Ahojte, prosím poraďte mi čo robiť seklo ma v krížoch. Bolesť pociťujem najmä pri chôdzi pretože mi bolesť prechádza do nohy :( nemôžem normálne chodiť. Problém je že som vo vysokom štádiu tehotenstva a dokopy nič nemôžem, existujú hrejivé náplaste na chrbát vhodné pre tehotné? Prejde to? Trvá to už 4.deň a vôbec sa to nezlepšuje,som z toho na nervy.
@pribinak ďakujem skúsim, snáď to prejde čím skôr
Magnerot -magnezium a guajacuran na uvolnenie svalstva mozes v pohode v tehu ja som brala dlho tiez na tvrdnutie bruska +krem kostihoj tiez v pohode a suche teplo
@angi07 guajacuran je bezpečný v tehotenstve? Vyskúšam, ďakujem.
Môžeš si dať akurát Paralen, mňa tak tehotnu s takými bolesťami s plačom na krajíčku na pohotovosti otočili, že mi nemôžu nič dať. Paralen samozrejme nezabral 🙈 ja som používala elektrickú vyhrievaciu deku a konskú hrejivu masť. Plus keď som sa už ako tak vedela pohnút, zašla som za fyzioterapeutom a ten mi ukázal cviky, ktoré som potom doma cvičila. Ale trvalo to niekoľko týždňov.
Mňa seklo 7 dní pred pôrodom. Ale tak, že som sa nemohla pohnúť, po pár hodinách som bola schopná prejsť s barlami na WC. Manžel sa mi to snažil rozmasirovat. Čiastočne sa mu to podarilo. Po 2 dňoch obrovských bolesti som si dala paralen. Potom sa mi trochu uľavilo
@nikpa no tiež som si pozerala aj nejaké cviky ale zvažujem skontaktovať aj fyzioterapeuta ale vidím to tak že to bude aj u mňa na dlhšie kým sa ti dá ani tak dokopy:( najhoršie je že ma to obmedzuje na chôdzi
Buď rada, že vôbec chodíš. Ja som z postele vychádzala tak, že som sa najprv zošuchla na zem na kolená a z tejto polohy som sa stavala na nohy 🙄 prešla som tam na wc a späť do postele.
Minulé tehotenstvo sa mi to stalo a v lekárni mi nechceli predať ani tú tehotenskú náplasť... Nakoniec som to nejak prežila... Ak by to bolo extra zlé, asi by som išla na pohotovosť.
Ano brala som ho dlho v tehu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Určite mizes suche teplo, napr fenom si zohrievať to boľavé miesto
Mizes si dať aj keď si tehotná napr Lioton gél