Serkláž

28. okt 2023

Ahojte som po serklázi stále iba ležím vyše mesiaca chcem sa opýtať tých ktoré to mali tiež tak či ste sa šli sem tam prejsť na dáku 20 minútovú prechádzku z toho ležania ma bolí skoro celý človek:( som v 29 tyzdni Jeden doktor povie tak a druhý povie tak preto by som chcela reálne príbehy počuť ako to u vás dopadlo a ako ste fungovali ďakujem pekne

marhulka13
28. okt 2023

Ja som ležala 3 mesiace vkuse s vyvýšenou panvou. Neviem, aký máš nález, no ja som chodiť nemohla. Syn sa narodil skoro na termín.

zuzicka1451
28. okt 2023

Ahoj ,ja mam za sebou 3 serkláže ,jedna 5 mesiacov ležania v nemocnici s vyvýšenou panvou ,druhe dve doma ,podstivo som ležala, "prechádzka" len keď som išla k Dr na kontrolu . V 38tyzdni zvyknú steh púšťať. Radšej výdrž bez prechádzky. Veď už to máš za pár. Prajem veľa síl a trpezlivosti ❤

autor
28. okt 2023

Fuuu tak to ste riadne dodržiavali cize ani vecicky ste si neprali ,nezehlili? Nic pre male nechystali? Veci vsetko z netu?

zuzicka1451
28. okt 2023

Ja áno, keďže to prvé v nemocnici a 5mesiacov ,tak mi to nestalo zato .... Občas keď kontrola po serklaži bola uplne v poriadku, po ceste som sa stavila do obchodu (na absolutne minimum),ale naozaj veľmi záleží na náleze.... Veľa vecí z internetu , alebo sestra mi pomohla s nákupom a tak .... A pri treťom v 36tt som si poprať dala ,aj minimálne požehlila .... Veľa pomáhala aj polovička moja .

marhulka13
28. okt 2023

Mne všetko pochystal manžel s kamarátkou. Navyše už keď som bola v 36 tt, tak som to už nedodrziavala tak striktne, veľa vecí som už ale mala pripravených. Úprimne mňa moc veci nezaujímali, mali sme viac komplikácií, takže to som skôr musela riesit

autor
28. okt 2023

No tak som rada ze Vam to dobre dopadlo 🙏🏻🍀verim že to bude aj nás pripad

ewula192
28. okt 2023

Mozem sa opytat z akeho dovodu vam robili serklaz ? Ja som aktualne 24tt od 21tt som na PN lezala som v nemocnicj na infuziach pre skrscovanie krcka zisdne bolesti som nemala .. pre serklaz sa nerozhodli

zuzicka1451
30. okt 2023

@ewula192 mne konkrétne preto lebo som sa otvárala.

lillyd
31. okt 2023

@ewula192 mne sa skracuje od 16tt , som 22tt musim ležať s podlozenou panvou hocijaku činnosť mám zakázanú, doktor nebol moc nadšený ani na poslednej poradni lebo babo je ulozene v malej panve a tlači na krcok no napriek tomu mi serklaz nerobili ani nebudú.. robí sa to vraj do 24tt a ked má krčok menej ako 2,5cm, ked sa aj otvara ale niekde to proste robiť nechcú.. proste závisí to od nálezu je to idividuálne

autor
31. okt 2023

@lillyd Ano do 24 max 25 mne ju spravili napriek tomu ze krcok som mala 1 cm🙏🏻🙏🏻lezim stale ale uz len vedomie ze som zasita ma trosku ukludnuje lebo viem ze takto co sa zeny otvaraju a maju krcok kratky su v nemocnici .. nepúšťajú ich domov … ale tak asi kazdy dr inak … lezala som s babou co bola od 27 orvorena a krcok 2 cm a lezala v nemocnici do 34 tyzdna

lillyd
31. okt 2023

Ja som bola aj u dr Grochala a povedal že je to ok že mám len ležať doma. Do nemocnici posielajú pod 2,5cm a ja mám 3,1.. a môže sa stat že sa mi skráti a už ho nebudú môcť zašiť ale nemyslím na to, myslím pozitívne. No žiadne prechádzky by som určite neriskovala, moj dr mi zdôrazňuje že nemozem nič robiť len ležať.

autor
31. okt 2023

@lillyd mne jeden dr povie tak druhy tak ..ze lezanie iba tiez nieje dobre koli tromboze..ale som radsej doma von sa dostanem ked idem iba k dr …aj to sranda ze som tam hocikedy nervozna ze ma tam nechaju sediet aj hodinu a pol v čakárni ..ale zase povie dr ze ten steh musi nieco vydrzat …ale ja som z toho nervozna ..takze aspon do 36 tt kee budem budem stastna 🙏🏻🙏🏻🍀

lillyd
31. okt 2023

Ja si picham fraxiparine proti tromboze.. mna vezmu vždy dr skôr ked má vidia v čakárni a veru ja ani nevydržím dlho sedieť mna hneď bolia kríze.. ale ked si zasita tak sa nemusis až tak bat lebo to ozaj drzi 🙂 no ale miesto prechádzok sa len doma pomotkaj radšej. Mne ked je dlho tak sa motkam alebo ozehlit 5 triciek pristelovych a take jednoduché a rýchle prace..

autor
31. okt 2023

@lillyd no ved asi to tak spravim …fraxiparin ? Ja si nepicham nic tiez by asi bolo dobre nie ? A to ti dali v nemocnici ?? mala sa dost tlaci dolu tak mozno aj ta prechadzka by mi bola nepríjemná …ale ako citam a pozeram volako vela zien na problem s tym krckom by ma to ani nenapadlo …a o serklazi ani nevravim kolko zien to ma …ale nic no musim vydrzat priateľa budem komandovat 😂

lillyd
1. nov 2023

Mne zistili na hematologii 3 trombofilne stavy po potrate čo znamená že nejaká krvná zrazenina mohla upchatim spôsobiť potrat lebo sa nedostavalo k babatku živiny a kyslík.. preto mám od pozitívneho testu fraxiparine až do konca šestonedelia.. a mala som aj operované kŕčové žily takze dr odporuca od cca 6-7 mesiaca nosiť tie sťahujúce pancuchy na nohách čo sa dávajú pred operáciami.. ja cítim tri dni že mala tlači dole a je mi nepríjemne aj na wc prejsť úplne mám pocit že čo ked vypadne 🙈 nohy si opieram už aj o stenu ked lezim na gauči aby boli čo najviac hore. A chlapov treba zapájať, ten moj spraví všetko co mu povirm 🙏🏻

lillyd
1. nov 2023

A áno veľa žien má v dnešnej dobe problém s tým krčkom, všetko so vsstkym súvisí ked je veľa potratov a kyretov, alebo umelých oplodnení atd všetko je to zásah do krčku a ten sa môže oslabiť , alebo potom proste len tlakom bábätka sa oslabi, niekomu po viac pôrodoch ,
Niekomu bez príčiny a podobne.. niekto to má vážnejšie niekto nie. Ale teda väčšinou to vždy dopadne dobre a bábätka sa narodia a prežijú

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre