Som v 19tt a dnes som si dala 1.tbl AD Seroxat plus xanax na zmiernenie vedl. Účinkov. Predpísal mi to samozrejme lekár. Cez den sa to dalo vydržať ale teraz večer mi je dosť zle. Možem si dat na noc este jeden xanax ci radšej uz nie?
@diamantgirl zavolaj svojmu psychiatrovi pre istotu.
V tehotenstve sa AD uzivaju ak je to potrebne, nenechaj sa odradit od liečby anonymami na nete lebo dnes to je taka moda, ze lieky nie.
AD sa neodporučaju v 1 trimestri nakolko prvy trimester sa vyvýjajú všetky sustavy bábätka ako je nervova sustava atd...neskor uz dieta nabera hlavne na vahe a tento zakladny vyvoj je ukončený preto je uzivanie AD relativne bezpečne. Okrem toho stres matky, uzkost vplyvaju aj na dieta - vylučuje sa adrenalín - stresovy hormon, takze čo je väčšie ,,zlo,, či lieky a či stres nech si uz kazdy rozhodne sam. Ak si si rano dala 1tbl. a potom az večer by si dala xanax tak subjektivne si myslím ze ok, je tam velky rozostup. Daj vediet čo ti povedal lekar.
Sardinka335-Dr mi kázal dávať si ráno seroxat plus xanax na odbúranie vedl účinkov. Ten den zvládam v celku dobre ale v noci vraciam 5-10 krat za noc. Resp uz ani nevraciam len ma hrozne nadúva lebo uz nemám čo vracať. Myslím si ze to vracanie súvisí s tehu.
Teraz som volala Dr a povedal ze nech znížim dávku toho seroxatu. Ale neviem ci ma význam prejsť z polovice na štvrtku. To potrvá aj 2mesiace lez mi záberu,
Budem este volat gyn čo mi povie. Ale nerada by som s tym sekla teraz ked uz som sa odhodlala.
@diamantgirl Ahoj ... Príspevok je pomaly rok starý 🙂 len sa chcem spýtať ako si riešila svoj problém, či si počas tehu brala AD a xanax a aký bol pôrod, čo maličké, či bolo OK 🙂 Ďakujem
simona-simi
Ahoj, áno malinku mam uz pri sebe 🙂Rodila som normalne a bez epi, 11hodin. Zvládla som to úplne super a to bolesť znášam veľmi zle.
No prežila som to bez liekov celé tehu plus doteraz nic neužívam. Trosku sa mi polepšilo po pôrode. Uz je to niečo ine. Uz nemám tolko času myslieť na hlúposti tak mozno aj preto. Robím to hlavne kvôli malej, snažím sa vždy nejako zamestnať len nech nemyslím na hlúposti. Ale neurol mam stále pri sebe keby niečo. Ako takú psychickú podporu.
Ty si ako na tom? Kľudne napis a môžme písať aj na mail lebo sem tak často nechodím.
@diamantgirl Máš odo mňa právu tu na MK 🙂 Rada pokecám !
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V tehu brat ci experimentovat s AD je risk. Treba sa riadit lekarom ak mal ozaj opodstatnenie ti to dat v tehu.