Šelest u nenarodeného dieťaťa

stanka7890
2. jan 2025

Zdravim vas dievčatá ,hľadám niekoho kto s tym mal skusenosti..o takomto prípade som predtým nikdy nepočula ,v rodine to nemáme, tak nemam sa na koho obrátit...som v piatom mesiaci tehotenstva, dnes som Bola na druhom skríningu..takom väčšom vyšetrení a doktorka ma posiela na nejake špeciálne vyšetrenia Lebo ma podozrenie na šelest u malej ..termin mam AZ o tri tyzdne ja sa zblaznim dovtedy..dufam že to nebude nič važne..kto má s tým skusenosť alebo pozná niekoho kto takým niečím prešiel nech mi prosím napíše

adabise683
2. jan 2025

@stanka7890 taku istu skusenost nemam ale selest este nemusi byt "vazna diagnoza" ... ja som sa narodila s vrodenou srdcovou vadou a k tomu selest ... doteraz je trocha pocut ...viac ti k tomu nepovedala? Skus sa len informovat u ineho lekara ... mozno ta to troska ukludni do vysetrenia

stanka7890
autor
2. jan 2025

@adabise683 Viac nepovedala len že malej maju urobit echo srdiečka..ona to tak zľahčovala a povedala ze to nie nič dramatické, tak dúfam že malá bude zdravá a silná..a ked sa môžem spýtať ten šelest mas doteraz?

maddie1711
2. jan 2025

Ja som mala takto šelest ešte keď som bola v bruchu. Ku kardiológovi som chodila do 10tich rokov, potom sa to ustálilo a bolo to ok. Teraz mam 33 a mam fibrilaciu predsiene. Neviem či to ma nejaký súvis, to som už neriešila ale otec je srdciar tak je to pravdepodobne po ňom

stanka7890
autor
2. jan 2025

@maddie1711 ahoj Mala si nejaké ťažkosti s dýchanim alebo zo športom?a okrem toho šelestu ti nenašli nic ine ?

nynia
3. jan 2025

Ja mám od narodenia šelet, či aj v bruchu netuším ale vzhľadom nato, že mi ho diagnostikovali už v pôrodnici pravdepodobne áno a žiadne obmedzenia nemám v xetstve som sa venovala viacerým športom, od dospelosti aktívne behám vrátane šprintov, raz za čas aj cvičím aj HIIT a nijak v ničom ma to neobmedzuje. Dokonca väčšina vrodených šelestov do dospelosti zanikne ale môj prípad to nie je.

belasy_motylik
3. jan 2025

Ja som sa narodila so šelestom, sám sa zatvoril, bývalý spolužiak sa narodil s veľkým rozsahom, operovali ho krátko po narodení a bez problémov 🙂

ina2405
3. jan 2025

@stanka7890 šelest - je zvukový fenomém, ktorý je počuť pri vyšetrení a je príznakom rôznych vád na srdci, aj nezávažných a aj závažných.

stanka7890
autor
3. jan 2025

Ďakujem vám za každú vašu skúsenosť trochu ste ma ukludnili

adabise683
3. jan 2025

@stanka7890 drzim palce aby bolo babatko v poriadku 🍀 ... mne vysiel 1.screening zase zle v tom ze pravdepodobnost Downovho syndromu 1:60 a tiez som sa nalkala, ostatne vysetrenia boli ok a mala je zdrava ... ako zatial vyzera 🥰

stanka7890
autor
3. jan 2025

@adabise683 dakujem ,je to ťažké pre mňa bojim sa o ňu...ale verím že bude v poriadku

reky1992
3. jan 2025

@stanka7890 Aj naša dcéra sa narodila so šelestom a mala ešte aj malý otvor neuzavretý - foramen apertum ovale.

stanka7890
autor
3. jan 2025

@reky1992 ahoj a je s tvojou malou teraz vsetko ok ?

reky1992
3. jan 2025

@stanka7890 našťastie áno 🙂 boli sme na kardiológii hneď po narodení, keď mala 6 mesiacov a potom keď mala 16 mesiacov. Šelest tam stále je ale otvor sa zmenšuje. Naledujúca kontrola až keď bude mať 4 roky. Inak je to celkom bežné u detí, dôležitý je stupeň šelestu.

stanka7890
autor
3. jan 2025

@reky1992 dakujem za skúsenosť...a u vás to zistili AZ po narodení?

reky1992
3. jan 2025

@stanka7890 spomínali už aj pri morfologickom ultrazvuku, ale vtedy nás nikam neposielali. Povedali že uvidíme po narodení. Nakoniec mala stupeň 3, až po roku sa to trochu zlepšilo na stupeň 2/3.

stanka7890
autor
3. jan 2025

@reky1992 dakujem za odpoveď

stanka7890
autor
3. jan 2025

Ked budem po vysetreni tak určite napišem len nech to čakanie rychlo prejde ..este je daleko 23 januar

reky1992
3. jan 2025

@stanka7890 viem ako sa cítiš, ale verím že všetko bude v poriadku, držím palce a daj vedieť 🙂

maddie1711
3. jan 2025

@stanka7890 nie, absolútne žiadne. A to som dokonca preháňala so športom od 13tich do 25ky som súťažne plávala, hrala volejbal a robila fitnes, čiže vkuse v telocvični alebo na plavárni.

stanka7890
autor
3. jan 2025

@maddie1711 dakujem za odpoved

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre