicim gravid jogu, chodim na prechadzky, sex mam normalne a hlavne sa po nom nestresujem… keby je problem tak ho lekar zákaze … inac stres je najhorší, aj ked som krvacala tak zo stresu…

autor
5. mar 2023

@pikulinka bola to jasná červená krv. Ťažko povedať čím to bolo ale v správe som mala iba napísané že možný potrat. Ďakujem za pozitívny komentár

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre