Seknutie v tehotenstve

13. aug 2022

Ahojte, prosím poraďte mi čo robiť seklo ma v krížoch. Bolesť pociťujem najmä pri chôdzi pretože mi bolesť prechádza do nohy :( nemôžem normálne chodiť. Problém je že som vo vysokom štádiu tehotenstva a dokopy nič nemôžem, existujú hrejivé náplaste na chrbát vhodné pre tehotné? Prejde to? Trvá to už 4.deň a vôbec sa to nezlepšuje,som z toho na nervy.

pribinak
13. aug 2022

Určite mizes suche teplo, napr fenom si zohrievať to boľavé miesto
Mizes si dať aj keď si tehotná napr Lioton gél

autor
13. aug 2022

@pribinak ďakujem skúsim, snáď to prejde čím skôr

angi07
13. aug 2022

Magnerot -magnezium a guajacuran na uvolnenie svalstva mozes v pohode v tehu ja som brala dlho tiez na tvrdnutie bruska +krem kostihoj tiez v pohode a suche teplo

autor
13. aug 2022

@angi07 guajacuran je bezpečný v tehotenstve? Vyskúšam, ďakujem.

nikpa
13. aug 2022

Môžeš si dať akurát Paralen, mňa tak tehotnu s takými bolesťami s plačom na krajíčku na pohotovosti otočili, že mi nemôžu nič dať. Paralen samozrejme nezabral 🙈 ja som používala elektrickú vyhrievaciu deku a konskú hrejivu masť. Plus keď som sa už ako tak vedela pohnút, zašla som za fyzioterapeutom a ten mi ukázal cviky, ktoré som potom doma cvičila. Ale trvalo to niekoľko týždňov.

martinka13
13. aug 2022

Mňa seklo 7 dní pred pôrodom. Ale tak, že som sa nemohla pohnúť, po pár hodinách som bola schopná prejsť s barlami na WC. Manžel sa mi to snažil rozmasirovat. Čiastočne sa mu to podarilo. Po 2 dňoch obrovských bolesti som si dala paralen. Potom sa mi trochu uľavilo

autor
13. aug 2022

@nikpa no tiež som si pozerala aj nejaké cviky ale zvažujem skontaktovať aj fyzioterapeuta ale vidím to tak že to bude aj u mňa na dlhšie kým sa ti dá ani tak dokopy:( najhoršie je že ma to obmedzuje na chôdzi

nikpa
13. aug 2022

Buď rada, že vôbec chodíš. Ja som z postele vychádzala tak, že som sa najprv zošuchla na zem na kolená a z tejto polohy som sa stavala na nohy 🙄 prešla som tam na wc a späť do postele.

chouette0157
14. aug 2022

Minulé tehotenstvo sa mi to stalo a v lekárni mi nechceli predať ani tú tehotenskú náplasť... Nakoniec som to nejak prežila... Ak by to bolo extra zlé, asi by som išla na pohotovosť.

angi07
14. aug 2022

Ano brala som ho dlho v tehu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre