Zdravim vas dievčatá ,hľadám niekoho kto s tym mal skusenosti..o takomto prípade som predtým nikdy nepočula ,v rodine to nemáme, tak nemam sa na koho obrátit...som v piatom mesiaci tehotenstva, dnes som Bola na druhom skríningu..takom väčšom vyšetrení a doktorka ma posiela na nejake špeciálne vyšetrenia Lebo ma podozrenie na šelest u malej ..termin mam AZ o tri tyzdne ja sa zblaznim dovtedy..dufam že to nebude nič važne..kto má s tým skusenosť alebo pozná niekoho kto takým niečím prešiel nech mi prosím napíše
@adabise683 Viac nepovedala len že malej maju urobit echo srdiečka..ona to tak zľahčovala a povedala ze to nie nič dramatické, tak dúfam že malá bude zdravá a silná..a ked sa môžem spýtať ten šelest mas doteraz?
Ja som mala takto šelest ešte keď som bola v bruchu. Ku kardiológovi som chodila do 10tich rokov, potom sa to ustálilo a bolo to ok. Teraz mam 33 a mam fibrilaciu predsiene. Neviem či to ma nejaký súvis, to som už neriešila ale otec je srdciar tak je to pravdepodobne po ňom
@maddie1711 ahoj Mala si nejaké ťažkosti s dýchanim alebo zo športom?a okrem toho šelestu ti nenašli nic ine ?
Ja mám od narodenia šelet, či aj v bruchu netuším ale vzhľadom nato, že mi ho diagnostikovali už v pôrodnici pravdepodobne áno a žiadne obmedzenia nemám v xetstve som sa venovala viacerým športom, od dospelosti aktívne behám vrátane šprintov, raz za čas aj cvičím aj HIIT a nijak v ničom ma to neobmedzuje. Dokonca väčšina vrodených šelestov do dospelosti zanikne ale môj prípad to nie je.
Ja som sa narodila so šelestom, sám sa zatvoril, bývalý spolužiak sa narodil s veľkým rozsahom, operovali ho krátko po narodení a bez problémov 🙂
@stanka7890 šelest - je zvukový fenomém, ktorý je počuť pri vyšetrení a je príznakom rôznych vád na srdci, aj nezávažných a aj závažných.
Ďakujem vám za každú vašu skúsenosť trochu ste ma ukludnili
@stanka7890 drzim palce aby bolo babatko v poriadku 🍀 ... mne vysiel 1.screening zase zle v tom ze pravdepodobnost Downovho syndromu 1:60 a tiez som sa nalkala, ostatne vysetrenia boli ok a mala je zdrava ... ako zatial vyzera 🥰
@adabise683 dakujem ,je to ťažké pre mňa bojim sa o ňu...ale verím že bude v poriadku
@stanka7890 Aj naša dcéra sa narodila so šelestom a mala ešte aj malý otvor neuzavretý - foramen apertum ovale.
@reky1992 ahoj a je s tvojou malou teraz vsetko ok ?
@stanka7890 našťastie áno 🙂 boli sme na kardiológii hneď po narodení, keď mala 6 mesiacov a potom keď mala 16 mesiacov. Šelest tam stále je ale otvor sa zmenšuje. Naledujúca kontrola až keď bude mať 4 roky. Inak je to celkom bežné u detí, dôležitý je stupeň šelestu.
@reky1992 dakujem za skúsenosť...a u vás to zistili AZ po narodení?
@stanka7890 spomínali už aj pri morfologickom ultrazvuku, ale vtedy nás nikam neposielali. Povedali že uvidíme po narodení. Nakoniec mala stupeň 3, až po roku sa to trochu zlepšilo na stupeň 2/3.
@reky1992 dakujem za odpoveď
Ked budem po vysetreni tak určite napišem len nech to čakanie rychlo prejde ..este je daleko 23 januar
@stanka7890 viem ako sa cítiš, ale verím že všetko bude v poriadku, držím palce a daj vedieť 🙂
@stanka7890 nie, absolútne žiadne. A to som dokonca preháňala so športom od 13tich do 25ky som súťažne plávala, hrala volejbal a robila fitnes, čiže vkuse v telocvični alebo na plavárni.
@maddie1711 dakujem za odpoved
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@stanka7890 taku istu skusenost nemam ale selest este nemusi byt "vazna diagnoza" ... ja som sa narodila s vrodenou srdcovou vadou a k tomu selest ... doteraz je trocha pocut ...viac ti k tomu nepovedala? Skus sa len informovat u ineho lekara ... mozno ta to troska ukludni do vysetrenia