Serkláž v tehotenstve

15. nov 2024

Ahojte, prosim vas mali ste niekto robenu serklaz v tehotenstve? Ako to dopadlo? Mne idu robit preventivnu. Dakujem za kazdu skusenost.

kvietok173
15. nov 2024

Mala som dvakrát a v pohode v termíne ti uvoľnia stehy a buď sa rozbehne pôrod hneď alebo Neskôr. Mne po serklaz môj gynekológ odporúčal brat vaginálne probiotiká aby som nemala zápaly tak preventívne Gynocaps- odporucam

autor
15. nov 2024

@kvietok173 ano tej infekcie sa bojim najviac. Gratulujem. Tie studie k serklazi tu rozporuplne,niektore hovoria ze to praveze este zvysuje riziko predcasneho porodu,tak neviem

kvietok173
15. nov 2024

Mam 4 deti, 4 pôrody a všetko rizikové. Mam menejcenny krčok mäkký a stále mi hrozil predčasný pôrod.
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/skrateny-krcok-a-nasledny-potrat-v-15-tyzdni/#post-88394299
Tu som písala skus prečítať. Držím palce

autor
15. nov 2024

@kvietok173 dakujem za skusenost... Ja mam len kratsi krcok po konizacii,predosle tehotenstva v poriadku donosene,tak to je asi iny pripad.

kvietok173
15. nov 2024

Áno ale serklaz nevidím ako problém skôr pomoc a odporucam tie probiotiká nimi nič nepokazis

autor
15. nov 2024

@kvietok173 hej urcite si budem davat dakujem. Podla niektorych studii to praveze este zvysi riziko predcasneho,ze ten zasah do krcku praveze urobi to ze sa to zapali a potratis...

kvietok173
15. nov 2024

Riziko je pri všetkom tak preto tie probio. Držím palce.

birika
15. nov 2024

robili mi v 5. mesiaci tehotenstva a uvolneni stehov sa synko rozhodol, ze sa narodi az 14 dni po termine...bude dobre, drzim palce 🙂

nanuska222
15. nov 2024

Prosim ta v ktorom si tyzdni?mna to bude cakat tiez som momentalne 12 tt a tiez mam za sebou konizaciu tak ocakavam ze okolo 16tt mi to budu robit

autor
16. nov 2024

@nanuska222 ahoj ja zacinam 10.tyzden a v 17. mi to maju robit. A kedy ti robili konizaciu a aky dlhy mas po nej krcok? Mne zial 3 mesiace pred otehotnenim a teraz ma 34mm

autor
16. nov 2024

@kvietok173 dakujem

@birika haha super dobre ste potiahli :D

nanuska222
16. nov 2024

Mozes mi napisat sukromnu spravu ?

glorika
18. nov 2024

Ahoj mne robili minulý rok serkláž poslednej záchrany, no žiaľ nedopadlo to dobre. Steh v 28 tt praskol, natrhol kŕčok maternice a aj keď sa mi dcérka narodila na Antolskej v BA kde je Perinatologické centrum žiaľ po 26 dňoch zomrela. Dodržiavala som kľudový režim, bola som doma na rizikovom a aj tak cez to všetko sa mi spustil prirodzený predčasný pôrod. Ktorý skončil kvôli tomu prasknutému stehu akútnym cisárskym. Užívala som aj Progestanell, magnézium a všetky možné vitamíny. Doteraz sa z toho liečim, budúci rok ma čaká ešte fyzioterapia lebo mam vraj poklesnuté panvové dno. No viem že pri ďalšom tehu ak sa na to ešte odhodlám ma bude tiež čakať preventívna serkláž. Držím palce aby ti to všetko dobre dopadlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre