Ahojte ženy pred 4dnami som zistila ze som tehotná pol roka som brala AD sertralin 50mg a celý rok neurol.0.25mg pred 4dnami som.ich vysadila.ale cítim sa už neskutočne zle 😭..môžem naďalej uzivat aspoň to sertralin ? Neuškodí to bábätku?
Som zúfalá lebo psychiater ma.vyradil neberie ma už takže tabletky.mi.na.tento mesiac predpísala obv neviem kto.mi teraz bude radiť keďže nemám už psychiatra a iný ma neberie z iného okresu..ďakujem za každú radu 🙏🙏🙏🙏
@kubasa2005 myslite ? Mam začať z 50mg na 25mg ?
Ak už nemáte lekára, treba navštíviť najbližší psychiatrický urgent a poradiť sa tam. Veľká chyba vysadiť náhle antidepresíva. Treba znižovať dávku postupne v priebehu niekoľkých týždňov, pretože môžte mať naozaj nepríjemné príznaky z vysadenia a tie sú pre to malinké určite horšie ako užívanie AD. Po takej dlhej dobe by som vysádzala postupne aj neurol, určite nie naraz, je to pre telo veľký šok. Ale samozrejme nie som lekár. Treba sa poradiť s odborníkom 😊
Antidepresiva este potiahnu nejaky cas aj po vysadení, tyzden, sertralin sa moze aj v tehotenstve brat, 50 mg je dost asi, tak to si davaj menej a akoze Ta vyradil, vsak si najdi druheho, neviem kde zijes ale neni mozne ze neberu ako pises v okrese, tak chod mimo kresu, vsak pocesrujes vlakom, busom ako ta moze vyradiť ked si v liecbe, to je nejake cudné, na ukludnenie mozes prothiazin, nezufaj
@dagmarovita neberú v nijakom okrese vraj iba x toho môjho ale unás kde bývam.v Kežmarku tak jedneho
@natusqa123 tak ja si myslim, ze beru, ked aj dalej, pojdes raz a dalej mozes telefonicky a sem tam prides, vsak sme cele Slovensko celkom mala krajina a vlaky funguju, zatial :(, nechapem ako ta vyradil ako si to mohol dovolit, tak to bud rada, ze k nemu uz nechodis najdes lepsieho ..Kosice su dve hodiny vlak, Poprad okolie, neurol to prestat uzivat, radsej navsteva psychologicky, su zadarmo aj.
@natusqa123 neberes lieky tak ta vyradil lekar, psychiater predpisuje lieky .Psycholog tam sa vykecava clovek .
@taynee vyradil ma lebo sa mu nepáčilo že som sestričke povedala môj názor.aku chybu spravila a ja som ajtak dnes Musela už zobrať opäť sertralin jednu tabletu 50mg lebo ozaj ani z postele nedokážem vstať
@kubasa2005 on ich predpisoval ale tento mesiac mi predpisovala moja obv..aj sertralin aj neurol
@dagmarovita ďakujem za radu ale ozaj keď počujú že som z Kežmarku nikto ma neberie
@mattina8991 ďakujem za odpoveď ale dnes som si už vážne Musela.dat aspoň to.sertralin
@dagmarovita keby ma brali v Košiciach bola vt som rada do kosich by som šla nemám problém.manzel ma.auto ..
@taynee zatiaľ u obvodnej som nebola lebo som.to zistila iba pred 3dnami že som v tom...
@taynee neurol som brala rok a sertralin iba 6m..takže to sertralin dnes som musela si dat lebo ozaj nezvládam
@natusqa123 citas co ti piseme?zjavne nie ,postupne sa vysadzuje postupne nasadzuje,Preto dieta je toto vacsi sok ako by si tie lieky brala
Sertraline sa pomerne bezne a bezpecne uziva v tehotenstve. Urcite kontaktuj nejakeho psychiatra, mozno budes musiet vycestovat, ale ocividne ho potrebujes a vyasadzat a nasadzovat si lieky len tak mirnix dirnix bez akychkolvek vedomosti nie je spravne ani bezpecne. 🍀
Ten neurol musis prestať brat,a to musis postupne od dnes. Skus najst psychologa, ktorý Ti pomoze riesit co potrebujes v sebe. To uz si zavisla na neurole, to je zle, skus pit kysle mliecne vyrobky a hroznovu stavu z cerveneho hrozna.
@dagmarovita myslíte? Neurol už neberiem 5dni ale to som brala najnižšiu dávku 0.25mg ppd večer jedno.....dnes som.si dala iba sertralin😃 musím si hľadať od pondelka.dobreho psychiatra ktorý mi pomôže v celom tehu aby som bola ôk ak babo...hlavne US teraz mam decku z porodu
@natusqa123 moze byt ze si uvedomis nejake veci co mozu byt bolestivé..teda mozes mat hocijake pocity, pridu ti nejake stare traumy zo zivota, ale to spracuješ vsetko casom, je to velka zmena ale radostná, je to velký dar a šťastie, zodpovednosť byť matkou. Prajem Ti nech ta láska tvojho dieťatka vyliecila zo vsekych bolestivých rán.
@natusqa123 a to ti psychiater nepovedal ze v ziadnom pripade svojvolne nevyradovat? Preco nezavolas obvodnej alebo na pohotovost? Urcite niekto so vzdelanim ako co si myslia zeny na MK aj ked v tomto pripade ri dobre radia. a odporucam citat aj pribalove letaky.
@ibatanecnica veď bola u obvodnej tá jej predpísala antidepresiva.
@dagmarovita ale nech jej zavola ze je tehotna ako dalej alebo na pohotovost. Takto si mirnix dirnix davkovat lieky😬
@ibatanecnica tak hej vie to 4 dni, v pondelok riesit, neurol vieme, ze sa nema, sertralin sa dáva, hej s lekarom vsak jasné, ucinok antidepresív pretrvava este vyse tyzdna, moze to byt aj psychicka hysteria, sice ani nie skor uzkost ze bol zvyk kazdy den brat lieky a zrazu neberie, plus neurol ma silne abstinencne ,to sa ani nemoze naraz vysadit lebo rok ho brat závislosť silna, to naozaj vysasit naraz je nebezpečné.
@dagmarovita to ja viem. Ja som sestra, ale cudujem sa , ze ludia to beru na lahku vahu jednoducho vysadia. A pritom staci len zavolat na pohotovost a.tam poskytnu zakladne informacie. Alebo obvodnej ak nie je vikend.
@ibatanecnica áno, asi je v šoku, ze je tehotná, tak prestala brat naraz, ja nechapem akoze ju psychiater vyradil.
@dagmarovita tiez mi to nejde do hlavy..neda sa to len tak.
@dagmarovita pozri ked lieky nebere nechodi popripade na kontoluako ma tak on to neriesi.Maju dost ludi a teda unas maju na pacienta cca15min
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
trufale vsetko sa vysadza postupne urcite nie naraz